Alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel recept



Az Alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel hozzávalói:
1 db közepes patiszon,
3 db tojás,
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
10 dkg zsemlemorzsa,
ízlés szerint steakburgonya fűszersó,
2 dl olaj a sütéshez
a körethez:
250 gr előgőzölt zacskós barna rizs,
1 doboz csemegekukorica konzerv
Az Alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel elkészítési módja:
A patiszont félbevágjuk és egy kanállal kiszedjük a magját.
Ha szükséges meghámozzuk, de ha zsenge a patiszon (a körmünket még bele tudjuk nyomni) akkor nem szükséges meghámozni.
Ezután kisujjnyi vastagra felszeleteljük és steakburgnya fűszersóval mindkét oldalát befűszerezzük.
1 órát kell hagyni, hogy kiengedje a levét, amit leöntünk.
A szokásos módon minden szeletet bepanírozunk. (liszt, tojás, zsemlemorzsa)
Utána azonnal kisütjük az olajban mert a panír szétázik, ha sokat várunk vele.
10 percig főzzük a zacskós rizst és hozzákeverjük a lecsöpögtetett csemegekukorica konzervet. Ha kész, tálalunk.
Könnyű zöldséges nyári étel.
Savanyúságot kínálunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, aug. 12. 16:45