Ál-tiramiska recept

Elkészítési idő 35 perc

Az Ál-tiramiska hozzávalói:
20 dkg babapiskóta
1,5 liter tej + 1,5 dl
3 csomag vanília pudingpor
15 evőkanál kristálycukor
20 dkg dió
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál mazsola


Az Ál-tiramiska elkészítési módja:
Egy nagyobb, négyszögletes jénai tálba a babapiskóta felét egymás mellé szépen belerakjuk. Ezután, egy bögre (1,5 dl) tejhez kakaót szórunk, jól megmelegítjük, majd kanál segítségével a felét a babapiskótákra locsoljuk. A 20 dkg darált diót összekeverjük 2 evőkanál kristálycukorral és a felét rászórjuk a babapis- kótákra, majd a mazsolák felét rászórjuk a diós cukorra. A 3 csomag vaníliás pudingot, a szokásos módon megfőzzük és a felét ráöntjük erre. Ezután, a maradék babapiskótát szépen rárakjuk a pudingra, majd ezt megint megöntözzük a meleg kakaóval. Erre rá- szórjuk a maradék diós cukrot, a maradék mazsolát, majd pedig az összes vanília pudingot. Ennek a tetejére szórjuk teaszűrőn a maradék kakaóport. 4-5 órára, vagy inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap szeletelhető.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Ál-tiramiska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook