Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Almás sütőtök lekvár recept

Almás sütőtök lekvár recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Almás sütőtök lekvár hozzávalói:
sonka tök
savanyú alma
cukor
citromlé


Az Almás sütőtök lekvár elkészítési módja:
A tököt és az almát megpucolom, apró kockára vágom, és pici vízzel felrakom párolódni. Amikor megpuhult, össze turmixolom (vagy krumplinyomóval pépesítem) és visszateszem a tűzre. Ekkor rakom bele a cukrot is, ízlés szerinti mennyiséget. Teljesen elfőzöm belőle a vizet, a végén kevés citromlével ízesítem. A lekvárt még forrón üvegbe rakom, tetejére állítva megvárom míg kihűl. Utána megy a polcra, vagy hűtőbe.

Egy alkar nagyságú sonkatökhöz 3-4 db savanyú almát kockázok fel, részemről minimális cukrot rakok hozzá, ez ízlés kérdése.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


Az almás sütőtök lekvár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook