Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Alessandro bazsalikomos töltött paprikája recept

Alessandro bazsalikomos töltött paprikája recept

Elkészítési idő 80 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro bazsalikomos töltött paprikája hozzávalói:
5 db közepes fehér paprika,
1 doboz (500 gr) passzírozott paradicsom,
3 púpozott evőkanál sűrített paradicsom,
2 evőkanál nem erős sózott darált paprika,
2 dl tejföl,
3 kanál teljes kiőrlésű búzaliszt,
1,5 liter víz (ha lehet desztillált víz)
1 kanál szárított bazsalikom
ízlés szerint só, bors, cukor vagy édesítőszer
A töltelékhez:
250 gr előgőzölt zacskós barna rizs,
40 dkg darát hús (fele sertéshús - fele marhahús),
3 tojás,
3 gerezd fokhagyma,
fűszerek:
ízlés szerint só, őrölt színes bors, őrölt kömény, snidling, őrölt piros paprika


Alessandro bazsalikomos töltött paprikája 1.Alessandro bazsalikomos töltött paprikája 2.


Az Alessandro bazsalikomos töltött paprikája elkészítési módja:
Először a töltelékhez megfőzzük a zacskós rizst. Majd egy nagyobb keverőtálban összekeverjük a többi hozzávalóval. A paprikákból eltávolítjuk a magházat és betöltjük a tölteléket. A maradék töltelékből gombócokat formázunk. Utána feltesszük a vizet főni. Ha forr hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot és a sűrített paradicsomot is. Ezután lejjebb vesszük a hőt és óvatosan beletesszük a töltött paprikákat és a gombócokat. Ízesítjük, majd 40-45 percig lassú hőfokon fedő alatt főzzük. A tejfölt egy csipetnyi sóval és a liszttel elkeverjük és kb. 2 dl forró lével felengedjük. Majd óvatosan hozzáöntjük a paprikákhoz. 5 percig még együtt főzzük és elkészültünk.

Könnyű és egészséges egytálétel.
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


Az alessandro bazsalikomos töltött paprikája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook