Almás rácsos recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Almás rácsos hozzávalói:
tészta:
1 cs vaníliacukor
1 db tojás
15 dkg cukor
30 dkg margarin
45 dkg liszt

töltelék:
4-5 db alma
fahéj
ízéls szerint cukor és fahéj


Az Almás rácsos elkészítési módja:
Össze gyúrunk mindent ami a tésztához kell,hirtelen mozdulatokkal és gyorsan.40-60 arányban ketté vágjuk, a többet vékonyra nyújtjuk és sütőpapiros tepsibe nyomkodjuk.Megszorjuk pici búza darával és rátesszük a tölteléket.A maradék tésztából kígyókat sodrunk és a töltelék tetejére tesszük rács formában.200 fokon sütőbe rakjuk és villa próbáig sütjük(meg szúrjuk a tésztát és akkor jó ha már nem ragad a villára)

Nagyon finom,gyerekek kedvence.:)
És segíthetnek is a kígyók sodrásában.:)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás rácsos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook