Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel recept

Alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel recept

Elkészítési idő 80 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel hozzávalói:
1 db közepes patiszon,
3 db tojás,
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
10 dkg zsemlemorzsa,
ízlés szerint steakburgonya fűszersó,
2 dl olaj a sütéshez
a körethez:
250 gr előgőzölt zacskós barna rizs,
1 doboz csemegekukorica konzerv


Alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel 1.Alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel 2.Alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel 3.Még 1 kép


Az Alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel elkészítési módja:
A patiszont félbevágjuk és egy kanállal kiszedjük a magját. Ha szükséges meghámozzuk, de ha zsenge a patiszon (a körmünket még bele tudjuk nyomni) akkor nem szükséges meghámozni. Ezután kisujjnyi vastagra felszeleteljük és steakburgnya fűszersóval mindkét oldalát befűszerezzük. 1 órát kell hagyni, hogy kiengedje a levét, amit leöntünk. A szokásos módon minden szeletet bepanírozunk. (liszt, tojás, zsemlemorzsa) Utána azonnal kisütjük az olajban mert a panír szétázik, ha sokat várunk vele. 10 percig főzzük a zacskós rizst és hozzákeverjük a lecsöpögtetett csemegekukorica konzervet. Ha kész, tálalunk.

Könnyű zöldséges nyári étel.
Savanyúságot kínálunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


Az alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook