Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-fahéjas kevert recept

Almás-fahéjas kevert recept

Az Almás-fahéjas kevert hozzávalói:
5-6 db alma
1 bögre cukor
1,5 bögre rétesliszt
3/4 bögre olaj
3 tojás
1 evőkanál fahéj
1 citrom lereszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
10-15 dkg durvára vágott dió a tetejére
/a bögre mérete: 3 dl/


Az Almás-fahéjas kevert elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk, kb. centis kockákra vágjuk, kevés citromlével meglocsoljuk, félretesszük. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd adagokban az olajat is hozzákeverjük a citromhéjjal. A fahéjjal és szódabikarbónával elkevert lisztet is hozzákeverjük, majd legvégén az almákat beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe terítjük, a diódarabokkal megszórjuk, és előmelegített 190 fokos sütőben 40 percig sütjük. A kisült tésztát porcukorral megszórjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-fahéjas kevert elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook