Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Akiket elhagytak... fórum

Akiket elhagytak... (beszélgetős fórum)


23. f.frezia (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 28. 21:10

Nem akar nagyobb fájdalmat okozni.

Egyszerűbb így, úgy gondolja.

22. *Szöszke* (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 28. 04:52
Itt a Franciàknàl van ez a mentalitàs,hogy ha màr nem szerelmesek,akkor szètvàlnak.Hiàba ott van 5-6gyerek,csalàdi hàz.Ha màr nincs èrzelem,akkor le is àllnak az egèsszel.Szerintem ez mèg a jobbik eset,mert nem pocsèkolsz mèg el 20èvet a semmire.Simàn megtalàlhatod a boldogsàgot egy màsik ember oldalàn.
21. Napsugár8 (válaszként erre: 20. - Charlize)
szept. 27. 20:11
Ugyanez dettó, csak akkor még volt az u.n. kötelező békéltető tárgyalás, és nem hozhatott a bíró azonnali határozatot. Ki kellett várni a 30 napot. És ráadásul nem is a saját lakóhelyünkön levő bíróságon intézték, hanem a szomszéd városba rakták át az ügyünket, mert éppen azokban az években voltam népi ülnök... Hogy senki ne vádolhasson meg senkit az összeférhetetlenséggel (de szép szó!), így kétszer utaztunk szépen együtt a másik városba.
20. Charlize (válaszként erre: 13. - Napsugár8)
szept. 27. 19:36
Nálunk 1 alkalom volt csak a tárgyalás és elválasztottak ott helyben minket, jogerőssé is vált, mert lemondtunk a fellebbezés jogáról. Gyerek nem volt (6 hós terhes voltam, ez nem számított), vagyoni vita sem volt, ezért ezt nem is kellett részletezni. Kár lett volna bonyolítani.
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Napsugár8)
szept. 27. 19:13
Köszi, ezt megfogadom.
18. Napsugár8 (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 27. 17:50

Annak azért utána kell nézni, mert szerintem ez esetben is vinni kell a listát, hogyan állapodtok meg a vagyon elosztásában. (Mi anno vittük, a bíró átnézte, rábólintott)

Mert ha ingatlan, meg gk. hasonlók is vannak, azt nem tudom, hogy a tulajdon-átíráshoz ez esetben milyen dokumentumok szükségesek. Nehogy síma adásvételinek tűnjön, és adózás, + illeték, hasonlók terheljék meg.

szept. 27. 17:30
Nekünk nem lesznek rendezendő ügyeink. A gyerekek már felnőttek. a vagyont pedig kettéosztjuk.
16. Napsugár8 (válaszként erre: 15. - Aszparagusz)
szept. 27. 17:05
Igen, így van! Azért szoktuk mondani, hogy nem kell összevonni a válást egyéb rendezendő ügyekkel. A válás legyen egy külön kereset. A gyermekelhelyezés és a vagyonmegosztás pedig egy másik ügy!
15. aszparagusz (válaszként erre: 13. - Napsugár8)
szept. 27. 17:01

Ez nem így van.

Ha nincs megegyezés, akkor csak sok tárgyalás után tudják őket elválasztani.

Hiába mondja a felperes, hogy válni akar, ha nem tudnak megegyezni a gyerekekben, a tartásdíjban, a lakhatásban, akkor nincs válás.

Csak akkor, ha ezeket rendezték.

14. Napsugár8 (válaszként erre: 13. - Napsugár8)
szept. 27. 16:42
fáé = fél
13. Napsugár8 (válaszként erre: 11. - Aszparagusz)
szept. 27. 16:41

Még akkor sem kellenek tények!

Ha valaki válni akar, beadja írásban a váló-keresetet. Kitűzik az első tárgyalás időpontját, amely kötelezően u.n. "békéltető" tárgyalás. A bíró feladata, elmondani, hogy gondolják meg jól, beszéljék meg,... majd erre kapnak minimum 30 napot, a következő tárgyaláson a bíró megkérdi a felperestől, hogy még mindig válni akar-e? Igen! nem sok lehetősége van a bírónak, ilyen esetben, mint a felperes kérésének megfelelő határozatot meghozni. A másik fáé mondhat amit akar, hacsak el nem bizonytalanítja a válni készülő házastársat, a dolognak vége.

12. Napsugár8 (válaszként erre: 11. - Aszparagusz)
szept. 27. 16:31

De ezek sokszor olyan dolgok, amelyeket hallani is gáz, nemhogy még abban keresztkérdéseket, és majd nézzük, hallgassuk meg, mit mond a másik... és amikor a vagyon megosztásnál pl. azon vesztek össze, hogy a másiknak 1 db. fakanállal több jut!!! ez nem hülyeség... idáig süllyedni, ha belemegyünk a részletekbe.

Legyen közös megegyezés, és pont!

11. aszparagusz (válaszként erre: 9. - Napsugár8)
szept. 27. 16:24

Okok olyankor kellenek, ha az egyik fél akar válni, a másik nem.

Akkor sajnos több fordulós menetre lehet számítani, ahol általában csak az ügyvédek járnak jól.

10. vigyefene (válaszként erre: 9. - Napsugár8)
szept. 27. 16:24
Nekem pedig teljesen mindegy.
9. Napsugár8 (válaszként erre: 5. - Vigyefene)
szept. 27. 16:19

Tévedsz! Semmiféle tényekre nincs szükség, csupán a "válni akarok" kijelentése akár egyik, akár mindkét fél részéről.


Közel 10 évig voltam népi ülnök, leginkább válóperes ügyeknél. Amikor a férj szinte sírt, mert a felesége válni akart, a férj pedig nem!! A bíró: értse meg, senkit nem kényszeríthetünk arra, hogy olyan valaki mellett éljen, akivel nem akar!!! És nem kellenek okok, és tények, csak a határozott, egyértelmű kijelentés.

8. aszparagusz (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 27. 16:17

Egy közös megegyezéses válás a legjobb.

Ha meg tudtok mindenben egyezni, nem kell a részleteket kiteregetni.

7. aszparagusz (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 27. 16:16
A vagyonmegosztást nem befolyásolja, hogy melyik fél akar válni. Az sem, hogy "kinek a hibájából".
6. Napsugár8 (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 27. 16:16
Éppen ezért! Ha már úgyis elváltok, nem mindegy neked!!! hogy van-e valakije vagy nincs????
5. vigyefene (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 27. 16:07

A kabátjára sok helyen nagyon könnyen rá kerülhetett az illat.

A bírónak pedig tényekre lesz szüksége.

4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Napsugár8)
szept. 27. 16:00
Csak azért gondoltam erre, mert a férjem életre-halálra tagadja, hogy lenne valakije. Nem értem, hogy miért. Nem mindegy már? Úgyis szétválunk.
szept. 27. 15:48

Tudod ez úgy van, hogy ha sorolod, hogy az a másik ezt + azt tette, ő vissza-válaszol, hogy igen, mert te + előtte ezt + azt...

Ahogy a jó házassághoz is két ember kell, a megromlott házasságot is ketten hoztuk, hoztátok össze! Mi értelme lenne elkezdeni idegenek előtt egymás fejére szórni akármit. Ti hoztátok össze, a hivatal tegye a dolgát, és ne faggasson mi vezetett idáig. Egyikőnk sem hibátlan.

2. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 27. 15:45

Én is elváltam. De azt mondtam, amikor esküdtünk, nem faggattak minket órákig, hetekig, hónapokig, hogy miért is akarunk egybekelni.

Akkor a válásunknál se vájkáljon más idegen a családi életünkben. Tudtam volna ezer okot felsorolni, de minek? Kinek lesz azzal jobb?

A vagyon megosztásnál egyáltalán nincs jelentősége, így szépen közös megegyezéssel, minél gyorsabban legyünk rajta túl, egyikőnk jobbra, a másik balra.

szept. 27. 15:30
Sziasztok! Azért nyitom ezt a fórumot, hogy segítséget kapjak azoktól, akik már átélték azt, amit én. Több, mint 20 éve élünk együtt a férjemmel, aki a napokban kijelentette, hogy el fog hagyni. Állítja, hogy nincs senkije, de én tudom és érzem, hogy ez nem igaz. Érzem a kabátján a női parfümöt. Kértem, hogy mondja meg őszintén, de a végtelenségig tagadja. Nem tudom, hogy mitől fél...Egy válásnál van annak jelentősége, hogy ki döntött amellett, hogy válni akar? Vagy a vagyonmegosztásnál van ennek jelentősége? Ti, akiket elhagytak, hogyan kezdtetek új életet?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook