Albérlő (beszélgetés)
Kerdezz megy egy ugyvedet!Ha szerzodesetek volt akkor azt feltetlen mutasd meg neki es ne halogasd a dolgot!
Ha esetleg perre kerulne sor,esetlegesen szamithatsz az alberlodtol egy APEH-el valo fenyegetozesre,amennyiben nem fizettetek adot a berleti dij utan es nem volt benne az adobevallasotokban,de ettol sem kell megijedni!Egy ugyved teljeskoru tanacsot tudna adni es a szerzodestol is sokminden fugg.
Szerintem nincs jogod a fröccsöntő gépet ott tartani. Feljelentheted, beperelheted, de önkényesen nem foglalhatsz le semmit.
Kauciót gondolom kértetek. Az fedezi a rezsit.
Szerződést írtatok alá még amikor odaköltözött?
Kauciót kértetek?
Anélkül sajnos nem tudom mit lehet tenni, de ha írtatok alá valamilyen papírt, akkor az albérlő köteles kifizetni a hátralékait, illetve az okozott kárt.
"Ha az épületben, az épület központi berendezéseiben a bérlő vagy a vele együttlakó személyek magatartása miatt kár keletkezik, a bérbeadó a bérlőtől a hiba kijavítását vagy a kár megtérítését követelheti.
A bérlő a szerződésben vállalt kötelezettségét olyan időpontban és módon köteles teljesíteni, ahogy azt a lakás, illetőleg a lakásberendezések állapota szükségessé teszi.
A szerződés megszűnésekor a bérlő köteles a lakást és a lakásberendezéseket rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban a bérbeadónak visszaadni."
Nem tudom, hogy vissza lehet-e tartani a gépet, de amennyiben nem hajlandó fizetni, fel kell jelenteni a rendőrségen.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan hajtsam be a közüzemi tartozást az albérlőimen?
- Hogyan lehet hivatalos úton eltávolíttatni az együttélésre képtelen szomszéd albérlőket?
- Hogyan tudom kirakni az albérlőimet?!
- Hogy küldjem el az albérlőmet, furcsa nagyon amit csinál, ráadásul nekem is szükségem van a lakásra
- Az albérlőt ha ideiglenesen bejelentem, abból nekem adódik valami hátrányom?
- Lakáskiadás esetén érdemes átíratni a közműveket az albérlő nevére?