Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Öntött fejessaláta Imre gusztusa szerint v1.0 recept

Öntött fejessaláta Imre gusztusa szerint v1.0 recept

Elkészítési idő 15 perc

Az Öntött fejessaláta Imre gusztusa szerint v1.0 hozzávalói:
2 nagyobb fej saláta
10-15 dkg vastag, NEM HÚSOS füstöltszalonna
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
2 dl 20%-os tejföl
1-2 evőkanál kristálycukor
ízlés szerint kevés ételecet
kevés só (vigyázz mert a szalonna is sós!)


Az Öntött fejessaláta Imre gusztusa szerint v1.0 elkészítési módja:
A salátát megmosom, és 4-4 darabra vágva hagyom lecsöpögni. A szalonnát kb. 1 centis kockákra vágom, és egy megfelelő méretű (figyelem: majd kell még hely a salátáknak is!) serpenyőben egészen száraz töpörtyűvé sütöm, majd kiszedem a szalonnazsírból és félreteszem őket. A zsírban a cukrot világos mézszínűre karamellizálom, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, sózom, ecetezem. Beleteszem a tejfölt, és az egészet simára kavarom. Ez lesz majd az öntet. Hozzáadom a salátanegyedeket, és néhány percig folyamatosan forgatva fonnyasztom őket. Befejezésül a salátákat tálalótálra teszem, és az öntettel meglocsolom. A tetejét a félretett töpörtyűvel megszórom. Melegen tálalom.

Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az Öntött fejessaláta imre gusztusa szerint v1.0 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook