Akkor most hány hetes vagyok? (tudásbázis)
Szia!
Ma az unokatestvérem, aki a nőgyógyászaton dolgozik, be is vitt egy dokihoz.
Megvizsgált és azt mondta, hogy nincs élő embrió és valószínű nem is lesz.De várjunk 6 napot, mert a petezsák megjelenésétől kezdve 6 napra kell lennie szívhangnak. Nekem már febr.4-én volt egy 6x4mm pezsákom, és 11-én 10x8x10 mm benne szikhólyag. Már ez gyanús. Ma meg már akkora a szikhólyagom, mint egy 12 hetesnek, de nincs magzat. Mivel ma látott először ezért azt mondta, hogy várjunk 6 napot, akkor nyugodtabb szívvel javasolja a megszakítást.
Megértő, mert ők is jártak így a feleségével.
NEm akarok senkit elkeseríteni, 1000-ből egy van ilyen, sajnos most én! :-(
Amikor először mentem dokihoz (itt szülésznőhöz kell menni), nem látott az uh-n semmit, mondta, hogy az ő gépe az idősebb terhességekhez van. Rögtön elküldött egy másik helyre, igaz 1 hétre rá kaptam időpontot, de szépen látták a petezsákot és a szivhangot.
mindenképpen menj másik orvoshoz.
Szia!
Nem megíjeszteni akartalak, csak arra rávilágítani, hogy a dokit jól meg kell választani. Sajnos nekem ez nem sikerült. :-(
De úgy döntöttünk a férjemmel, hogy a magzat fontosabb, mint a lelkiismeretünk és ezért a héten felkeresünk egy másik orvost. Kaptam két nevet, most érdeklődök utánuk. Persze benne van a pakliban, hogy mellényúlok most is, de még olyan fiatal a terhesség, hogy nyugodtan "válogathatok"!
Egy tanács: ne olvassgass a neten, mert csak rosszabb.(én már aludni se tudok!)
Nem tudom, hogy hol élsz, de próbáld a számodra legmegfelelőbb orvost megtalálni!
Fórumokon van lehetőség érdeklődni!
Szia!
Én pont ilyen cipőben járok. Szerintem akkor estem teherbe amikor meg kellett volna jönnie. Persze a doki az utolsó menstruáció idő pontját kérdezte, és megállapította, hogy kb. 6 hetes vagyok. Mikor megnézte uh-on akkor még a petezsákot se látta. Rám íjesztett, hogy méhen kívüli terhesség. Csinált egy hcg-t ami szerint kb. 2 hetes voltam. Azóta is meg s huza-vona(még most se zárja ki a méhen kívülit, holott látszik a petezsák), már két hete azt mondja 5-6 hetes terhes vagyok, de még élő embriót nem lát. Hozzá teszem az asszisztensei szerint egy elavúlt géppel dolgozik.
Most kétségbe vagyok esve, hogy nem fejlődik a magzat! Gondolkodtam,hogy keresek másik orvost, de még küzdök a lelkiismerettemmel! :-(
Szia SarahMina!
A második gyerkőcnél pontosan így jártam. Akkor fogant, amikor elvileg meg kellett volna jönnie. A "várva várt" mensi elmaradt, s az egész terhesség alatt végig mindenhol azt kérdezték hány hetes, s el kellett magyarázni, hogy a baba méretei alapján ennyi meg ennyi. Az utolsó mensit is kérdezték, s mindig magyarázkodni.... A baba tudja, hogy mekkora, s mikor kell jönni. Az én lánykám eldöntötte, hogy péntek délután megérkezik közénk, s nem foglalkozott akkor sem azzal, hogy az orvosok mit gondolnak. 11-kor a fájásokat jósló fájásnak titulálták az orvosok. 3/4 5-kor a kezemben fogtam. :)
Kívánom, hogy a Te babád is így, ilyen gyorsan szülessen, kárpótlásul azért, mert a terhesség alatt végig lesz kavarás egy kicsit a hetek miatt.
A doki nézi majd Uh-n meg az utolsó menzesz napját.Mindig egybe szokták nézni...Most hogy egy héttel később vagy előbb mész pontosan úgysem fogod tudni,ha tudsz várj ha nem menj.
Szerintem bíz magadban :-D
A mensis verzió is. Ha az pontos lenne, nem is lehettem volna terhes se, de akkor 6 hóra született volna a gyerekem "hivatalosan"...
A dokik 99 %-a az utolsó mensi első napjától számolja!!
Ha nem csináltál teszteket, hogy ténylegesen mikor van a peteérésed, a doki az "úgy érzemet" nem nagyon veszi komolyan...
Ez csak megközelítőleg 28 napos, rendszeres ciklusnál igaz. Akinek évente csak háromszor, négyszer van/volt vérzése, semmit nem tud meg az utolsó vérzése időpontjából.
Igaz, hogy az UH-n ha csak egy mm-rel arrébb teszi az orvos a keresztet a monitoron, akkor már téved a baba korát illetően, de nagyon szabálytalan vagy hosszú ciklusnál még mindig közelebb lesz az igazsághoz, mint aki azt a bizonyos korongocskát forgatja jobbra-balra:)
Sziasztok!
Kis segítség kellene. 28 napos, pontos ciklusaim voltak, nem szokott késni. Január hónapban később éreztem a peteérést 10 nappal. (Első szülésem óta megérzem). ha 28 nappal számolok, jan 14 volt peteérés, akkor 28-án meg kellett volna jönnie, de nem jött és a teszt is nega lett. De 10 nappal később, február 7-én már pozitív! Tehát valószínű jól éreztem a peteérést. De akkor most mikor menjek dokihoz?jan 1 volt az utsó mensim első napja, viszont nem 14-én hanem 27 én volt peteérésem szerintem. Hány hetes vagyok??? Ha január egytől számolom (mert az utsó mensi első napjától kell számolni, akkor már 6).
További ajánlott fórumok:
- Közcélú munkásként hetente kaptam fizetést, de most táppénzen vagyok, akkor is adják hetente a táppénzt?
- Ha kétéves intenzív érettségin vagyok és abbahagynám most (2. évben vagyok) és később folytatni szeretném, akkor azért már fizetni kellene?
- Honvéd kórházba küldtek kivizsgálásra de nem vagyok jogosult akkor most mi lesz? Fizetnem kell a vizsgálatokért?
- Igaz, hogy a nők hajának szerkezete 7évente változik? Most 21 vagyok, akkor elvileg kellene?
- Ha most vagyok 8+3 hetes terhes, akkor azt 8 hetesnek, vagy mar 9 hetesnek szamoljak? Kicsit meg vagyok kavarodva ezzel kapcsolatban. :)
- Harmadik gyermekemet várom, a fiammal most gyesen vagyok, ha megszületik a harmadik baba, akkor két gyest kapok egyszerre a két kicsi után?