Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Általános iskola kiválasztása váltás esetén fórum

Általános iskola kiválasztása váltás esetén (beszélgetős fórum)


10. Guruljka (válaszként erre: 9. - 6c1854d904)
2019. ápr. 30. 01:21
Kókusz, nagyon jól mondod! Ez a többrétegű módszer nagyon talpraesett.
9. 6c1854d904 (válaszként erre: 1. - Sillychic)
2019. ápr. 29. 18:24
Bp-en abból indulnék ki, hogy hol fogunk élni mivel fogunk közlekedni és erre naponta max mennyit szánok. Ez alapján megkeresném az összes sulit, ami ezen a körön belül van. És innentől jönnének az egyéb szempontok: mekkora a gyerek, milyen tanuló, van-e speciális érdeklődése, szüksége van-e bármilyen plusz odafigyelésre, sportol-e esetleg valamit, van-e bármi, ami szóba sem jöhet (pl művészeti tagozat, tánc, rajz vagy reáltagozat, sporttagozat - bármi ami tuti nem jó a kölyöknek). Ha ilyen szempontok alapján kiszórtad a sulik egy részét, akkor jöhet az egyéb kutatómunka: elmész a környékre, kis terepszemlét tartasz ( lehetőleg suliidő végén, mikor mennek a gyerekekért), keresel fb csoportokat, megkérdezed a leendő szomszédokat, akár a gyakorikérdéseken is érdeklődhetsz konkrét iskolák után. Aztán ha így is kiszórtál néhányat, akkor a maradékkal vedd fel a kapcsolatot, menj be személyesen beszélgetni, ha alsós a gyerek akkor próbálj bemenni órákat nézni. Tudom, nagyon sok idő és energia és messziről elég nehéz, de ha sikerül egy jó osztályt találni, akkor simán megéri. Viszont túl sok időd már nincs tanév végéig...
8. sillychic (válaszként erre: 7. - F4e7e8321e)
2019. ápr. 29. 15:40

Igen Zsófi, én is így látom, hogy csak az ő szemszögéből fogja látni :)

A jelenlegi iskola jónak számít a környéken, sokan nem tudják beíratni a gyerkőcüket. De az évfolyamon is van eltérés minőségben, és sajnos az igazgató sok területen nem vezér egyéniség, bizonyos skilljei hiányosak ;) Ha ilyenbe belefutunk, akkor a választás sem objektív szempontok alapján történik (mondjuk fel kell tölteni az osztály X okok miatt, holott a "jobb" osztalyban is lenne hely). Ezért volt jó, hogy találkozhattunk az oktatókkal.


Szerinted lehetséges lenne az új isiben is

2019. ápr. 29. 14:02

Szia, engem is foglalkoztat a kérdés.

Szerintem ha már tudod, hogy hova tartozik a gyerkőc, kérj időpontot az igazhatóhoz, hogy ő is megismerjen és úgy könnyebb tájékozódni (bár valószínűleg ő csak az ő szemszögéből fogja bemutatni az iskolát, nem a "való" mindennapokat).

Valamint (nálam eddig működött ez) fb on csatlakoztam olyan szülők csoprtjához, akik az adott helyen élnek és úgy kértem tanácsot, véléményt, priviben meg szokták írni a hírhedt dolgokat.

6. sillychic (válaszként erre: 4. - Ikres_anyu)
2019. ápr. 29. 13:50

Köszi, ez rendben is van.


Most inkább az a kérdés, hogy a gyerek számára megfelelő tanárt és osztályt találjak. Ugye ahogy korábban előre fel lehetett mérni, most erre nem lesz -ilyen jellegű -lehetőség.

5. ab3619a9cd (válaszként erre: 4. - Ikres_anyu)
2019. ápr. 29. 13:49
Nem csak a gyerek viselkedése vagy tanulmányi eredménye miatt váltanak sokan iskolát!
2019. ápr. 29. 13:39
Jaj, látom már, Ti vagytok akik a fővárosba fogtok költözni. Biztos hogy rengeteg iskola van az egyes kerületekben, de mindenképp érdemes személyesen érdeklődni a szimpatikus helyen és megemlíteni hogy költözés miatt szeretnéd beíratni a gyermeked és nem pl azért, mert rossz tanuló vagy a magatartása miatt jöttök el a régi iskolából.
2019. ápr. 29. 13:34

Ha iskolát váltatok nem sok a lehetőség a választásra. Ha eleve nincs hely a kiszemelt osztályban, nem fogják felvenni.

Van ún. kötelező felvételt biztosító intézmény, oda kötelesek felvenni, de ott is a kapacitás függvényében járnak el szerintem.

Kérdés, hogy miért váltatok?

2019. ápr. 29. 12:37
Szia! Mi nem költözés miatt váltottunk sulit. Szempontom igazából csak a kis létszám volt, de mikor beszéltünk az igazgatóval már éreztük hogy szuper suli. Egész más mint a régi.
2019. ápr. 29. 11:52

Sziasztok!


Érdeklődöm, hogy ti milyen szempontok alapján vagy hogyan választottátok ki az iskolát, ahová átírattátok a csemetéiteket.


Elsőben ugye vannak nyílt napok, foglalkozások, beszélgetés a tanítókkal, megnézheted az iskolát és még a szülőket is láthatjuk.


De sajnos ugyan így váltáskor nem tudunk eljárni. Mégis hogyan lehetne feltérképezni, hogy a megfelelő tanítóhoz rakják be a gyereket, ha egyáltalán nem vagy ismerős a környéken? Mindig feljönne a gondolat, hogy nem másik osztályba, iskolába, tagozatra kellett volna?


Köszi

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook