Ami csak másnak sikerülhet - avagy, amit még az apróbetűsben sem írnak le... (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Ami csak másnak sikerülhet - avagy, amit még az apróbetűsben sem írnak le...
Na ez egy napra nem sok, sőt mondhatnám szinte kevés. A hiába leginkább ott van, hogy estére van a sok kaja, de ha mondjuk felcserélnéd úgy, hogy uzsira ennél többet és akkor 8-kor még mondjuk egy kefirt ha már mindenképpen muszáj valamit, az mégiscsak jobb lenne.
De pl az is baj, hogy 4-kor van az uzsi így estig már persze nem bírod ki, így vagy azt kellene előrébb vinned mondjuk 3-ra és 6kor vacsorázni kevesebbet, vagy hagyd az uzsit 4kor, de akkoris vacsorázz 6kor, így nem leszel még akkor igazán éhes, viszont ha eszel pár falatkát, akkor azzal már kihúzod lefekvésig.
Na remélem nem lett túl zavaros:))) A lényeg: az esti kajád legyen kevesebb és meg kell próbálni előrébb hozni. Viszont össz mennyiségre nem eszel sokat, így pl reggelire még bőven beleférne egy teljeskiörlésű kifli is, bár ahogy érzed, de ezzel az 1 capuucinóval rendben van az anyagcseréd?
Callanetics, pilates.. lassú, otthon dvd-ről kitűnően végezhető. És ez csak az első gondolat, ha belemélyedünk biztos van még :)
Ne kifogásokat keress, hanem döntsd el, hogy akarod vagy nem. És ha igazából annyira nem, akkor ne csináld, de akkor azért ne mert nem akarod, és ne másra fogd.
Nos, én nem bűnözök. Utálom az édeset, nem eszem sütit, gyakorlatilag az egyetlen cukorforrás a szervezetemnek a reggeli gyenge capuccinó. Barna kenyeret eszem, azt szeretem. Este meg nem reklamál a gyomrom, hanem görcsöl, plusz állandóan felébredek éjjel. Nem egy hétig próbáltam, tovább. Nekem így alakul egy nap az evés:
reggeli: 1 adag kapucsínó
ebéd: kb. 6-7 dkg tészta és leves, vagy leves és kb. 10 dkg hús.
uzsonna (4 óra körül): bármi, kevés
vacsora: bármi, több (pl egy szendvics barna kenyérből sajttal és felvágottal és zöldség és kefir)
Azt tapasztalom, hogy négy óránként kell kis adagokat ennem, akkor nincs baj.
Amúgy érdekes a pszichológiai vonatkozás... Néha rákívánok édesre. Aztán meglátom a kajálóban vagy bárhol és beindul a "pfuj" reakció. Ugyanez van a hamburgerrel, a chipsszel, sok mindennel. Egy időben még megvettem, mert régen imádtam, most két falat után elmegy a kedvem tőle. Már nem veszek, mert úgyis csak kidobálom.
Először is, most a gyomrod vagy az emésztésed "készült ki"?:D Másodszor ez nagy hülyeség, Magadnak beszéled be, és jobb is lenne nem hangoztatni, mert minden lusta dagi embernek ilyenkor megerősítést adsz arra, hogy van ilyen. És csak kifogásokat szül.
Az, hogy mikor eszünk és hogy mennyit teljesen megszokás kérdése, ha csökkentünk az adagon vagy elhagyjuk az este 8-as vacsorát hát egy darabig éhesek leszünk, de egy idő után megszokja a szervezet és jól lakunk a kevesebbtől is és este már nem leszünk éhesek. Feltéve ha közben nem csak ezen kattogunk, és hajtogatjuk magunknak hogy mi ezt nem bírjuk..
Harmadszor pedig olyan sincs, hogy minden mozgás nyűg az embernek, mert alapvetően a szervezetnek van rá szüksége csak az ülő munkával, lustasággal és tévé előtt fekvéssel elnyomjuk. Olyan már van, hogy nem mindenkinek élvezetes ugyanaz a testmozgás, de szerencsére 100 és 100 módja van annak, hogy mozogjunk, így ha nem tetszik az egyik, akkor keresni kell tovább. Nekem nyűg az úszás, az itthoni dvd-s torna, viszont imádok eljárni terembe aerobik órákra, pedig ugyanaz mint a dvd, de azt mégsem szeretem. Ennyi. De ez mindenkinél más, meg kell találni.
Előre leszögezném, hogy véletlenül sem kioktatni vagy támadni akarok, mert az én fogyómban is voltak bűnözések és mindenki úgy diétázik, ahogy jól esik. De kicsit alábecsülöd a kalóriáidat... Végigolvastam a naplódat... például 100 g dióban 654 kcal van és száz gramm borzazstó kevés, ha kiméred. Ehhez öntöttél még 100 g-onként 362 kcal-ás mézet, így igaz, hogy egy vitaminbomba, de az is biztos, hogy kalóriabomba is, így tál mézes dióval simán megettél 1000-1500 kalóriát, és ez még csak egy kis adag. Az almára mi a jó égnek a méz? Jó hogy egészséges, de ha az aranygaluskánál nem etted meg a szószt, mert tej van benne (pedig a 2,8-as tejnek is csak 60 kcal van decijében), akkor a mézet sem kéne. HOzzáteszem az arangaluska tésztájában ezerszer több a kalória, mint a szószban.
Azt sem értem továbbá, hogyha nem ízlett a virsli, akkor minek ettél még kettőt plusszba? Az sem éppen fogyós kaja.
De meg kell jegyeznem, hogy elismerésem azért, hogy egyáltalán elkezdted a dolgot, és ha sajátosan is, de próbáltad tartani magad a terveidhez, mert egy diéta bizony sosem könnyű, bármennyire kitartó és akaratos is az ember.
Mindig vannak jobb és rosszabb napok, mindig van örömteli hirtelen fogyás aztán szomorú visszajövő kilók, de ki kell tartani. Sok sikert a továbbiakhoz!
Szia
Én is elolvastam a naplódat. Szerintem nagyon jó, hogy mindent pontosan leírtál, mit mikorra ettél, ez az első lépése egy fogyókúrának.
Viszont így látható az is mennyi cukros ételt eszel a nap folyamán, amivel nincs is baj feltétlenül. Csakhogy a cukros kajáknak van egy olyan jó tulajdonsága, hogy akadályozzák a zsírleépítést. Ennek utána is tudsz olvasni, interneten ma már mindent megtalálhatsz.:)Ettől függetlenül lehet cukros kajával is fogyni, csak nem érdemes (pl. fogyiporokban is szoktam látni elrejtve ügyesen a cukrot).
Azt is vedd figyelembe, hogy hetente kb. 0,5 kg mínusz a teljesen egészséges és könnyen is kivitelezhető. A lényeg, hogy ne éhezz és ne érezd rosszul magad.
A mozgást semmiképp ne hagyd abba, viszont keress magadnak egy olyan mozgásformát, amit élvezel. Nem mindenkinek jön be az aerobik.:)
Sok sikert a tanuláshoz és a fogyihoz is!
...VAGY INKÁBB NEM... mármint, hogy most pár napja eszek, sajna :(((
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Az első héten nekem is rosz volt a gyomrom,de aztán megszokta hogy nincs este kaja.Nem kikészült,csak reklamált hogy mi van máááááá!!!
Át kell állnia,meg kell szoknia,több időt adjatok magatoknak,pl 1 évig betartani mindent,néha bűnözni mert anélkül nincsen,de aztán folytatni és lesz eredménye!Én is így vagyok....
Idéznék a cikkből: "Nos, egy kis idő után gondoltam, hogy párosítom alakformáló tornával és erősítő edzésekkel"
Nem csak kardiózott.
ez igen drága mulatság pl nekem erre nincs pénzem..
marad az édesítő,jobb mint a cukor 100%
Gondoltam elolvasom a naplódat,miket ettél,mit csináltál konkrétan,amitől ennyire kétségbe vagy esve..
Hát,néha nem semmi "bűnözést" csináltál,azért ezt te is tudod :-)) Fánk,meg ilyesmi,főleg este...Messze vagy attól,hogy te mindent szabályosan betartottál.Ez az egyik része.
A másik,hogy ha jól olvastam 168 centihez vagy 60 kiló.Ez nem sok,hidd el,én 170 centihez vagyok jelenleg 63,tavaly 75-ről indultam.Én úgy tudom,úgy lehet legkönnyebben megkapni az ember ideális testsúlyát (bár van erre jópár módszer),ha a magasságból kivonunk 110-et.A te esetedben 168-110=58.Tehát 58 kg-nak kéne lenned,azaz 2 "hihhhetetlenül sok" felesleges kilóval küszködsz :-).(Ami egyébként elhiszem,hogy számodra zavaró -saját tapasztalatból mondom-,de azért ez nem olyan vészes,és valószínűleg nem is látható szemmel annyira,mint ahogy te azt gondolod.)Szerintem nagy túlsúlyból eleve könnyebben én látványosabban indul meg a fogyás,kisebb súlyból (mint nálad a 60) sokkal nehezebb akár csak egy kilót is leadni.Én konkrétan lassan már két hónapja vért izzadok ezzel a plusz három kilóval,amit még ledobnék.Sajnos miután kezdi az ember elérni azt a súlyt,amit akar,a szervezet lelassít,plusz mindenkinél más ütemben kezd megindulni a fogyás.Nálam közel 3 hét volt,mire elindult.Ne felejtsd el azt sem,hogy a mozgással nemcsak súlyt veszítesz,hanem izmosodsz is,az izomnak meg van súlya rendesen.Attól,hogy a mérleg nyelve nem mozdult meg alattad,még nem jelenti azt,hogy esetleg kívülről nem látható még rajtad változás.Sokszor nagyon keveset ettél reggelire is.Ha én egyetlen almát ennék meg (főleg úgy,hogy suliba kéne járnom),hát nekem már 11-kor kopogna a szemem az éhségtől,és nem is csodálom,hogy így esténként néha bekajálsz,ami meg ugye nem igazán jó.És ne felejtsük el azt se,hogy február 21-én kezdtél bele,most ápr.1.van.Szerintem nagyon hamar vártál nagyon nagy eredményt.Ne add fel,biztosan sikerülni fog,csak akkor tényleg szabd meg magadnak a határokat,és ne engedj belőlük azzal,hogy most ezért meg ezért megérdemlem,most egy kicsit engedek,stb.
A szervezet nem egyforma. Anno én is próbáltam az este nem eszek verziót, egy hét alatt kikészült a gyomrom, mert nekem egyszerűen úgy működik az emésztésem, hogy este nyolckor ennem kell ahhoz, hogy tudjak aludni. Lehetőleg húst, a gyümölcstől, zöldségtől egy óra múlva éhes vagyok. A kis adagok működnek, de egyszerűen azért, mert annyit kívánok. Egy normál adag ebéd nekem három étkezés. Viszont aki nem lakik jól három kanál levessel és két falat hússal, az bajban van, de semmiképp nem tehet róla.
A mozgás nem mindenkinek élvezet. Ezt kevesen értik meg, sajnos. Van, akinek nyűg, ebben sem vagyunk egyformák. Szerintem inkorrekt valakire ráhúzni egy sémát, hogy abba bele kell férnie, és szapulni... És igenis vannak olyan testtájak (személyi edző mondta), ahonnan nem és nem lehet fogyni. 43 kilósan ott volt a combomon oldalt a zsírlerakódás. Leszívták, most 48 vagyok, és vékony vagyok.
Nem lehet lefogyni?????Csak üssétek be a keresőbe ide hogy :"Erika:)"vagy"cukornádkisasszony"
Mindenféle csodadiéta nélkül sikerült nekik,normális étkezéssel,adagok csökkentésével,este nem eszekkel....
Elképesztő kpéeik vannak fent.Én őket követem!!!!!!!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Elsőre is sikerülhet a baba?
- 1és fél év alatt sikerülhet 30kg fogynom megeröltetés nélkül?
- Kevesebb, mint 5 hónap múlva esküvőnk lesz. Van rajtam 25-30 kg túlsúly. Sikerülhet lefogynom?
- Mi a titka a kislánynak?Hogy sikerülhet?
- Petevezeték elkötésem volt. Visszafordítható vagy csak lombikkal sikerülhet újabb terhesség?
- Mit tehetnék? Hogy sikerülhet?