Anyák adómentessége kinek jár? (tudásbázis)
Miért ne?
Ha 25 év alatt támogatnak miért ne támogathatnák a dolgozó nyugdíjasokat?
Én azt tudom jól, hogy a taoval nem külföldi vállalkozásokat támogatnak. És nem is írtam ezt sehol.
Látatlanban mondom, a te gyereked több adót fizet mint annak a 3 gyerekesnek mert ők semennyit nem fizetnek.
A nyugdíjak emelése mikortól nem követi a béreket? 2010? Csak az inflációt nézik, de azt is nagyon alulról és igazságtalanul és nyögvenyelve.
Szerintem ami korrekt lenne, ha az szja bizonyos részét - hasonlóan az egyházak és a civil szervezetek támogatásához hasonlóan - fel lehetne ajánlani a szülőknek.
Így ténylegesen azok részesülnének belőle, akiknek a felnevelt gyerekei itt fizetnek adót.
Mert lehet, hogy az én 1 gyerekem több adót fizet, mint annak a 3 gyerekesnek, akinek 2 gyereke külföldön él, a harmadik még épp nem dolgozik.
Miért kellene a dolgozó nyugdíjasokat mentesíteni az adó alól? (Írom úgy, hogy én is nyugdíjasként még dolgozom)
Csak a 15 % szja-t kell fizetni.
TAO felajánlásokinál-mentességeknél pont nem külföldi nagyvállalatokat támogatják.
Gondoljunk csak a sport támogatásokra.
A még dolgozó nyugdíjasokat is mentesíthetnék az adótól. A gazdaságnak sok területen szükség van rájuk. Pl. tanárok, orvosok.
A dolgozók által fizetett adók kis arányt képviselnek a költségvetésben.
A TAO-felajánlásokat kéne okosan irányítani és a külföldi nagyvállalatokat nem támogatni.
Engem amúgy sem érint, de nincs az a pénz, amiért tovább dolgozzak.
Azt el tudom képzelni, hogy ha nem lesz adóbevétel, csippentenek a nyugdíjból. Nem úgy, hogy fizettetnek, mert az feltűnő lenne, hanem kis sunnyogás az emeléseknél. Végülis évtizedek óta ez történik. Aki elfogadható összeggel lesz nyugdíjas, tíz év múlva sereghajtó.
Amennyiben ők maradnak.
Más nem ígéri ezt.
És hány éves vagy?
Mert ugye lépcsőzetesen vezetik be elvileg.
2026. január 1-től: A 40 év alatti kétgyermekes anyák.
2027. január 1-től: A 40–50 év közötti kétgyermekes anyák.
2028. január 1-től: Az 50–60 év közötti kétgyermekes anyák.
2029. január 1-től: A 60 év feletti kétgyermekes anyák.
Majd meglátjuk.
Nem tudom, hogy mit gondoljak.
A legtöbb 2 gyerekes, majd évek múlva lehet adómentes, nem tudhatjuk, hogy addig mi fog történni...
Én azért nem tennék erre nagyobb összeget.
Jó, ha jövő évet kitölti.
Gondoltam, hogy ez evidens, mindenkinek.
Bár, miért gondolom is ezt? Tudom, hogy sokan nagyon egyszerűek, még adófizetés nélkül is kérnék a visszatérítést;)
További ajánlott fórumok:
- Önkéntes nyugdíjpénztárból hány év után lehet felvenni a befizetett összeget adómentesen?
- Létezik 3 gyerek után szülőknek adómentesség?
- Igaz az, hogy 3 gyerektől az apa vagy az anya adómentességet kap?
- Kicsit lemaradtam az új bérszámfejtésekről. A minimál bér és az az alatti keresetek adómentesek még?
- A nyugdíjat, mint adómentes jövedelmet, az adóbevallás melyik sorába kell írni?
- Mellékállású egyéni vállalkozás mellett KATA-snak vagy alanyi adómentesnek érdemes lenni, ha lehet lesz egy alkalmazottam is?