Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Kakaós csiga 3. recept

Kakaós csiga 3. recept

Elkészítési idő 35 perc

A Kakaós csiga 3. hozzávalói:
Tészta:
1/2 kg liszt
2 dl tej
1 csomag élesztő és a felfuttatásához tej
cukor

1 tojás
1 kanál étolaj

kb. 2 dl tej (Erre majd sütéskor lesz szükség, nem kell hozzákeverni a tésztához!)

Töltelék:
1 Ráma margarin,
4 evőkanál kakaópor,
cukor (ízlés szerint)


A Kakaós csiga 3. elkészítési módja:
Töltelék: A margarint habosra keverni, majd hozzátenni a cukrot és a kakaót. Tészta: A felfuttatott élesztőt a liszthez tenni, az összetevőket összegyúrni, a tésztát kinyújtani, rákenni a tölteléket, majd feltekerni. Felszeletelni, tepsibe tenni egymástól kb. 2 cm távolságra. Ha félig megsült (pontosabban: amikor elkezd "sisteregni":), a vaj), tejjel meglocsolni (ez fontos!)és sütni tovább.

Ha szeretnéd, hogy kicsit egészségesebb legyen, akkor a liszt felét teljes kiőrlésű liszttel is helyettesítheted. Próbáltam csak teljes kiőrlésűvel is, de úgy valamiért
nem lett olyan jó a tészta.

Nem kell (nem szabad) keleszteni a tésztát, amíg készül, addig kel, aztán meg a sütőben a sütés közbeni tejjel locsolásig.

Sütés közben azért kell meglocsolni tejjel, mert a kelés folyamatás befolyásolja.

Érdemes először a tölteléket elkészíteni, utána a tésztát, mivel fordított esetben a tészta kelésnek indul.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A kakaós csiga 3. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook