Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Alessandro kedvenc főtt marhaoldalasa meggymártással recept

Alessandro kedvenc főtt marhaoldalasa meggymártással recept

Elkészítési idő 180 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro kedvenc főtt marhaoldalasa meggymártással hozzávalói:
1 kg marhaoldalas,
1/2 kg fagyasztott kimagozott meggy,
2 kávéskanál őrölt fahéj,
1 csipetnyi őrölt szegfűszeg,
ízlés szerint barnacukor (vagy édesítőszer),
1 evőkanál rumaroma,
1 evőkanál vaníliaaroma,
1 citrom lereszelt héja,
2 dl tejföl,
2 púpozott evőkanál teljeskiőrlésű liszt,
1/2 kg főtt krumpli köretként


Alessandro kedvenc főtt marhaoldalasa meggymártással 1.Alessandro kedvenc főtt marhaoldalasa meggymártással 2.


Az Alessandro kedvenc főtt marhaoldalasa meggymártással elkészítési módja:
A marhaoldalast kis lángon kb. 2,5-3 órán keresztül sózott és színes borssal ízesített vízben megfőzzük. A levéből levest készítünk zöldségek hozzáadásával. Ezután a meggyet felöntjük 4 dl vízzel, beletesszük a fűszereket, a citromhéjat és az édesítőt is. Lassú tűzön forraljuk kb. 15 percig. Közben a tejföllel elkeverjük a lisztet egy csipetnyi sót is adunk hozzá, és kb. 2 dl forró meggylével hőkiegyenlítjük. Ezt a meleg folyadékot kevergetve hozzáadjuk a meggyhez. Pár percig forraljuk, majd elzárjuk a hőforrást és a legvégén ízesítjük még az aromákkal. A főtt krumplival és a főtt marhaoldalassal tálaljuk.

Igazán különleges, de nagyon finom étel lesz belőle.
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


Az alessandro kedvenc főtt marhaoldalasa meggymártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook