Ami a BDSM és ami nem (beszélgetés)
Huh, az a sub-lista nekem csak hollandul van meg.
Nagyon szeleskoru (de gondolom, tobbfele van ebbol is), a focimeket sorolom azert, lehet, ennek segitsegevel tudsz egy szeleskorut talalni angolul vagy magyarul...
Eleje: altalanos adatok, kor, nem, esetleges allando gyogyszerek, betegsegek stb
Kulsoleges jellemzok es vagy fantaziak (milyen fajta ruha erdekel, kulonbozo kerdesek a nemi szorzetre mondjuk, piercing, tattoo, kulonbozo megkotozesek stb),
Mozgaskorlatozottsaghoz valo viszony (kotozesi formak, testreszek kulonbozo kifeszitese stb)
Izgatonak talalt/velt dolgok (pl. csipeszek, tuk, jeg, gyertya de sokfele ilyesmi)
Bantalmazas es alazatossag (szobeli, tettbeli, milyen eszkozzel stb, milenfajta szerepjatekokat talalsz izgatonak)
Szexualitas (mit talasz izgatonak, ha mit es ki csinalja csinalna veled, segedeszkozok)
Szerepjatekok konkretan, mit szeretnel eljatszani, vagy igazabol atelni (pl egyszer mint k.rva stb) :-)
Az utolso reszben tisztazni, hogy pisi-kaki szex, meg ilyen extremnek tuno dolgok erdekelnek-e.
Az egesz listan pontozni kell, 0-tol 5-ig, hogy erezni lehessen az adott dolog vagy fantazia megletet illetve erosseget benned.
Egy ajanlat, amit en (tobbek kozott) olvasgatok... De lehet, hogy ismered :-)
Ez a szub-lista konkrétabban érdekelne.
Domina honlapokon láttam ilyesmit (szerintem ugyanarra gondolunk) csak ott "jelentkezési lap"-nak hívják. :)
Írsz pár példát, hogy a te listádon miket kell kipipálni? (Már amennyire publikus. A kevésbé publikus részek jöhetnek privátba is.) :D
Total Power Exchange = páron belüli megegyezés arról, hogy az egyik fél (a megegyezett körülmények között, időben, napszakban helyen stb) teljes hatalmat gyakorolhat a másik fölött.
Pld. éjszaka a hálószobában, vagy adott napokon a találkák idejére a Dom fél a szub feltétlen ura és parancsolója, azt tesz vele amit akar (természetesen mindaddig, amíg ez az élet más területeire nincs hatással).
(just for the register) :D
szerintem ha valaki ilyen teljes, 24/7-estol is tobb, igynevezett TPE kapcsolatban el, persze, annak is biztos vannak szabalyai. Erdekes, amit irtal, hogy a vanilla kapcsolatban is lefektetjuk a szabalyokat... De valahogy ezek iratlan szabalyok, sot sokszor nem is mondjuk ki...
De a D/s kapcsolatokban szerintem meg kell, hogy beszelje az ember a szabalyokat, mert ugye egyresz mindenkinek mas az erdeklodesi kore (fantazia), mas a fajdalom es tureshatara, masok egyszeruen az igenyei...
Nekem kb fel evente kell irnom sub-listat (azaz ki kell toltenem), hogy a Mesterem tajekozodjon ezekrol a dolgokrol valamint a kulonbozo fajta bdsm dolgokhoz valo hozzaallasomrol. Hiszen nagyon szeles koru a bdsm fantaziak tarhaza...
De csak hogy a témánál maradjunk:
Beszélgettem egy barátnőmmel aki otthon a Dom vőlegényénél szubocska.
Mesélte, hogy vannak náluk "házi szabályok", hogyan viszonyulun egymáshoz, hogy viselkedünk, -- ez tulajdonképpen normális is, az emberek lefektetik az együttélési szabályaikat vanilla családokban is, pld ha veszekszünk, nem egymást minősítjük hanem a problémáról beszélünk, nem hazudunk egymásnak, nem csaljuk meg egymást, beszámolunk egymásnak, stb...
Na már most, ami a dolog érdekessége: ha a lány valamiért mégis megszegi a szabályokat, neki saját magának nem elég ha csak bocsánatot kér, ahogy fogalmazott, "zaklatott marad a lelke" mindaddig, amíg nem kapta meg a büntijét. :)
Ti ezt mennyire találjátok szokatlannak? Vagy ez tipikus volna a BDSM kapcsolatokóra?
Most megfogott Uram!
Van egy regi regem is, de evek ota nem hasznaltam. Ez persze egy dolog, de a nevembol is latszik, hogy most ugy dontottem, titkos leszek :-)
<< Soha ne mondd, hogy soha. >>
Fú, ezt több olyantól hallottam már, aki azért sokat megélt a BDSM világában, többet mint én. Azt mondják, ha valamit megtanultak, mint bölcsességet, hát akkor ez az.
Nem zarom ki, hogy van ilyen, es lehet hogy en is jesobb ilyesmit fogok erezni... Soha ne mondd, hogy soha.
Azzal egyebkent, hogy kinek nehezebb a dolga, abszolut egyetertek, hogy a dominans fele. Es ove a nagyobb felelosseg is a jatek soran.
Az is igaz, sokkal kevesebb dominans van, mint alarendelt. De ez valahogy igy a termeszetes is, nem? Es ebbol kovetkezoen is vegulis nem mindenki alkalmas vezetonek. Csak a valo eletbol is latjuk a peldakat...
(A jo kis beszelgetesunkbe nem mernek masok beleszolni...? Pedig biztosan tudom, hogy vannak "zugolvasok"...)
Azért picit érdekes, hogy amint egy kicsit felélénkül itt a beszélgetés, újabbak jelentkeznek, friss regisztrációról írnak nekem. :D
Szóval van itt érdeklődés a témában, csak úgy látszik, hoy a megszokott, sokak által ismert nick néven nem mernek ide is írni.
Nagyon is értem ám, amit mondasz, de a helyzet igazából az, hogy végső soron mindig a szub kedvéért, kielégüléséért dolgozik a Dom(ina), ami pedig egy felelősségteljes, és lássuk be, fárasztó feladat.
Egyrészt a Dom(ina) is szereti néha pihentetésül elengedni magát. Másrészt a szub érzések általában a könnyebben rajtakaphatóak, intenzívebbek, erősebbek mindkét nemnél, de a Dom(ina) képességeket tudatosan fejleszteni, ápolni kell. Szubokból mindig több van éppen ezért, de aki okos, az idővel rájön, hogy illik Dom(ina) oldalon is felmutatnia valamit, akkor jobban jár.
Eleinte nekem is csak a szub vágyaim voltak tudatosak. Ha 10 évvel ezelőtt kérdeztél volna, valószínűleg én is azt mondtam volna, hogy másra "nincs bennem indíttatás". De van, csak dolgozni kell rajta, és aktíválni.
De miert gondolod ugy, hogy nekem is van Domina oldalam? Szerintem ez nem feltetlenul van meg mindenkiben.
En a bdsm-ben nem vagyom hogy iranyito legyek, sot. Az az izgato, ha alarendeltkent KELL viselkednem, ha ugymond megalaz a Mester. Ha elvar olyanokat, amik amugy tulmennek a normal hatarokon. Ez izgato tud lenni, sot. :-)
Ha ezeket nekem kellene kitalalnom... Szoval nincs meg bennem ez az indittatas. Sokkal jobb iranyitottkent atelni a szeanszot, en azt elvezem, ha O parancsolja hogy mit tegyek, csakis ugy szabad ahogy O mondja, es magas az elvarasi szintje minden tekintetben.
En is fantazialok persze, de a feladatok amiket kapok, szoval azok kitalalasahoz masmilyen fantazia kell. :-)
en amugy sem sok embert ismerek, akik bevallottan (nyiltan) vallaljak a bdsm-hez valo kotodesuket. Akiket ismerek, altalaban a vilag szeme elol "rejtve" teszik ezt, vegulis ez tenyleg maganugy.
De akiket igy titokban ismerek, azok kozott nem tudok switchrol. Legalabbis szemelyesen. A fetlife-rol van nehany, akiknel latom, hogy switch-ek. De ez szamomra tenyleg erdekes, hogy hogy lakozhat benned 2 szemelyiseg :-)
<< En speciel nem ismerek szemelyesen switch-et. >>
Valószínűleg ismersz, de csak az egyik oldalát, viszont sokan (különböző okokból) nem kötik mindenki orrára, hogy a másik oldalon is jeleskednek. ;) Például mert azt inkább tekintik a magánügyüknek.
lattam a fetish-es temat :-)
Az en Mesteremnek tobb is van... pl. a csunya beszed is egy ilyen. Ez szamomra meg kicsit nehez dolog... magyarul okes lenne, van eleg fantaziam. :-) De angolul vagy hollandul kicsit nehezzebb kombinalni.
Neked akkor van ez a labfetish. Tetszik. :-)
Mindenkinek masszirozol? :-)))
De bizony ez igy megy... en nem donthetek ilyen dolgokban. :-)
Itt ugye most ugyanarrol beszelunk, tehat hogy lehetunk-e ismerosok a Fetlife-on?
Ez a switch dolog erdekes. En speciel nem ismerek szemelyesen switch-et. En abszolut sub vagyok. :-)
Tessék, összeollóztam neked az eddig leírt vállaszaimat a kérdésedre, amit a fétises fórumon írtam:
A Dom oldalamból kellő befektetéssel sokkal több kihozható. Ezt a képességemet nem ismerheti meg akárki, -- a legtöbben nem is sejtik rólam -- de aki igen, azzal ez nem ilyen laza játék.
A Dom oldalamhoz bizalmasabb kapcsolat kell, mert az ezzel járó atyai gondoskodás felelősségét nagyon-nagyon komolyan veszem. De ha az megvan, abból bármi kisülhet, nyitott vagyok és fantáziám határtalan.
A szub oldalamat frissen megismert hölgy is könnyedén kihozhatja belőlem. Pontosabban: van az a fajta nő, akinek elég csak a szemembe néznie, és már térdelek is....
(...) a szub oldalam azonnal aktiválható, többnyire az tűnik az erősebbnek első ránézésre, vagyis sokkal nyilvánvalóbb. Simán el tudom képzelni hogy pld összeismerkedünk egy strandon, kb csak a keresztnevedet tudom, de már a talpadat masszírozom, és a végén játékból, huncutságból kapsz egy puszit is a lábadra. (Abból ugye egyből sejtenéd?)
He-he, engem kemenyen fog am a Mesterem. En meg huseges vagyok hozza... a rajongasig :-)
Szoval tole kell engedelyt kerned, ha barmi is megfordulna a fejedben. :-)
Fetlife-on fent vagyok...
De meg kell kerdeznem a Mesteremet, hogy felvehetlek-e mint barat az ismeroseim koze.
Regebben volt egy magyar profilom is, de aztan kulonbozo okokbol az deaktivaltam.
A Mesterem ugyanis megengedte, hogy magyarul probaljak meg kapcsolatokat keresni, akikkel tudok beszelgetni, de persze o sub-okra gondolt. De lehet, hogy switch-et megengedi...
Tehat akkor van egy sub-od?