Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csicseriborsós krumpliragu recept

Csicseriborsós krumpliragu recept

A Csicseriborsós krumpliragu hozzávalói:
1, 5 kg krumpli
50 dkg csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
40 dkg paradicsom/konzervparadicsom
2 szál rozmaring összetépkedve
1, 5 l víz
csilipaprika, himalaya só, őrölt feketebors, vega natura ételízesítő
olívaolaj
késhegynyi szódabikarbóna


A Csicseriborsós krumpliragu elkészítési módja:
A csicseriborsót előző este válogassuk ki, mossuk meg és áztassuk be. Másnap öntsük le az áztatóvizet, és friss vízben, só nélkül, egy pici szódabikarbónával tegyük oda főni. Mikor már kezd puhulni, sózzuk meg és főzzük tovább. Teljes megpuhulása előtt 15 perccel kapcsoljuk le alatta a lángot.Ha friss paradicsomot használunk, forrázzuk le, és húzzuk le a héját. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, a krumplit pucoljuk meg és vágjuk kockára. Pici olívaolajon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, tegyük bele a krumplit, és pirítsuk együtt. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet vagy a friss paradicsomot, a rozmaringot, öntsük rá a vizet, és a fűszereket. Tegyük bele a majdnem kész csicseriborsót, és addig főzzük, amíg a krumpli és a csicseri teljesen meg nem puhul.


Kategória: Egytálételek receptjei


A csicseriborsós krumpliragu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook