Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel recept

Alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel recept

Elkészítési idő 80 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel hozzávalói:
1 db közepes patiszon,
3 db tojás,
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
10 dkg zsemlemorzsa,
ízlés szerint steakburgonya fűszersó,
2 dl olaj a sütéshez
a körethez:
250 gr előgőzölt zacskós barna rizs,
1 doboz csemegekukorica konzerv


Alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel 1.Alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel 2.Alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel 3.Még 1 kép


Az Alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel elkészítési módja:
A patiszont félbevágjuk és egy kanállal kiszedjük a magját.
Ha szükséges meghámozzuk, de ha zsenge a patiszon (a körmünket még bele tudjuk nyomni) akkor nem szükséges meghámozni.
Ezután kisujjnyi vastagra felszeleteljük és steakburgnya fűszersóval mindkét oldalát befűszerezzük.
1 órát kell hagyni, hogy kiengedje a levét, amit leöntünk.
A szokásos módon minden szeletet bepanírozunk. (liszt, tojás, zsemlemorzsa)
Utána azonnal kisütjük az olajban mert a panír szétázik, ha sokat várunk vele.
10 percig főzzük a zacskós rizst és hozzákeverjük a lecsöpögtetett csemegekukorica konzervet. Ha kész, tálalunk.


Könnyű zöldséges nyári étel.
Savanyúságot kínálunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 12. 16:45

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook