Akik pánikbetegségből gyógyultak le tudnák írni, hogy mi segített nekik? (tudásbázis)
Szia. Én Pszichiátrián dolgozom, itt elég sok pánikbeteg ember fordul meg. Van akinek a gyógyszer is segít, de elsősorban az hoz eredményt, ha fejben "legyűri" magában, ill. szembenéz a félelmeivel.
Tudom, ezt könnyű leírni, miközben elég nehéz elviselni, amikor benne vagy.
Szinte minden embernél előfordul legalább egyszer az életben. Nekem is van egyébként, én időnként szomatizálok, ill. átmegyek hypochondriába. Az is segít, ha rájössz, hogy mi válthatta ki a panaszokat.
Akutan meg tényleg csak az segít, ha "lenyugtatod" magad. Saját tapasztalat, hogy nehezen megy, mert mindenhol a saját "rémeidet, démonjaidat" látod, de ha nehezen is, sikerülni fog.
Saját magam!
Egyszerűen megelégeltem, hogy bizonyos helyekre nem vagyok képes elmenni, beszűkíti az életteremet ez a hülyeség... erőt vettem magamon és elmentem mindenhova, amit korábban kerültem, s amikor éreztem, hogy kezd rámtörni, igyekeztem elterelni a figyelmemet, valami egészen másra koncentrálni és minden erőmmel legyőzni a rosszullétet.
Nekem olyankor légszomj, szájkiszáradás, szívdobogás, hányinger szokott lenni, ami bevált, hogy mindig volt egy kis üveg hideg víz nálam, abból kortyoltam és az arcomhoz, tarkómhoz szorítottam, nagy levegőket vettem. Zárt helyen (pl moziban) eleinte figyelnem kellett, hogy a szélső széken üljek, s előtte mindig felmértem a terepet, merre lehet kimenni, ill. merre van a mosdó. Nekem ezeknek a tudata már biztonságot nyújtott. Eleinte jött a rosszullét, aztán pár verejtékes perc után kezdett múlni, egyre könnyebb volt másra figyelni. Aztán azon kaptam magam, hogy vége a filmnek/programnak stb, és nem lettem rosszul! Pár hónap alatt teljesen elmúlt, ma már csak rossz emlék az a pár év...
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Mit szedtetek felfázásra? Hogyan gyógyultatok ki?
- Nagyon erős hypochondria és pánikbetegség. Kérlek titeket beszélgessünk!
- Mi a véleményed a pánikbetegségről?
- Meggyógyultam a pánikbetegségből!
- Szerintetek a pánikbetegség leküzdhető?