Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Alföldi leves bográcsban. recept

Alföldi leves bográcsban. recept

Elkészítési idő 90 perc

Az Alföldi leves bográcsban. hozzávalói:
30 dkg sertéshús
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál mangalicazsír
25 dkg burgonya
1 liter erőleves (kockából is készíthető)
2 dl tejföl
liszt
2 főtt tojás
fél csokor zöldpetrezselyem
fél citrom leve
2 db
babérlevél
mustár

őrölt bors.


Az Alföldi leves bográcsban. elkészítési módja:
s A tojásokat előre megfőzzük és megtisztítjuk, majd félbe vágjuk (vagy felkockázzuk). Bográcsban zsírt olvasztunk, és abban az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük. Ha kész rátesszük az apró kockára vágott húst. Babérlevéllel, sóval, őrölt fekete borssal ízesítjük, majd felöntjük az erőlevessel. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a kockákra vágott burgonyát. Ha a hús és a burgonya is kellően megpuhult, világos, petrezselymes rántást készítünk, amit a tejföllel simára keverünk, és besűrítjük vele a levest. Mustárral, citromlével enyhén savanykásra ízesítjük. Tálaláskor a félbe, vagy kockára vágott főtt tojásra merjük a levest és még forrón kínáljuk külön tányérkán felszeletelt enyhén csípős paprikával,friss kenyérrel, vagy rozscipóval.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az alföldi leves bográcsban. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook