Anyák, akiktől elszakították (elperelték) gyermekét (beszélgetés)
Hát igen ez borzasztó!! és pont ettől félek én is, mert tudom, hogy a fiamnak itt teljesen jó helye van! Igazi, nyugis légkör, itt vannak a barátai, osztálytársai... a városban, meg ahova menne van egy 50nm-es panel, és egy kissé kiszámíthatatlan spániel... miért lenne neki ott jobb??
az én volt párom is már 4 éve együtt van a párjával, és még mindig csak udvarol neki, a fiamat meg a anyja neveli nagyrészt. A bíróság szerint ez így jól van. Tudod ez iszonyatosan dühít, sőt... elmondhatatlan hogy fáj... Minthogy élné az életét és új családot alapítana. Hanem majd 40 évesen az anyjával él meg az anyjától elszakított fiával. :(
Soha nem akadályoztam kettejük kapcsolatát, tök rugalmas volt minden, akkor vitte amikor tudta... és pont azért, hogy a fiamnak jó legyen! Tehát mindent úgy csináltam, hogy a gyermekem érdekeit tartottam szem előtt!!!
Csak a későbbiekre gondoltam, hogy a láthatást átalakítani, ha már ennyire hősködik és mindenképpen sárba akarna döngölni...
Megkínlódom én is a magamét, mert inkább én nem eszek, de a fiamnak megadok mindent! És ezért esik rosszul, ha valaki próbál keresztbe tenni...
Nemhogy közös gyereket vállalnának a párjával, hisz 9 éve együtt vannak, ne azt akarják maguknak, ami már kész, mert én ügyesen nevelgettem... és mellette egyszerűbb lenne az életük, mint egy kisbaba mellett.. ezért ne vegyék el!
Ez nálunk is így van. Ha össze voltam omolva és jó pár hetet voltam kórházba, akkor az volt a baj, hogy így nem lehet gyereket nevelni. Mióta jól vagyok, dolgozom, van stabil párkapcsolatom, megtehetjük, hogy a suliba is meglátogatjuk a fiamat reggelente (pedig 80 km) így az a baj, hogy én élem az életem. Azt hiszem, hogy ezek az emberek saját magukkal sincsenek összhangban.
Én is meglepődtem mikor fél évvel ezelőtt előhozakodott a témával. Tény és való, h nehéz, de milyen duma az, hogy 9 éve itthon ülök... holott amikor tudtam dolgoztam, a közeli városban sajnos nincs munkalehetőség, segítségem itt nincs, akire rá tudnám bízni a gyereket, így persze, h nehéz még dolgozni is eljárni... meg hát mondtam neki, hogy azért nem tudok dolgozni menni, mert a fiát nevelem... én indítom suliba és én várom haza is. Ha dolgoznék, akkor meg valószínű azért perelné el, mert nem tudok eléggé figyelni rá, vagy nem tudom...
Arra kérlek, hogy olyan lépéseket ne tegyél ami a gyereknek ártana. Ha ő látni szeretné az apját, ne vond meg tőle. Nagy már és megért mindent. Azt is hogy te akadályozod az apjával való találkozást és ez pedig negatív dolgokat indít el benne ellened. Ezt ne tedd!! Igen szokott környezettanulmány lenni, de ha nincs egészséget veszélyeztető körülmény akkor nem lehet túl nagy baj,elvileg. Bár én már sok mindent tapasztaltam és hallottam. De ha a láthatást megvonod az negatív lehet a bíróságon is, ha esetleg lesz per.
Örülök, hogy így érzed, maradjon is így. Úgy jutott idáig, hogy soha nem volt egy háztartásból és gyereknevelésből kiveszem a részem férj. Én éjszakáztam, sétáltunk, játszottunk a gyerekkel, vele nem is maradt el, ha én elugrottam a boltba. Ő ezt csak a személyes bosszújából csinálja, és a gyereket eszköznek használja. Soha nem gondoltam volna ezt róla.
Nem jó amikor az ember kiszolgáltatott helyzetbe van... én is azért félek, mert több emberen is múlhat a dolog... :(
Van egyébként rózsaszín csekk... de kb. 10 rugival kevesebbről, mint ami jogosan járna.
Tehát még az is bennem, hogy meglehet h ő húzza a rövidebbet.. nem tudom mi lesz az egésznek a vége, de ha jól tudom kérhetem, h 3 hetente láthassa... ha sokat kekeckedik velem...
De olyan zűrös az egész, tele vagyok kétségekkel.
Környezettanulmány is van ilyenkor, jól tudom?
Igen... nagyon nehéz mind lelkileg mind anyagilag. A bíróság akkor az elvesztett peremben, nem engedélyezte egy másik pszichológus véleményezését :( beidézte a régit, de ő nem jött el, csak egy levelet küldött :( ennyit a felelősséggel munkájukat végző emberekről.
Számomra az is furcsa,hogy hogy juthat ide egy kapcsolat ami szerelem volt valamikor.El nem tudnám képzelni,hogy a férjemmel ide jussunk.
Figyelj, ha nincs róla papír, vagyis utalás nyoma, vagy postai csekk a gyerek tartásdíjának, akkor nem tudja még azt sem bebizonyítani, hogy eddig fizetett-e vagy hogy mennyit. Azt kellene elmondani neki, hogy ezzel nem neked tesz szívességet, és nem neked adja azt a pénzt, hanem a fiának. Úgy - ahogy leírtad - hogy lenne is neki miből. Egy kapcsolat fontos lehet ilyen ügyben lelki támaszként is, a gyerek családban való növekedése miatt is, és persze anyagi okokból is. Nem kell ahhoz oda bejelentkeznie, a ha esetleg bíróságra kerül a sor - bár ne legyen - elég ha ott a párod elmondja hogy együtt él veled. De nyugi... remélem nem lesz ebből semmi nagy dolog... próbálj vele egyezségre jutni. Tudom hogy nem könnyű... mi 5 éve külön vagyunk de egy csendes, nyugodt hangvételű beszélgetésünk nem volt :(
Értem. Hát így akkor elég nehéz helyzetben vagy.
Esetleg egy független nem a ti városotokban lévő pszichológus?
Köszi :)
Azt én is megkaptam, hogy az már elmúlt, hogy az anyának ítélik a gyereket... :(
Már egyszer a fejemhez vágta ezt az ügyet vagy fél éve, azóta csend volt. Most, h azt szeretném, hogy a jogosan járót kapjuk, ez volt rá a válasza... Holott zsebből fizeti a gyerektartást, nem pedig munkáltatón keresztül kapom... így lemaradtunk már egy csomó pénzről.. csak a nyugi kedvéért nem feszegettem a dolgot, de azért az már sok volt, hogy 16-án még nem kaptam meg a pénzt...
Meg ilyenek, hogy ő fizet többet, de akkor a fiamnak nem fog venni semmit... hát mondom marha jó, akkor eddig is a nekünk járó pénzből vásárolt neki?! Azért ez így kicsit durva nekem...
Szóval mindent, amit a fiam után fizetni kellett én fizettem. Sokszor volt baj a mandulájával, minden esetben én vettem meg a gyógyszereit is abból a pénzből... aztán elég lett!
Szóval igazából jogtalannak érzem a megmozdulását! Fogalmam sincs, hogy mi lesz ebből az egészből... :(( Mindenesetre a szüleim mögöttem állnak, nem tudom ez mennyire számít?
Meg igazából alakulgat egy kapcsolatom, de még eléggé az elején van. Pedig akkor már anyagilag is jobb lenne a helyzet és a segítségét is felajánlotta már az ügyben... hát nem tudom, sztem ahhoz ide kéne lennie bejelentkezve...
Persze, van nálunk a családban is rá példa, hogy az anya nem adott enni a gyerekeknek és elvették tőle. A lakhely szerinti bíróság tárgyalta, ez egy kis város, nyilván az egzisztencia miatt ismerték egymást (ez egy), és az ügyvédje is a legbefolyásosabb volt, nyilván. Mint utólag megtudtam. A gyermek pszichológusi vizsgálatára is 2x került sor, másodjára már egyedül ment, és vitte a borítékot is :( úgyhogy nagyon sok összetevős a dolog. Hogy ő elmondja a véleményét személyesen, az csak 12 éves kortól, addig csak pszichológusi vizsgálat útján.
Szia.. Jajj nagyon sajnálom, senki ne kerüljön ilyen helyzetbe. Neked azért több esélyed van, hiszen veled él a fiad, és már nagy is ahhoz, hogy megbeszéld vele a dolgokat, ha erre kerül a sor. De sajnos a törvény már nem anyapárti 100%-ig, mint ahogyan még a köztudatban él. Bár nekem is azt mondták, hogy a fizetés nem számít... de igen!!! Bár ha jó a kapcsolatot a volt pároddal, akkor meg tudjátok beszélni, de nálunk ez nincs így. Vele nem lehet, mert még mindig sértődött amiért elhagytam. Nálunk ez a fő ok. Írj még ha kiváncsi vagy valamire.
Volt olyan, hogy mindenképp az anyánál helyezik el a gyereket?
Nem hiszem, ez egy téves elképzelés.
Miért is kellene mindenképp az anyánál ehelyezni a gyereket? Szerintem sok mindent megvizsgálnak és úgy döntenek. persze vannak a nő, illetve férfi gyülölő bírók, így ha tudjuk ról, hogy melyik oldalán áll, akkor tudhatjuk előre az ítéletet is.
Nehezen tudom azt elképzelni, hogy csak azért helyezik el valakinél a gyereket, mert van pénze és egzisztencája. Biztos felsorakoztattak még számtalan dolgot ellened. Gondolom ez alapján ítélt a bíró vagy lefizették, bár én az ilyet elképzelni sem tudom.
A gyereked igényeit te ismered, így neked kell tudnod, hogyan tudsz kialakítani vele egy szoros kapcsolatot.
Szerintem, ha csak tényleg a pénz és az egzisztencia volt a döntő, akkor nem kell izgulni, hogy a gyereked fog e szeretni vagy sem, ragaszkodik e majd hozzád vagy sem.
Ha a gyerek veled szeretne maradni, akkor esetleg megpróbálható, hogy a gyerek akaratát is figyelembe vegyék, bár nem tudom, hogy milyen kortól lehetséges ez.
mikor külön költöztünk és anyukáméknál laktam a fiammal, és fél év múlva új életet akartam kezdeni a fiammal egy nagyobb városba a munkalehetőségek miatt, de ő egy láthatásról nem hozta haza, mivel tudta, hogy másnap költözünk. Erőszakkal sem adta vissza, vita-vitát követett, így a per ideje alatt vele és a nagy szülőkkel lakott a fiam, így a beszokott környezetre elsősorban.
nagyon köszönöm neked azért. Rendszeresen látom, de percre pontosan betartatja velünk a láthatás időpontját :( Neked is szép napot
Tehát volt albérlet,volt munka,ebből bevétel,akkor mire hivatkozva vették el a gyereket???,Mert valamire csak hivatkoztak.
Sajnos van ilyen... volt munkám is, volt lakásom is (igaz albérlet), sőt papíron többet is kerestem mint ő, persze neki ott volt a nem látott vállalkozásból származó bevétele. Sajnos itt már nincs igazságszolgáltatás :( csak pénz!!!!
Szia.. én most vagyok hasonló helyzetben... :(
Jeleztem az apukának, hogy felülvizsgáltatom a gyerektartásdíj összegét, mert már régóta többet kéne kapnunk, erre az volt a reakciója, hogy ő meg gyerekelhelyezési pert fog indítani, merthogy 9 éve nem dolgozom és nem tudom eltartani a fiamat... (pedig ha a rendes összegű tartásdíjat kapnánk, már könnyebb lenne)
Ők ketten az új párjával panelban laknak, és kettejük fizuja 300e, míg az én segélyem 22e :(
De, rendelkezem saját házikóval, hatalmas udvarral, kerttel, állatkákkal (yorke, őz, nyúl, papagály) akik el vannak látva rendesen. A fiamnak mindig tudok enni adni, nem szenved hiányt semmiből, bár néha nem jut csemegére... Minden számlám rendezve van, tehát nincsenek tartozásaim sem.
Új párkapcsolatom egyelőre nincs, tehát egyedül vagyok vele, és igazából vannak emberek, akik segítenek, ha esetleg nagyon megszorulunk...
Azért be vagyok rezelve, hátha az anyagi okok miatt elveszik tőlem, bár a fiam(9) maradni szeretne velem!
Úgyhogy engem is érdekel minden, ami a témával kapcsolatos!!
Hogy lehet ez?Milyen okokra hivatkozva tudta elperelni tőled a gyerkőcöt?Értem,hogy pénz,meg egzisztencia,de azért ha van munkád,hol laknod akkor is nálad kellett volna maradjon...
Szia nagyon sajnállak.Azt nem mondom hogy tudom mit érzel mert akkor hazudnék mert tölem nem vették el a gyermekeimet.Bizom benne hogy azért rendszeresen láthatod.De szurkolok hogy harcol a gyermekedért.Sokat igy nem tudok hozzá szolni.További szép napot pusz:-)
Úristen,ilyen van????
Én még ott tartok,hogy ha van fedél az anya feje fölött akkor nem vehetik el...nem volt hol laknotok,nem volt bevételed,hogy megtehette ezt???
Sziasztok! Nagyon új vagyok itt, régóta gondolkoztam rajta, hogy regisztrálok, és most megtörtént. Eddig csak olvasója voltam a fórumnak. Célom, hogy olyan anyákkal vegyem fel a kapcsolatot, akiktől elszakították, peres úton elvették a gyermekét. Én is így jártam 2,5 éve, miután elváltam a volt férjemtől. Sajnos a legnagyobb előnye a pénze volt és az egzisztenciája. A mai világban ennyi is elég hogy egy anyától elvegyék a gyermekét. De majd részletesen mesélek még. Szeretnék tapasztalatokat gyűjteni a gyerekkel való szoros lelki kapcsolatfenntartásról és az új per esélyeiről. Minden apró véleményt, hozzászólást várok. Szép napot mindenkinek.
További ajánlott fórumok: