Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fahéjas-mézes sütemény recept

Fahéjas-mézes sütemény recept

A Fahéjas-mézes sütemény hozzávalói:
25 dkg liszt
12,5 dkg cukor
1-1 kávéskanál ánizsmag és szárított élesztő vagy szódabikarbóna
2 szegfűszeg
csipetnyi őrölt fahéj
2 dl tej
12,5 dkg méz

A tetejére
12,5 dkg porcukor
1 tojásfehérje
kevés citromlé


A Fahéjas-mézes sütemény elkészítési módja:
ELKÉSZÍTÉS A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe tesszük a cukrot és a fűszereket. A tejet a mézzel langyosra melegítjük, majd a liszttel ragadós masszává dolgozzuk. Az élesztőt (szódabikarbónát) is hozzáadjuk. A tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, és kivajazott, négyzet alakú formába simítjuk. Langyos sütőben 1 órát sütjük. Amikor kész, tálra borítjuk, és tetszés szerinti formákat vágunk ki belőle. A mázhoz a porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével fényesre keverjük. A masszát habzsákba töltjük, a formák széleit ezzel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fahéjas-mézes sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook