Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Almás recepteket kérnék! fórum

Almás recepteket kérnék! (beszélgetős fórum)


1 2
2012. okt. 25. 01:10

Mákos-almás


2 egész tojást habosra verünk egy bögre cukorral, majd apránként hozzáadunk 3/4 bögre olajat, 1 bögre tejet, 2 bögre lisztet, 1 cs. vaníliás cukrot, 1 sütőport, egy bögre darált mákot, s 2 savanyú hámozott és reszelt almát.

180 fokos sütőben 15-20 percig sütni /tűpróba kell!/ Tetejét porcukorral hintjük.

40. 945be776b5 (válaszként erre: 38. - 9c8432d068)
2012. okt. 24. 18:34
Nem estem kétségbe, papírszalvétával felitattam, jól beszórtam zsemlemorzsával, - aztán helyre jött.
39. Bártfai Andrea (válaszként erre: 38. - 9c8432d068)
2012. okt. 24. 10:55
Én reszelt almával készítettem, a lisztes trutyit félig megsütöttem, rászórtam a kinyomkodott almát és készresütöttem. Jó lett.
38. 9c8432d068 (válaszként erre: 37. - 945be776b5)
2012. okt. 23. 12:57
Hasonlóan jártam,ezért én mindig párolt almával készítem a sütit,és nem fordítva sütöm.Vagyis alul van a piskóta.
37. 945be776b5 (válaszként erre: 35. - 945be776b5)
2012. okt. 21. 18:25
Viszont volt gubanc: az alma sok levet eresztett, lehet, hogy ki kellett volna nyomni.
36. Bártfai Andrea (válaszként erre: 35. - 945be776b5)
2012. okt. 20. 03:54
Ma készítem el, remélem sikerül.
35. 945be776b5 (válaszként erre: 30. - A97b9a4e4e)
2012. okt. 20. 03:46
Elkészítettem, - tényleg finom!
2012. okt. 14. 14:04

Diétás almás, krémes, habos süti



Hozzávalók:


Tésztához:


6 tojás

6 evőkanál zabpehelyliszt

6 evőkanál szőlőcukor /vagy más édesítő/

1/2 sütőpor

2-3 evőkanál víz


Töltelékhez:


1 kg alma

édesítő ízlés szerint

5 dkg margarin

fahéj


Krémhez:


1 liter tej

3 csomag vaníliás pudingpor

édesítő ízlés szerint

15 dkg margarin /alacsony zsírtartalmú/


Tetejére:


2 csomag tejszínhabpor

3 dl tej

1 habfixáló


Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótát sütök,amit a tepsiben hagyok kihűlni.


Az almát meghámozom,magházát eltávolítom,vékonyra szeletelem. 5 dkg margarinon megpárolom,fahéjjal,édesítővel ízesítem. Hagyom kihűlni.


A tejből,édesítőből és pudingból krémet főzök,kihűtöm,majd belekeverek 15 dkg margarint.


A tejszínporból az előírás szerint habot verek,hozzákeverem a fixálót is.


A kihűlt piskótára kenem az almát,arra kerül a vaníliakrém,majd a tejszínhab.


Hűtőben lehűtöm tálalás előtt.

Tanácsok: 30x35 cm.es tepsiben sütöttem.


Nagyon finom és kiadós.


Természetesen elkészíthető "normál" változatban is,csak akkor cukrot és sima lisztet kell használni.

33. bowie
2012. okt. 14. 07:38
máglyarakás:)
32. babe76
2012. okt. 14. 07:07

Ezt a receptet kaptam, már nem tudom kitől, de imádjuk - kicsi gyerek mellett is könnyen, gyorsan kész, és még segíteni is tud elkészíteni.


Almás muffin

26 dkg liszt

1 mokkáskanál szódabikarbóna

1 tojás

1 dl olaj

17 dkg cukor

1 dl tejszín

0,8 dl tejföl

2 db közepes méretű alma /pucolva, reszelve, jól kinyomkodva/

1 cs vaníliás cukor

6-7 gr sütőpor /kb fél csomag, attól függ, mekkorát veszel/

1 kávéskanál fahéj

1 kávéskanál citromlé vagy reszelt citromhéj


A szokásos eljárás: nedveseket+cukrot habverővel összedolgozni, szárazakat kanállal összekeverni, majd az egészet óvatosan összekeverni.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 perc alatt kész - ahogy szép barna lesz a teteje.

31. 945be776b5 (válaszként erre: 30. - A97b9a4e4e)
2012. okt. 14. 01:56
Jól hangzik! Más gyümölccsel is elkészíthető?
2012. okt. 14. 01:00

Almás krémes ... nagyon finom. ;)


HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:


20 dkg porcukor

20 dkg finomliszt

1 zacskó sütőpor

5 db tojás

1 csipetnyi só

2 evőkanál kakaópor

1 dl étolaj

1 dl víz

1 kg alma

1 kiskanál őrölt fahéj

2 zacskó vaníliás puding

20 dkg kristálycukor

20 dkg margarin

4 dl tej

2 evőkanál kakaópor


Elkészítés


A tojássárgákat a cukorral, olajjal, vízzel habodra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a felvert tojásfehérjét A tepsit alufóliával kibéleljük, kivajazzuk. Beterítjük a vékony cikkekre szeletelt almákkal, fahéjjal meghintjük. Ráöntjük a tészta felét. A másik felébe beletesszük a kakaóport, azt is ráöntjük az almára, majd óvatosan összemárványozzuk. Közepesen meleg sütőben megsütjük. Közben a tejet megfőzzük a cukorral és a pudinggal, ha kihűlt, a margarinnal krémesre keverjük. A kihűlt tésztát kifordítjuk a tepsiből, az alufóliát eltávolítjuk. A krémet rákenjük az almás felére, a tetejét kakaóporral meghintjük.

2012. okt. 14. 00:30

Joghurtos almáslepény


Tészta: 4 tojás, 1cs. Sütőpor /továbbiakban a mérce kis joghurtos pohár/ 2cukor, 1 olaj, 1 joghurt, 2.5 liszt.

Töltelék: 1-1.5 kg reszelt alma, 15dk cukor, fahéj /mazsola, citromlé, reszelt citrom-héj/ darált dió /vagy morzsa/ a töltelék alá.

A tészta hozzávalóit alaposan kikeverjük, 2 részre osztjuk /lágy masszát kapunk/.

Egyik felét 1 kikent, lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük, dió, alma, tészta másik fele.

Előmelegített sütőben 180C-on /légkeverés 160C/ sütjük.

Meggyel is lehet, akkor a massza tetejére kerül a meggy, rá durvára vágott dió.

2012. okt. 14. 00:27
Tisztítom, szeletelem, sűrű palacsinta tésztába mártva kisütöm. Fahéjas porcokorral tálalom.
2012. okt. 13. 23:22
Köszi a sok finomságot! Lesz mit csinálnom! Minden napra jut valami!
2012. okt. 13. 22:59
reszelt almás-tejfölös céklasaláta
2012. okt. 13. 22:48
csirkemellcsíkok almaszeletekkel, sóval, borssal kevés olajjal megsütve serpenyőben, köretnek rizs
2012. okt. 13. 22:26
A képen nagyon gusztusosan néz ki.
23. DuciJucika (válaszként erre: 1. - Roza Lee)
2012. okt. 13. 22:26

Nézd csak mit találtam!


Hússal töltött alma


Hozzávalók 4 személyre:


60 dkg (4 nagyobb) alma

30 dkg szárnyashús

10 dkg színes paprika

1 szál póréhagyma

3 dkg vaj

1 csipet kurkuma

2 dl tejszín

1 evőkanál kapribogyó

2 dkg pörkölt dióbél


Elkészítés:


A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Az almákat megmossuk, tetejüket levágjuk, és a belsejüket kanállal kikaparjuk. Az ehető szép részeket összevágjuk, és félre tesszük. Az almákat tepsibe tesszük, és a sütőben 5 percig sütjük. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, szintén csíkokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk.

Felforrósítjuk a vajat, lepirítjuk benne a húst, rátesszük a paprikát, a pórét, és összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a kurkumát is. Ráöntjük a tejszínt, beletesszük a kapribogyót és a dióbelet, valamint a félretett almadarabokat, és 1-2 percen át forraljuk. A ragut betöltjük az almába, ha maradna belőle, köré tesszük, és a sütőben még 15- 20 percig sütjük. Ha elkészült, tálaljuk.


Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: kb. 40 perc múlva

1 adag: 358 kcal

22. DuciJucika (válaszként erre: 17. - Roza Lee)
2012. okt. 13. 22:21
Akkor marad az a l m a b o r !! :)
21. VendrinerPiroska (válaszként erre: 7. - Roza Lee)
2012. okt. 13. 22:17

Én a töltött sült almát úgy csinálom, hogy pikáns lekvárt (ribizli, málna, áfonya) összekeverem egy adad mazsolával, amit néha rumba is áztatok egy kicsit, valamint örölt fahéjjal. Lehet gazdagítani szeletelt mandulával is. Vanília szósszal vagy fagylalttal nagyon finom.


Szoktam szeletelt disznóval is párosítani, ezt Angliában tanultam. Sózott, borsozott, csípős mustárral bőségesen bekent szeleteket kiolajozott tepsibe fektetem. A megfelezek és magháztól megszabadítok néhány almát és a hús mellé teszem a sütőbe és öntök a tepsibe egy kis almalevet. Az almát köretként adom a húshoz.

20. bd55e3f068 (válaszként erre: 1. - Roza Lee)
2012. okt. 13. 22:09
Ha egész szárnyast sütsz, bele lehet tömni, meg bármilyen sütőben készült husi alá is mehet krumplival együtt egy kis fűszerrel, és a köret a hússal együtt elkészül. Mi vegyes párolt zöldségekhez is hozzárakjuk.
2012. okt. 13. 22:04
lekvárral töltött sült alma csokival leöntve
18. Roza Lee (válaszként erre: 16. - Nemmondod)
2012. okt. 13. 21:59
Ilyenről még nem halottam.Mindjárt utánna nézek!
17. Roza Lee (válaszként erre: 10. - DuciJucika)
2012. okt. 13. 21:58
Ez volt az első gondolatom! :) Aztán benéztem a fagyasztóba.... Elég sok minden termett a kertben,és betelt a fagyasztó,még anyuméknál is :) Anyum úgy szokta,hogy megpárolja az almát,és úgy tölti a palacsintába,de mi nem vagyunk palacsintásak,évente ha 1x-2x csinálok,és akkor se fogy el.
2012. okt. 13. 21:55
Almafánk
15. cicakaktusz (válaszként erre: 14. - Cicakaktusz)
2012. okt. 13. 21:54
Mármint a palacsintáról beszéltem!
14. cicakaktusz (válaszként erre: 9. - G_eszter)
2012. okt. 13. 21:53
Ez így isteni, szoktam csinálni. Fahéjas porcukorral. Már tudom is, mi legyen holnap a kaja.
13. DuciJucika (válaszként erre: 8. - A14deb9047)
2012. okt. 13. 21:52

Nekifutok mégegyszer!


Így még nem csináltam. Én a tésztába szoktam belekeverni a lereszelt almát.

12. cicakaktusz (válaszként erre: 6. - Nanda)
2012. okt. 13. 21:51

Alá és nem bele? Mindenhol azt olvastam, hogy bele kell rakni.

Én nagyon szeretem az almaszószt bundáskenyérrel. Fura, de ez azon ritka kaják közé tartozik, amit az egész család szeret.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook