Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gombás aprópecsenye recept

Gombás aprópecsenye recept

Elkészítési idő 45 perc

A Gombás aprópecsenye hozzávalói:
60 dkg sertéshús
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg füstölt kolbász
15 dkg kemény húsú erdei gomba (vagy termesztett csiperke)

őrölt fekete bors
4-5 gerezd fokhagyma
2 közepes szem paradicsom
1 db húsos zöldpaprika (vagy fél üveg natúr lecsó, 1 kg burgonya.


A Gombás aprópecsenye elkészítési módja:
A húst csíkokra, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A szalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk a húst is. Sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymát adunk hozzá. Ha kész kiszedjük és félre tesszük. A visszamaradó zsiradékon megdinszteljük a szeletelt paprikát, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és összepároljuk.(Ha van natúr lecsó, akkor azt használjuk). Ezután belerakjuk a kolbászt és a gombát és a húshoz keverjük. Kb 2 dl vizet öntünk alá és megpároljuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és kisütjük. A pecsenyével összeforgatva tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A gombás aprópecsenye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook