Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akik a SOTE I-en szültek! Vagy ott fognak! Beszélgessünk! fórum

Akik a SOTE I-en szültek! Vagy ott fognak! Beszélgessünk! (beszélgetés)

❮❮ ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... ❯❯
563. 293efc751c (válaszként erre: 562. - Anyaboszi05)
2011. ápr. 11. 20:01

Köszi, hogy ilyen gyorsan válaszoltál!

Törpének nem is kell vinni ruhácskákat?

Szőlőcukrot ehettél szülés közben?

Gratulálok a három kislányodhoz! :) Én júliusban szülöm az elsőt. :)

562. Anyaboszi05 (válaszként erre: 561. - 293efc751c)
2011. ápr. 11. 16:59

Szia!

Szülésfelkészítőn ugyan nem voltam, de három lányt szültem ott, legutóbb tavaly augusztusban... :-))

Hálóing: szüléshez adnak, szülés utáni zuhanyozástól már használhatod a sajátodat (én még kértem akkor is kórházit, hogy ne a sajátomat vérezzem össze, csak másnaptól használtam sajátot). Azt nem tudom, hogy beöntés helyett kúpot lehet-e, gondolom, a szülésznővel kell megbeszélni, de nem volt vészes a beöntés sem, én kifejezetten megkönnyebbültem utána...

Kell még bevinni: evőeszközt, poharat, bögrét, mentes ásványvizet és a szokásos higiéniás cuccokat (betétből a nagyméretű Tena a legjobb az első napokra, többet bír, mint a sima, mensire valók), éredmes még vinni lázmérőt és 2 fáslit (a fásli általában nem kell, de vésztartaléknak jó ha van, császárnál betekerik vele a lábakat trombózis ellen). Babónak adnak bent rucit (pólyában vannak), pelust és popsitörlőt kell vinni, és jó ha van mellszívód.

Ennyi jutott hirtelen eszembe...

2011. ápr. 11. 15:57

Segítséget, illetve infót szeretnék kérni attól, aki volt már szülésfelkészítőn a SOTE I-en.

Mit kell a kórházi csomagba tenni? Mit adnak a kórházban? Pl. hálóinget lehet vinni vagy kórházit kell használni?

Engedik a beöntés helyett a kúpot?

Nagyon köszönöm!

2011. ápr. 1. 11:58
Sziasztok! Szült már valaki természetes úton előző császármetszés után itt, a Sote I-en? Ki volt a doki, illetve a szülésznő? Nagyon köszönöm előre is a válaszokat!
559. VACak82
2011. márc. 28. 19:37

Sziasztok! Valaki ismeri Dr Fekete Tibort? Nála fogok szülni ha minden jól megy augusztusban :-)

Egyelőre csak annyit tudok, hogy nagyon nyugis egy ember, nem stresszeli a kismamát, legalábbis eddig ennyi a tapasztalatom. Magánba járok hozzá, így a SOTE-n még nem voltam egyáltalán.

558. Lemi09 (válaszként erre: 557. - Ani2)
2011. márc. 21. 22:46
Hiszen már tudod! :))))
557. Ani2 (válaszként erre: 556. - Lemi09)
2011. márc. 20. 22:10
Mert???
556. Lemi09 (válaszként erre: 555. - Ani2)
2011. márc. 20. 21:12

Na, ŐŐŐŐ, az egyetlen, akiről nem nyilatkozom.....

Mert sajnos nagyon is jól.....

555. Ani2
2011. márc. 20. 18:22

Sziasztok!

Valaki ismeri dr Nagy Gyula Richárdot? szülész-nőgyógyász és genetikus.

554. Csillu22 (válaszként erre: 553. - Magika6)
2011. márc. 3. 16:08

szia. Köszönöm, kedves vagy:(

Igen, én is azt tapasztaltam, hogy kiváló orvosok vannak, 2-vel is találkoztam a műtét előtti és aznap, mert az én dokim beteg volt éppen, és nagyon kedvesek voltak ők is, emberien bántak velem.

Igen, a dokimnál szeretnék maradni, csak gondoltam rákérdezek, mert sok infó nincs róla még, de teljesen pozitív tapasztalatom van.

553. magika6
2011. márc. 3. 08:51

Csillu!

Nagyon sajnálom, hogy elvesztetted a babádat :( Sajnos a doki bácsit nem ismerem, de szerintem az 1-es jó orvosok vannak bárkit is választasz. De ha neked ő a szimpatikus, akkor nem érdemes váltani és ő már ismeri az előzményeket.

Remélem mihamarabb újra lesz egy kis babu a pocidban.

2011. márc. 2. 09:23

sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy valamelyikőtöknek orvosa-e ill. szültetek-e Stenczer Balázsnál a SOTE I.-en. Ő egy fiatal orvos, 28 év körüli.

Én a terhesambulanciára kezdtem el hozzá járni, de sajnos a 8. héten elhalt a babám, így missed ab lett a vége:(

Én nagyon kedvesnek, figyelmesnek találtam. Minden vizsgálati időpontot gyorsan elintézett nekem. Ahogy el kezdtem hozzá jáni 1 hét alatt kiderült, hogy baj van, akkor is S.O.S.-ben intézett nekem minden vizsgálatot.

Úgy volt a műtétemet is ő végzi, de épp akkor lebetegedett, de így a betegsége alatt is intézkedett nekem, és bármikor hívhattam őt.

Véleményeket szeretnék, aki már hosszabb ideje jár hozzá, esetleg szült nála, mert a jövőben is nála tervezném a terhesgondozást.

köszönöm

551. Lemi09 (válaszként erre: 550. - Liller)
2011. febr. 14. 23:24

Nem, mert koraszültem.

A poén az volt, hogy senki nem mondott semmit az állapotomról az orvosok közül. Csak a saját orvosom, egy másik kórház alkalmazottja, ő tartotta bennem a lelket telefonon napi 3x kb. Ő beszélt a szülőszoba vezetővel, a intenzíves nővérekkel, a koraszülött intenzíves gyerekorvossal, csecsemősökkel. És ő szállította rólam meg a gyerekemről az infókat nekem. Akinek nem mondtak semmit. Ő, aki egy fillért sem kapott így.

Nagyon egyedül éreztem magam ott. Pedig toxémiás voltam, és nem is értettem, mi ez a nagy kapkodás körülöttem. (A saját dokim mondta később, hogy szoktak felvenni kismamikat ilyen vérképpel bent feküdni, mert nem olyan tragikus, vissza lehet még tartani a babát egy -két hétig. Nem fenyegetett az azonnali szervleállás veszélye... Nekem 2 óra "esélyt" adtak és kicsászározták a 35 hetes lányom...) Szóval a felnőtt orvosok, akik közül egy sem volt a fogadottom, annyit sem foglalkoztak velem szülés után, hogy azt mondják, bakfitty.... hazudok... egyszer bejött a doki, de nem érdekelte, hogy én hogy vagyok vagy a lányom... csak közölte, hogy PONTOSAN reggel 7-kor lesz a varratszedés, szóljak apukának! ...Két hétig is miattam voltunk bent, a lányom már rég hazaengedték volna, mert kutya baja sem volt. Csak nem sikerült "levinniük" a vérnyomásom 160 alá... Azzal az szenilis, vén belgyógyásszal az élen... kaptam egy csomó gyógyszert, aztán napi párszor megmérték a vérnyomásom, ami magas volt... Erre csak annyi reakciójuk volt, hogy: "hmmm, hmmmm, ez bizony magas" Se dózis változtatás, se gyógyszercsere... semmi! Két hét után bepipultam, és megmondtam az osztályvezető főorvos asszonynak, hogy ma látott itt utoljára, mert holnap saját felelősségemre hazamegyek, mert ennyit - sőt ennél többet is - a háziorvosom is megtesz értünk, és akkor nem itt depizek a kórházban, hanem végre otthon leszek a gyerekemmel.... Annyira megsértődtek, hogy másnap én voltam az első, aki megkapta a zárójelentését (Na, olyan is volt, összehányt, tróger munka!), pedig a szobatársaim órákat vártak rá, mindegyik váltásból...

Szóval a felnőtt orvosokat nagyon utáltam ott. (más volt persze akinek volt saját dokija vagy szülésznője, azok sokszor látták őket, bejöttek sűrűn a kórterembe is, kár lenne ezt nem belátni.

Imádom viszont a nővéreket, főleg az intenzíven, ahol 4 napot töltöttem. És velem a csecsemősök is normálisak voltak - mert imádták a lányom -, de tudom, hogy nem mindenkivel azok.

ÉSSSS, ha valakiket magammal vinnék legközelebbre ebből a kórházból, akkor az a 2 anesztes doktornő lenne! Nekik arany kezük volt!

Bocs, Mindenki, hogy kicsit kiakadtam... még 2 év távlatában is fel tudom magam idegelni, ha erre a két hétre gondolok!

550. Liller (válaszként erre: 549. - Lemi09)
2011. febr. 14. 10:29

Hú 2 hétig? Abba beleőrültem volna : (

Gondolom az orvos nem a fogadott szülészed volt, ezért nem figyelt rád. Szomorú.

549. Lemi09 (válaszként erre: 548. - Liller)
2011. febr. 13. 22:55
De jó, hogy hamar hazamentél... én két hétig maradtam... Így már annyira a kórház sem tetszett... Főleg a doki, ami műtött... A végén már köszönni sem köszönt, pedig a saját pácienseinél sokszor járt bent a kórteremben... Na, mindegy már... Már rá sem haragszom.
548. Liller
2011. febr. 12. 15:07

Gratulálok minden babavárónak!

A Sote I. sztem jó kórház, csak a csecsemős részleggel nem voltam kibékülve, amiről a dokit is tájékoztattam, de azt mondta ez van sajnos. Az hagyján hogy ahogy megkapod a babád, csak a fürdetésnél viszik el tőled, amúgy végig veled van, hiába vagy hulla a szülés és a hormonok miatt, de le sem szartak minket. Főleg hétvégén rossz, hétfőn már egy fokkal normálisabb brigád volt. Én kedden mehettem haza, hát nagy boldogság volt onnan lelépni.

547. Liller
2011. febr. 12. 15:03

Sziasztok!

Én is itt fogok szülni szeptemberben, az első is itt született. A doki miatt maradok, a szülésznőm ajánlotta anno, aki a barátnőm is. Sajnos ő már nincs ott, mert elköltözött. Az első baba császár volt téraránytalanság miatt, a második is az lesz valószínűleg.

546. Lemi09 (válaszként erre: 538. - 293efc751c)
2011. febr. 10. 22:03

Én csak a 20. héten éreztem igazán, hogy ez Ő /1. gyerek/! :))

Igaz, utána annyira belejöttem, hogy még másfél évig éreztem a szülés után is, hogy márpedig ott van valaki! :DDD (Persze már nem volt, csak a beleim!)

545. Lemi09 (válaszként erre: 544. - Magika6)
2011. febr. 10. 21:56
Két éve nekem is 30.000 körüli összegről hallottam... De nekem nem volt fogadott szülésznőm... úgyhogy csak hallottam. :))
544. magika6
2011. febr. 3. 15:56
Nem tudom mennyit szokás a szülésznőnek adni, úgy hallottam eddig, hogy 30-40 ezer körül, kicsit nehéz mert a dokinál sem kérdez rá konkrétan az ember lánya az árra.
543. anettkvk (válaszként erre: 527. - Ildi87)
2011. febr. 3. 15:26
Szerintem nem kérsz sokat, én is ilyet kérnék!!!
542. Ildi87 (válaszként erre: 537. - Magika6)
2011. febr. 3. 09:30

Ok köszi!

Csak jó lett volna ha tudok vele beszélni hétfő előtt, mert hétfőn a terheléses cukorra megyek és abban a két szabad órában amíg várakozok, legalább tudtam volna vele beszélni. Persze ha bent van egyáltalán hétfőn.

És amúgy ő mond árat, vagy mennyit "kell" adni neki?

541. Ildi87 (válaszként erre: 538. - 293efc751c)
2011. febr. 3. 09:27

A lányom 15 hetesen már éreztem, most a fiam csak 16 hetesen, pedig azt mondják többedik baba hamarabb érződik. Mondjuk először hátsó fali volt a lepény, most mellső fali, szóval valószínűleg azért éreztem később.

Ha szülni mentek már rögötn a szülőszobára kell menni. A terhesambulánciától kell egy kicsit tovább menni a folyosón, és ott van. És csögnetni kell. Ennyi. :) Onnan már eligazítanak.

2011. febr. 3. 09:15
Az jutott ma reggel ébredésnél eszembe, hogy amikor bemegyek szülni, hol kell jelentkezni a SOTE-n? :)
539. 293efc751c (válaszként erre: 537. - Magika6)
2011. febr. 3. 09:15
Próbáltam letölteni, már mindent megnéztem, nincs több ötletem. :(
538. 293efc751c (válaszként erre: 535. - Ildi87)
2011. febr. 3. 09:14

Igen, első baba. :) Már teljesen be vagyok zsongva! :) Nagyon várom, hogy süssön a Nap, talán akkor gyorsabban telik az idő. Saját magamra néha furcsán nézek, amikor a kislányom gondolatával alszom el és azzal ébredek (miközben egész nap rajta gondolkoztam). :)Hátha ő is tudja, mennyire várjuk és szeretjük!

Nektek mikor kezdett el mocorogni? Mármint mióta érzitek?

537. magika6
2011. febr. 3. 08:52

Ildi!

Megkérdezem majd vasárnap és majd este megírom, persze ha tudunk majd menni vasárnap. Egyébként az ambulancián biztos tudnak majd neked vmi elérhetőséget adni.

Dvd-kből én is a youtubeon néztem részeket, biztos jó lehet, nem próbáltad letölteni valahonnan?

536. Ildi87 (válaszként erre: 534. - 293efc751c)
2011. febr. 2. 21:28

ebben sanja nem tudok segíteni. :(

Van dvd a szoptatásról? :)

535. Ildi87 (válaszként erre: 533. - 293efc751c)
2011. febr. 2. 21:28

Nem, mensi alapján, de hát össze vissza jött meg, 1,5-2-3 havonta, mikor hogy, szóval nem 28 napos ciklusaim voltak. :)

Mérete alapján nagyobb, mint a kalkulált, de a visszagondolásom alapján pedig kissebbnek kellene lennie, de hát úgyis akkor születik meg amikor ő akar. :) én valamiért úgy érzem, hogy egy hetet rá fogunk húzni, aztán ki tudja, ez csak egy megérzés.

Szombaton megyünk 4d-re kíváncsi vagyok már mekkora. Lehet mostanra meg kissebb lesz mint a mensi szerinti dátum, majd kiderül. :)

Mondjuk a lányomnál tuti biztos voltam benne hogy hamarabb fog jönni, és így is lett, 3,5 héttel jött előbb, nála viszon napra pontosan tudtam hogy mikor fogant szóval ő valóban annyival jött korábban.

és nektek első baba?

2011. febr. 2. 19:02
Meg van esetleg valakinek az Újszülött-kor 1. része? Annyira szeretném megnézni, de csak másik két dvd-vel együtt lehet megrendelni és abból egyet már láttam, a szoptatás pedig még annyira nem hoz lázba. :) Viszont a többi téma nagyon érdekel. A Születés dvd annyira tetszett.
❮❮ ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook