Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Alessandro kedvenc laskás harcsapörköltje recept

Alessandro kedvenc laskás harcsapörköltje recept

Elkészítési idő 50 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro kedvenc laskás harcsapörköltje hozzávalói:
1/2 kg harcsafilé,
40 dkg laskagomba,
6 dkg füstölt szalonna,
2 db nagyobb vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1/2 deciliter vörösbor,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db közepes paradicsom,
1 kanál sózott darált paprika (édes),
1 kanálnyi osztrigaszósz (el is hagyható),
2 dl tejföl,
3-4 kanál étolaj,
1 kanál sült sertésszír,
1 teáskanálnyi cukor,
1 teáskanál morzsolt majoránna,
ízlés szerint: só, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika


Alessandro kedvenc laskás harcsapörköltje 1.Alessandro kedvenc laskás harcsapörköltje 2.Alessandro kedvenc laskás harcsapörköltje 3.Alessandro kedvenc laskás harcsapörköltje 4.


Az Alessandro kedvenc laskás harcsapörköltje elkészítési módja:
A laskagombát jól leöblítjük és nagyobb darabokra vágjuk.
A zsiradékokon megpirítjuk a felaprított szalonnát, majd a felaprított hagymákat is pár percig. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és a paradicsomot. Pár perc sütés után a sózott darált paprikát és a cukrot is. Ezután felengedjük a vörösborral, keverünk rajta néhányat és már jöhet is a laskagomba és a fűszerek. Lassú tűzön fedő alatt néha megkevergetve pároljuk kb. 30 percig.
Ezalatt a harcsafilét nagyobb kockákra (kb. 2x2x2 cm) felaprítjuk és a pörkölthöz adjuk.
A tejfölt egy kicsit megsózzuk és kb. 6-7 perc után óvatosan a pörkölthöz keverjük.
Pár perc lassú párolás és elkészültünk.


Vigyázni kell, mert az afrikai harcsafilé nagyon gyorsan megpuhul, utána már csak szétomlik. A hozzáadástól számított 9-10. percben már puha, ezért el kell zárni a hőforrást. Én azonnal tálalom főtt kagylótésztával, vagy (kukoricás) barna rizzsel. A maradékot egyből vízfürdőben lehűtöm és utána mehet is a hűtőbe, ahonnan 2 napig gond nélkül fogyasztható.
Nagy kedvencem ez a könnyű és egészséges étel.
Jó étvágyat kívánok!

Kategória: Halas ételek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 15. 17:08

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook