Akik mostanában szeretnének teherbe esni... (beszélgetés)
Sziasztok!
Terhességi teszt beszerezve. Vasárnap ha nem jön meg, be is áldozom! :)
Gratulálok!
És ha lehetek őszinte nagyon irigyellek!
Sok örömet kívánok! :) :)
Sziasztok!
Vegre kicsit gepnel.
Voltam dokinal es minden oke.
Voltam UH-n!
Nagyon meghato volt latni a picit es a szivmozgasat :).
Nincs hanyinger es kivanossag sem.
Jol vagyok azt leszamitva, h elkaptam ezt a franya megfazast.
Felrakom a kepet a porontyrol. Eleg halvany, de ott van :).
Udv az ujaknak es gratula Lorettanak!! Bocsesz, ha nem gratulaltam mindenkinek, de egyszeruen nincs idom elolvasni mindent annyira lemaradtam.
xxx
Felrakom ay uh kepet
Sok orvos nem ismeri ezt a betegséget. Magyarországon kb. 4 éve foglalkoznak vele. Nem tanítják az egyetemeken ha jól tudom, akkor még a mai napig sem. Amelyik orvos pedig régebben végzett, és nem vett részt ilyen továbbképzésen, az nincs is ahonnan tudja.
Arról nem is beszélve, hogy a háziorvosod lehet, hogy sebész, vagy más szakterületű orvos és nem belgyógyász. Egy sebésznek pl. nincs honnan tudnia hacsak nem vett részt olyan továbbképzésen ahol erről szó volt.
Csináltasd meg, ha a nőgyógyász ezt kérte.
Sok helyen csak magán labároban csinálják meg.
Kedves Ciroka!
Nagyon köszönöm a választ, akkor lehet ez az oka annak, hogy nem jön meg a foggátló abbahagyása után? De az is érdekes, hogy a nőgyogyim nem adott beutalót erre, csak mondta, hogy csináltassam meg, de a háziorvosom sem adott, arra hivatkozva, hogy ilyet nem kell csinálni mert ha rejtett cukorbeteg vagyok, akkor egy ilyen vizsgálat után ott is maradhatok!!! Tehát adott egy sima beutalót vércukorszint mérésre és azt mondta, ha az negatív, akkor nem is kell megcsináltatom. De a másik orvos, biztosan okkal kérte tőlem, tehát még mindig tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek!!!Persze, aztán lehet, hogy mégis megcsináltatom, hiszen ezt kérte a nőgyogyi és ő az orvos, biztos megvan az oka!
Kellemes hétvégét mindenkinek!!! Csak hétfőn jövök!!!
Még lemaradt a válaszomból, hogy az inzulinrezissztencia, és a D vitamin hiány okozza azontúl, hogy belgyógyászati és endokrin problémákat okoz, oka lehet még a peteérés elmaradásának, a rövid luteális fázisnak( a baba nem marad meg), oka lehet az elmaradó menstruációnak, a premensturációs tüneteknek, az alacsony progeszteronszintnek.
Szóval érdemes megcsináltatni ezeket a vizsgálatokat, mert hiába mész inszeminációra és lombikra, a baba vagy nem jön össze, vagy pedig elvetélsz, és a vetélés nem feltétlenül következik be rögtön az elején, lehet ez később is, amikor nem veszed észre, és elszáll az inzulinod. (csak a 24 héten néznek terheléses cukrot, inzulint sajnos akkor sem, így van olyan akinek a 20 hét fele megindul a szülés), vagy éppen terhességi cukorbeteg leszel. Azt meg kevesen tudják, hogy ezt a betegséget a baba is örökölheti, szóval jó ha időben kiderül a betegség, kezeled magad diétával is, majd rászoktatod a kicsit is erre az életmódra, hogy megelőzd vele a későbbi problémákat.
Ha a felmenőid között van, vagy volt cukorbeteg, magas vérnyomásos, metabolikus szindrómás beteg, akkor örökölhetted az inzulinrezissztenciát. Ehhez még hozzájárul a helytelen életmód (cukros ételek fogyasztása, fehér kenyér, ülő életmód, stressz, fogamzásgátló, mely elfedi a tüneteteket, illetve sokszor a fogamzásgátló abbahagyása után derül ki, hogy gáz van)
De ha esetleg nem is volt ilyen beteg a családba, akár férfi akár női oldalon, akkor is kialakulhat, ugyanis, bár sokan nem tudják a nagyfokú D vitamin hiány sokaknál szintén ott áll mind az inzulinrezissztencia mind a meddőség hátterében.
Úgyhogy célszerű nemcsak önmagában terheléses cukor és inzulinra menni, hanem egyuttal megcsináltatni a D vitamin vérvételt is.
Mindenkinek nagyon szurkolok!
A hőmérőzésbe nem merek belekezdeni, mert félek túlzottan belebonyolódnék, ha éppen valami nem úgy működne ahogy az meg van írva.
Naponta kétszer iszom a cickafark teát. Rémesen keserű :) Vasárnaptól pedig ovulációs tesztelgetés.
És persze sok-sok szerelem. :):)
:):):):):):)Na volt erőszak????
Most nagyon kicsire csináltattam a körmöm, ezért nem karmolt nagyon!!!Az enyém tanult és felvette az általam legjobban preferált alsót!!!Nagyon édes volt...
Nem baj, várj akkor még kicsit vele. Majd vasárnap tesztelsz.
Nekem legutóbb délután még 37,1 volt a hőm, aztán mégis megjött 6 körül. Ki érti ezt. És előtte levő két napon is ilyen 36,9-37 volt.
Csak meg ne karmold :DDD
Az enyém még nem sejt semmit :D Szép nyugodtan üldögél a gép előtt :D Még egy óra kb. aztán jajj neki.
:):):):):)::)Nivea, ez nagyon vicces volt én is ezt szoktam mondani, hogy hazamegzek és megerőszakolom!!! De ma elmegyek körmöshöz és csak utána :):):):):)
Na lányok, akkor ma este mindenki erőszakolja meg az urát!!!!
Egyébként fel a fejjel lányok! És fel mással is :DD Be az ágyba! :)
Én ma biztosan megerőszakolom az uramat, ha elkészültem a munkámmal :) Ha akarja, ha nem!
Egyébként én sem görcsölök úgy rá, hogy jajj, ilyen folyás, olyan folyás, reggel már turkesztánban vagyok a folyás miatt. Csak a wc papírt érzed, ha csúszik, akkor meg már ránézel és látod. De megmondom őszintén ezt szerintem egy nőnek folyamatosan figyelni kell, hiszen így méred fel azt is, hogy van-e valami nőgyógyászati bajod, vagy sem.
Hőmérőzni nem fogok, számolni meg csak kiszámolja az ember tájékozódásképpen, hogy mikor legyen gyakori a szex.