Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Alessandro zalai aludttejes prószája recept

Alessandro zalai aludttejes prószája recept

Elkészítési idő 60 perc
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro zalai aludttejes prószája hozzávalói:
1 liter aludttej,
8 púpozott ek. teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt,
2 púpozott ek. teljes kiőrlésű rozsliszt,
3-4 evőkanál nádcukor (vagy édesítőszer),
2 db tojás,
2 dl tejföl,
1 csapott teáskanálnyi patikasó,
házi szilva vagy baracklekvár,
2-3 dkg vaj a tepsi kikenéséhez


Alessandro zalai aludttejes prószája 1.Alessandro zalai aludttejes prószája 2.Alessandro zalai aludttejes prószája 3.Még 1 kép


Az Alessandro zalai aludttejes prószája elkészítési módja:
Az aludttejben egy habverővel elkeverem a cukrot, a tojásokat, a sót, majd a liszteket is. Amikor már csomómentes,
kivajazott, kimorzsázott tepsibe öntöm, és a tetejére kiskanállal szilvalekvárt és tejfölt potyogtatok. Ezután 220 C fokos sütőben
alsó-felső lángon pirulásig sütöm. (kb. 40-45 perc)
Miután kihűlt egy kicsit, 10*10 cm-es négyzetekre feldarabolom. A tetejére a maradék tejfölt is rá lehet kanalazni és porcukorral meghinteni. Melegen és hidegen is lehet fogyasztani ezt a zalai és a somogyi tájakról származó különleges édességet.


Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , márc. 16. 17:36

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook