Állat utazása buszon, mit tennétek ebben a helyzetben? (beszélgetés)
Azt a cicát is szeretem,:-))) de vannak fehérek cirmosok és egyebek is a lakásomban és környékén. Még külön házuk is van...
Nekünk ő az első, aki így bepánikol szállítás közben, pedig nem egy macskánk volt már. Ezeleőtt a 3 előtt 2 cicánk volt, de ők már nincsennek sajnos. Ők jól bírták az utazást, Cirmi cicánk meg nem. Ezek szerint tényleg macskafüggő a dolog.
Azt én is remélem, holnap ezt megpbálom nála. :)
Próbáld ki, hogy letakarva, hogy bírja. Csak sétálj vele kint 5-10 percet valamelyik nap. Ha nem segít, kérdezz rá az állatorvosnál a nyugtatóra.
Remélem tudtok majd gond nélkül utazni.
Láttam hát, sőt az én macskám is ilyen hülye volt, de nem volt vészes. :)
NNem tudom, hogy tényleg pánikoló, üvöltő macskát láttál-e. Nekünk az egyik macskánk úgy nyervogott, hogy olyat amúgy még csak fájdalmasan haldokló macskától hallottam. Ha néha miákol egyet-egyet, akkor persze nem kell problémázni, de valamelyik teljesen kikészül a szállítástól, teljesen zihálni kezd az idegtől, és olyan hangerőn üvölt hozzá, hogy nem is hinné az ember, hogy egy akkora állatból annyi dB kifér. Majdnem egy óra sok, és ha rosszul viseli, akkor tényleg a macskának a legrosszabb, ha végig kell élnie.
dehogy fogja letenni. :)
elmennék vele leghátra, és ennyi.
naponta utaztatnak állatot buszon, senkit nem láttam még, hogy leszállítaná. nem értem mit kell ezen görcsölni ennyit. :SSSSS
Bár ellene vagyok az ilyen szereknek, de ha nincs más megoldás... :(
Lehet ez lesz, köszönömszépen a segítséget. :)
Én a helyedben inkább megnézném a neten, hogy milyen nyugtatókat lehet rendelni, aztán felhívnám az állatorvost, hogy melyiket lehet adni és milyen dózist ajánl.
Megáll, kinyitja az ajtót és közli, hogy addig nem megy tovább, amíg az utas az állattal nem száll le :/
Lehet, de ha tényleg leszállítanának, mert nem tudom megnyugtatni, az elég nagy gáz... Főleg, hogy ha sokat kell várni a következőre vagy messze van a rendelőtől...
Egyelőre a hordozó letakarását próbálom meg, utána majd kiderül még hogy lesz.
Ezek csak formalitások. Igazából mit tudna csinálni a macskával? Lerúgja a lépcsőn útközben?
4. Az autóbuszba bevitt élő állatra az utasnak kell felügyelni. Ha élő állat az utasokat magatartásával zavarhatja vagy számukra kényelmetlenséget okoz, a VOLÁN az élő állatot a szállításból kizárhatja.
Őszintén, erre nem tudok mit mondani. Elsőnek inkább a megnyugtatást ptóbálom meg. De azért köszi, hogy felajánlottad. :)
A mostani szabályzatot nem ismerem, de a VOLÁN oldalán megtalálod a legfrissebbet.
Azért valahol érthető. Főleg, ha zavarja a sofőrt. És a macskának sokkal nagyobb szenvedés az út, mint az utasoknak.
Én szívesen elviszem, ha a benzint téríted..
OK.
rohadtul nem tudom felfogni, h 40-55 percig képtelenek a kedves utasok egy szabályos macskahordozóban szállított macskát elviselni. elhiszem, h idegesítő lehet, de bakker, nem bulizol vele! anno utaztam tyúkokkal, igaz, az csak 30 perc volt, de képes voltam belátni, h nem mindenkinek van kocsija.
ijesztő ez az egész, mármint a felháborodás, stb.
A rövidebb 40 perc, a hosszabb pedig 55 perc.
csak kíváncsiság: mennyi ideig tart az út?
Ismerős van, csak nem vállalta el..... Azért köszi az oldalt. :)
Értem.
Ismerős pedig ugye nincs.
Félrekezelni nem tudod, hisz nem beteg. Nem diagnosztizálnod kell, amúgy is tudod, hogy mi a probléma.
Mindenesetre a petnet.hu-na a macskaegészségügy pont alatt találsz készítményeket.
Mivel nem vagyok orvos, így ismeretlen gyógyszereket nem akarok adni neki. Még a végén félrekezelem.
google?
van egy csomó nyugtató készítmény
Ezt nem tudtam, de most már tudom. :)
Ez sajnos sofőr függő is, nem mindegyik kedves, meg nézi el. Na meg az utasszabályzatban is benne van, hogy ha zavarja az egyik utas a többi utast az utazás alatt. Akkor leszállíthatják...
További ajánlott fórumok: