Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Alessandro gombás körömpörköltje recept

Alessandro gombás körömpörköltje recept

Elkészítési idő 120 perc

Az Alessandro gombás körömpörköltje hozzávalói:
1 kg felezett sertésköröm,
25 dkg sertésbőrke,
2 doboz szeletelt gombakonzerv,
2 nagy fej vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
1 csapott evőkanál pirospaprika,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db sárga paprika,
2 db közepes paradicsom,
3 evőkanál étolaj (lehetőleg repce, vagy szőlőmagolaj),
1 evőkanál kacsazsír vagy liba vagy sült sertészsír,
3 szelet füstölt szalonna (kb. 5-6 dkg),
1 teáskanál ételízesítő,
1 teáskanál őrölt kömény,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna


Alessandro gombás körömpörköltje

Az Alessandro gombás körömpörköltje elkészítési módja:
A megtisztított feldarabolt sertéskörmöket kuktában 1 óráig előfőzöm. Hozzáadom a felszeletelt sertésbőrkét, majd puhulásig tovább kuktázom. A megfőtt, kihűlt körmöket kicsontozom. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, majd a zsiradékokon félig megpirítom, ezután a megtisztított és felkockázott vöröshagymákat a pirított szalonnán enyhe barnulásig pirítom. (kb. 4-5 perc) Ezután a paprikákat és a paradicsomokat beleszelem, majd pár percig pirítom. Felengedem 1-1,5 dl főzőlével és hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, az ételízesítőt és a fűszereket is. Kis lángon fedő alatt 15 percig párolom, majd a konzerveket lecsepegtetem és a pörköltalaphoz adom. Újabb 15 perc után a kicsontozott körmöket és a bőrkét is hozzáadom és fedő alatt max. 15-20 perc alatt készre pörkölöm az egészet. Ha kell, a köröm főzőlevével (1-1,5 dl-el) még felengedem, amíg az egész teljesen megpuhul. A legvégén ízesítem még, ha szükséges.

Én ezúttal nokedlivel tálaltam, de jó a tarhonya, vagy főtt krumpli, vagy durum tészta is.
Aki szereti, savanyúságot is ehet hozzá. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


Az alessandro gombás körömpörköltje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook