Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sacher torta ahogyan én szeretem... recept

Sacher torta ahogyan én szeretem... recept

A Sacher torta ahogyan én szeretem... hozzávalói:
Hozzávalók:
200 g vaj vagy margarin
300 g porcukor
8 tojás
200 g főzőcsokoládé (tejcsoki)
100 g finom liszt
1 tasak sütőpor
4 tasak pudingpor (csokoládé)

Töltelékhez:
300 g meleg sárgabaracklekvár
darált dió olyan 3 evőkanál
rumaroma ízlés szerint
cukor ízlés szerint (nem muszáj)

Bevonat:
1 tasak tortabevonó (tejcsoki)
marcipán


A Sacher torta ahogyan én szeretem... elkészítési módja:
Elkészítés: A vajat, a porcukrot, a tojást és a csokoládét egy keverőtálba töltjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a pudingporral, majd a keverőtálba szitáljuk. Géppel eleinte alacsony, majd magas fokozaton az egészet jól elkeverjük. A tésztát egy kivajazott, belisztezett tortaformába (26 cm átmérőjű) töltjük, és az előmelegített sütő alsó részébe csúsztatva megsütjük. A lekvárt, a darált dióval, a rumaromával, cukorral összekeverem. A lehűlt tortát kettévágjuk, és a töltelék felével megtöltjük. A megmaradt töltelékkel megkenjük a torta tetejét és oldalát, majd 1 óráig hideg helyen állni hagyjuk. Közben a marcipánt 1 mm vékonyságura kinyújtjuk, és rátesszük a torta tetejére. A tortabevonót a csomagoláson lévő előírás alapján előkészítjük, és a tortát bevonjuk vele. Hűtőben jól lehűtjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sacher torta ahogyan én szeretem... elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook