Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Falafel pitával recept

Falafel pitával recept

Elkészítési idő 25 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 281 kcal
Zsírtartalom 4 gramm
Szénhidráttartalom 53 gramm

A Falafel pitával hozzávalói:
2x400 g konzerv csicseriborsó, leszűrve
1 kis fej vöröshagyma, durvára vágva
2 sárgarépa, durvára vágva
1 nagy gerezd fokhagyma
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt kömény
1 kis csomag petrezselyemzöld
olaj a kenéshez
6 pita
ropogós saláta, uborkaszeletek és biojoghurt a tálaláshoz


A Falafel pitával elkészítési módja:
1. Melegítsük elő a sütőt közepesen melegre. Tegyük a csicseriborsót turmixgépbe a vöröshagymával, a sárgarépával, a fokhagymával, a korianderrel, a köménnyel és a petrezselyemmel együtt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Csak annyi ideig turmixoljuk, hogy a csicseriborsó kicsit darabos maradjon. A keverékből formáljunk hat pogácsát.
2. Helyezzük a falafeleket alufóliával bélelt sütőlapra. Kenjük meg kevés olajjal. Mindkét oldalukat pirítsuk 4-5 percig. Közben pirítsuk meg a pitákat, és tépjük csíkokra a salátát.
3. Tegyük a forró falafeleket a felhasított pitákba, helyezzünk mellé egy maroknyit az összetépkedett salátalevélből, néhány szelet uborkát és locsoljuk meg a joghurttal.


Azonnal tálaljuk.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. szept. 24. 11:04
A falafel pitával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook