Ami a BDSM és ami nem (beszélgetés)
Szép. Mert én is :D
Egyébként olvastam a két cikket. Jobb olyat olvasni, amit férfi írt férfiakról :)
Mindenki tájékoztatására:
élek, virulok, csak éppen minimalizálom a nethasználatomat, - aki akar, itt ezen a fórumon megtalál. :)
Éppen egy privát kérdésre válaszol írtam, a Budapesten szervezett BDSM bulikról, arról szólván, hogy ott könnyen tudja a témában "tovább képezni magát" az ember. Akár publikusan is kimásolhatom a publikus részeket, hátha másnak is szolgál tanulságul, (név nélkül persze) -- és remélem, hogy ezt még az eredeti címzett sem bánja...
<< Hát azt a továbbképzést én sem úgy értettem, hogy állnak a bejáratnál a beengedő emberek, és belépéskor megkérdezik az irányultságod. Mondod, hogy szubmisszív, erre rád akasztanak egy táblát, hogy "Üssetek ahol értek, rossz Cica vagyok!" :D :D :D
Hanem vannak nyilvános programok, amiket meg lehet tekinteni, vannak bemutatók, eszköz-kiállítás, stb és persze ott helyben az emberekkel ugyanúgy lehet ismerkedni mint egy diszkóban vagy bármi más témájú klubban.
Ja, igen, a "bevállalósabbak" kérhetnek általában egy zárható külön játszószobát, vagy a közös térben is incselkednek egymással, de ez is belefér az ilyen helyek profiljába, hogy amennyire egy diszkóban lehet látni nyilvánosan csólokódzó, meg egymást tapizó párokat, ugyanúgy simán előfordul, hogy látsz egy elfenekelést, vagy hogy valaki a buliban pórázon vezetgeti a párját. :D
Mindegy, a lényeg, hogy egy ilyen helyen, ahol maximálisan toleránsak és elfogadóak egymás BDSM vágyaira és igényeire, nyíltan és őszintén lehet beszélni róluk, ami már önmagában is egy felszabadító élmény.... >>
Szerény vélemény egy sub nőtől: nem minden domináns férfit vet ki a társadalom magából. A dominancia nem feltétlenül nyilvánul meg agresszióban vagy markánsan masculin jellemvonásokban a hétköznapokban. Még egy ellenvetés: igenis van megegyezés Dom férfi és subja között, kell, hogy legyen, ez nemcsak fordítva igaz. Az is egy megegyezés, hogy a sub mindig aláveti magát az Urának :)
Az én szótáramban a megalázkodás és az alázatos tisztelet között van egy finom különbség.
Tavaly írtam egy cikket, egy kedves domina ismerősömnek, és ő feltette ide:
Kíváncsi lennék a véleményetekre róla. :)
Beszélgetni mindig lehet. Sztorizni, ha kell :D
Itt is, emailben is, Budapesten egy kávé mellett élőben is :)
Tanácstalan voltam/vagyok leginkább.
Tudod, mindenki a bizalomról és az őszinteségről beszél, közben...
Erről szerettem volna beszélgetni. Vagy legalább megismerni más tapasztalatait.
Sajna, nem vagyok a facen.
Storim is van. :)
Nos, mindegy már. :)
Kérdésed, vagy hozzászólásod, vagy sztorid lenne, hogy a fórumot kerested? :)
Kezdeti nehézségek legyőzésére:
www.gyakorikerdesek.hu/szexualitas__egyeb-kerdesek__7096429-hogyan-vegyem-ra-a-baratom-hogy-szexualis-egyuttlet-soran-fajdalmat-okozzon-es-__oldal-2
de gondolom, a te esetedben a probléma nem "kezdő szintű". A konkrétabb kérdéseket majd magánban?
Ja, előtte a kérdésemre vonatkozott :D :D :D
Nos, a probléma egy gyakorlatban megtörtén eset kapcsán merült fel, - és itt annyit célszerű tudni, hogy a felek vágyai nincsenek teljes átfedésben, mmég ha gyakorlottak is amúgy a BDSM terén. Mindketten kissé úgy tekintenek a másik "hiányosságaira" azaz amiben a saját vágyuk nem talál kiegészítésre, mint egyfajta "korlátokra" amiket a másiknak feszegetnie, áttörnie kellene a partner kedvéért.
Nyilván úgy értelmezhető az íráska, hogy azoknak szól, akikben egyértelműen megvan a vágy és a hajlam, viszont nem tudatosították magukban még, hogy ezzel mihez is tudnának kezdeni.
(Eleve arra számítok, hogy ilyesmit ők olvasgatnak, felkészülésképpen.) :)
szia!
Természetesen! Ha a kérdésed közérdekű, vagy esetleg mások segítségére is számítasz, akár itt a közösben is felteheted, de természetesen megtalálsz akár itt a Hoxán privátban, akár "odaát" valamelyiken pld itt:
vagy gyakorikerdesek.hu oldalon mint "Mr Pofon"
Szerintem maganak a kerdesnek csakis a bdsm keretein belul van ertelme. Ha valaki en nincs bdsm iranti vagy/erdeklodes, akkor azt nem lehet megis ilyesmire ravenni / ravezetni / megtanitani. Vagy van, vagy nincs. Ha nincs, a halmaz 0 elemu, vagyis ertelmetlen, mert nem lesz ra sem fogekony, sem semmi. Nekem ez a szemelyes tapasztalatom.
Ha pedig valaki bdsm fogekony, akkor pedig jon a hatamas nagy tarhaza a kulonbozo fajta es melysegu bdsm fetish-eknek. Ez egy hatalmas birodalom, szinte hatarok nelkul. A Te hataraidat pedig csakis Te szabod meg, akar Dom, akar sub vagy (vagy switch). Tehat hogy mi erdekel, mi izgat fel, azt utana milyen mertekkel, milyen melysegig gyakorlod...
Szeretnék erről a cikkről véleményeket kérni, -- hozzáfűzéseket, kiegészítsem-e valamivel, felmerülnek-e kérdések bennetek.... stb
(Jöhet magánban is)
"HOGYAN LEGYEK JÓ DOMINA" :)
Feldobok egy kérdést, ami számomra részben aktuális, bár csak egy futó ismeretséggel kapcsolatban.
Szerintetek mennyire "egészséges" egy BDSM partner kedvéért feladni a saját tabuinkat?
Gondoljatok valami olyasmire, amit magatoktól sose tennétek meg a szexben, illetve valamit ami számotokra már kiesik a kategóriából, nem szex, számotokra idegen.
Lenne olyan személy (lenne az a férfi/nő) akinek a kedvéért mégis megtennétek? Mi kellene hozzá, hogy kérhessen olyant, ami titeket alapvetően taszít, -- csak mert ő kérte (illetve Domként/Dominaként elvárná)? Hol az a határ, ahol inkább kimenekültök a kapcsolatból?
Ti magatok Domként/Dominaként kérnétek olyant, a feltétlen engedelmesség jegyében, amit a másik kifejezetten taszít?
Számomra a minimum feltétel, Domként is és szubként is, hogy az illetővel kialakuljon egy olyan komoly bizalmi kapcsolat, amit az "elkövető fél" a puszta szadista játékaiért nem kockáztatna, vagyis amit az "elszenvedő fél" csak akkor tagad meg, ha a tabuja a kapcsolatnál is fontosabb, de ezt a Domja/Dominája jól tudja, hiszen mélyen ismeri őt, ezért, az iránta való tiszteletből, egész biztosan nem feszíti nála túl a húrt.