Akkor és most 1. rész (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Akkor és most 1. rész
Én értem, hogy a cikkíró mire gondolt.
Az erkölcsök nagyon fel vannak lazulva. Aki írta, hogy régen is voltak ilyenek, római birodalom, görögöknél, persze igaza van. De akkoriban a "köznép" a sima normál szexet gyakorolta, és voltak urak, akik "kalandoztak".
Akárhogy is a mai fiatalság más. Ez a tipikus "bezzeg az én időmben", tudom, de tényleg. Két kamaszlányom van, képben vagyok a tinik viselkedésével.
Manapság minden a buli és a haverok. Mindegy milyen módon, de jól akarják érezni magukat. Mindenki mindenkivel ölelkezik, csak úgy barátilag. Hamar belekerülnek a szexualitásba. Hiába akarja őket az ember elzárni, nem lehet. Az információ áramlás világában élnek. Nekik ez a természetes.
Természetes, hogy egy nő több pasival fekszik le és ezt azért teszi, hogy neki mindennél jobb legyen. És a fiúknál sem jobb a helyzet.
Szerintem ez a cikk nagyon szélsőséges, szélsőséges a meglátás. Az embereknek e 40%-a volt már azonos neművel? Dehogy. Van régi világ, van új világ, egy valami nem változik. Az emberek. maximum máshogyan viselkednek a környezeti behatásokra, de:
Régen is voltak homoszexuálisak, leszbikusak /honnan is ered a név, és melyik korból?/. Volt ám maszturbáció is, meg volt minden a szexben, prostituáltak. Csak nem volt ennyi információ és nem volt a társadalom ennyire szabados, sőt, némely dolgot törvény tiltott a jó erkölcs nevében, üldözték a homoszexuálisokat stb...
Az emberek mindig emberek, a szex, meg szex, egy idős velünk és az aberrációk is. Neveld jól és becsületesen a gyermeked és minimalizálod ennek az esélyét....
A szexualitást illetően nincs „akkor és most”. Mióta világ a világ ez nem sokat változott, talán csak az, hogy egyre természetesebb – szerintem helytelenül –, hogy mindkét nem egyre korábban kezdi a szexuális életet. Akkor, amikor sem fizikailag, de legfőképpen mentálisan nem érett még hozzá.
Ugyanakkor ma sokkal nagyobb nyilvánosságot kap ez a téma, ami magával hozta a szabadosságot, mondhatnám az erkölcstelenséget. Persze, régen is csalták a férfiak a feleségüket, és kikapós asszonykák is voltak, de akkor nem volt sikk ezzel dicsekedni. Inkább igyekeztek titkolni. Most? Csak itt ezen a portálon is hányan vannak, akik szemernyi szégyenérzet nélkül vállalják fel a szerető szerepét, vagy tűrik, hogy a párjuk nyíltan csalja őket.
Aztán meg jön a sírás-rívás, amikor a szerető hoppon marad, mert a „drága” mégis inkább a családját választja.
Én aki már megettem a kenyerem javát,nyitott vagyok,nem ítélkezem senki felett.DE!!
Miért kell beszélni arról,hogy ki milyen beállítottságú?Miért kell meleg tüntetés?
Miért kellene házasodni az egyneműeknek?Uram bocsá:
gyereket nevelni?
Miért nem él mindenki úgy ahogy neki jó,de szép csendben.
Aki normális párkapcsolatban él sem reklámozza.
Régen is voltak ilyen-olyan beállítottságú emberek,de csendben voltak,éltek ahogy tudtak.
Ma is így kéne.
Mióta világ a világ,mióta létezik nő és férfi,mióta van szexualitás, és a vele járó anomáliák,azóta létezik erkölcs és erkölcstelenség!!
Nem osztom azt a nézetedet, hogy "akkor"(régen) nem voltak az általad felsorolt dolgok.Mindig is voltak.Maszturbálni minden kor gyermekei szoktak,legföljebb a vallás a szigorú nevelés miatt örök életre beléjük ivodótt bűntudat miatt nem élvezték az életet.Homoszexualitás már az ókori,római kori népeknél is fellelhető,sőt szinte "követendő"volt,grupenszex is mindennapos volt a lakomákon.(olvass történelmet)Egyházi intézményekben,katonaságnál is fellelhető volt.Csak nem vállalták fel!Ma már szabadabb-szabadosabb a társadalom,nyíltabb a kommunikáció,így többet tudunk ilyen dolgokról.
"akkor" és "most" is voltak olyan emberek akiknek az értékrendjükbe ezek a dolgok nem fértek bele,DE attól még léteztek és léteznek ma is.
Hogyan is fogalmazzak: a romai birodalomban teljesen magatol ertetodo volt, hogy ferfival es novel is szexeltek a ferfiak.
Maszturbacio is volt mindig is, csak nem beszeltek errol.
A 70es evek hippi tarsadalma sokkal aktivabb volt szexualisan (gondolj csak a galeri mozgalomra).
Tevedsz, ha azt irod, regen nem volt ilyen vagy olyan szexualis aktivitas. Volt, csak nem kapott ekkora visszhangot.
Egyetértek zsancival, valahol a kettő között kellene a "jónak" lennie.
Régen az egyhangúság mellett ott volt az is, hogy a házasságban élő nők kevés százaléka ismerte az orgazmust, a saját testét, a vágyait.
Manapság meg csak az élvezetek hajszolása a cél.
Két kamaszlányom van, mondtam is nekik, hogyha ők találnak egy normális férfit, akivel gyereket vállalnak és mondjuk 10 évig monogám kapcsolatban tudnak élni egymással, az már maga a csoda.
Mi is pont erről beszélgettünk egyik nap az újdonsült párommal. Ő is mondta, hogy 38 éves létére, ha elmegy netán egy szórakozóhelyre, a 17 éves lányok szó szerint felkínálkoznak neki.....
Hogy melyik a jobb? Szerintem egyik sem. Mint mindenben, itt is az arany középút a legjobb, de ugye azt nem mindíg találjuk....
Amúgy én hiszek még mindíg abban, hogy a neveltetés igen is sokat jelent még a mai világban is. De tény, hogy a szülőknek egyre nehezebb a dolguk, akármennyire is tisztességre, normális értékrendűre szeretné nevelni a gyermekét, sajnos eszméletlen sok külső hatás gyakorol negatív dolgokat a személyiségfejlődésre, és az is sokat számít, hogy a gyerkőcnek kik a barátai, milyen közösségbe járkál.
Szóval úgy gondolom, hogy én is felköthetem a gatyám, hogy a kicsi fiamból "embert" faragjak....
Ugrás a teljes írásra: Akkor és most 1. rész
További ajánlott fórumok:
- Nem értem őt... most akkor mit akar?!
- Akkor ha most szeretnék lakáshitelt felvenni ráfáztam a gazdasági káosz miatt?
- Ha a macska mindig a talpára esik, a vajas kenyér pedig a vajas részére, akkor, ha a cica hátára kötök egy kenyeret hova fog esni?
- Ha apasági tesztet csináltat a férjem és kiderül, hogy a mostani párom az apa, akkor kinek kell fizetni a teszt költségét?
- Most akkor mi van, át akar verni?
- Akkor most mi a helyes döntés?