Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Alessandro tárkonyos csirkeragulevese csicseriborsóval recept

Alessandro tárkonyos csirkeragulevese csicseriborsóval recept

Elkészítési idő 90 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro tárkonyos csirkeragulevese csicseriborsóval hozzávalói:
70 dkg csirkeaprólék,
20 dkg májgombóc,
1 üveg csicseriborsó konzerv,
2 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 db zöldpaprika,
3 szál sárgarépa,
2 szál fehérrépa,
1/2 db karalábé,
2 ek. repceolaj,
1 ek. kacsazsír,
2 dl főzőtejszín
5 dkg levestészta,
1 teáskanálnyi édes paprikakrém,
1 púpos teáskanál ételízesítő,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt fűszerkömény, őrölt majoránna, őrölt piros papika, szárított tárkony


Alessandro tárkonyos csirkeragulevese csicseriborsóval 1.Alessandro tárkonyos csirkeragulevese csicseriborsóval 2.Alessandro tárkonyos csirkeragulevese csicseriborsóval 3.


Az Alessandro tárkonyos csirkeragulevese csicseriborsóval elkészítési módja:
A felaprított hagymákat megpároljuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, majd néhány perc párolás után a darált paprikát és a fűszereket is. Ezután a csirkeaprólékot is hozzákeverjük, majd a feldarabolt zöldségek következnek. Pár percig pároljuk, azután felöntjük két liter vízzel. 15 percnyi főzés után beletesszük a kelkáposztát is. Újabb 25 perc főzés következik fedő alatt, amikor beletehetjük a levestésztát, a csicseriborsót lével együtt és a májgombócokat. 5 perc főzés után óvatosan hozzákeverjük a főzőtejszínt. Újraforrás után már csak pár perc főzés kell kis lángon és készen vagyunk. Aki szereti, ízesítheti egy kevés citromlével is.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , márc. 29. 19:00
Az alessandro tárkonyos csirkeragulevese csicseriborsóval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook