Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akik a SOTE I-en szültek! Vagy ott fognak! Beszélgessünk! fórum

Akik a SOTE I-en szültek! Vagy ott fognak! Beszélgessünk! (beszélgetés)

❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯
2011. jan. 24. 19:20

főleg, ha császáros vagy és esetleg fáj minden mozdulat.. Nagy segítség, ha van még ott valaki...

Na, ezt megírhattam volna egy hozzászólásban is...

A másik meg, hogy sokszor nincs elég hely a csecsemős osztályon, ezért a nőgyógyászaton fekszenek az anyukák. Oda nem lehet felvinni a babát. Akkor sokszor másnak a szobájába mennek szoptatni, mivel nincs hova menni.

2011. jan. 24. 19:17
A folyosón úgyis hangzavar van. A szobák tényleg szűkösek. 4 baba+4 anyuka. Egy wc/tus két szobához tartozik. Viszont egy tapasztalt anyuka nagyon sokat segíthet ám. Én nem is tudom mi lett volna, ha nem kapok más anyukáktól segítséget. Pl pisilni/zuhanyozni/büfébe elmenni nem is lehet nagyon, mert az ember egy pár órás/napos babát nem is nagyon mer ott hagyni. Persze emberre válogatja...
2011. jan. 24. 19:13

Szia!

Elvileg van egy ágyas szoba. Az ár már más kérdés. Első baba? Ha igen, akkor nagy segítség, ha van ott más anyuka is.... A csecsemősökre nem lehet nagyon számítani....

2011. jan. 24. 19:07

Sziasztok!

Szülés után lehet egyágyas szobát kérni a babával?

2011. jan. 21. 10:28
Akkor remélem, szépen stoppoltak össze! Két-három év múlva kiderül....
498. Lemi09
2011. jan. 20. 23:21
Én is... !
497. anettkvk (válaszként erre: 496. - Ildi87)
2011. jan. 20. 21:36
Ma is tanultam valamit
496. Ildi87 (válaszként erre: 495. - B.ary)
2011. jan. 19. 17:23

Sziasztok!

nekem is azt mondta a dokim hogy a seb miatt ne izguljak, higgyem el jól össze van az varrva. a heget maga a szülés közbeni méh összehúzódások viselik meg, épp ezért nem is adnak fájdalomcsillapítót, nehogy lassítsa a fájásokat, mert ilyenkor az a lényeg, hogy minél hamarabb "túl legyeünk a dolgon", hogy a seb ne legyen sokáig kitéve az összehúzódásoknak.

495. b.ary (válaszként erre: 494. - De4b589afa)
2011. jan. 19. 16:11
igen,arra.az látható az uh-on.én direkt kértem a dokinőt,hogy nézzük meg mekkora,mert szeretnék simán szülni.volt egy uh-os orvos aki azt mondta ott a kórházban olyan technikával varrnak össze,hogy nem tud szétszakadni,de nem rizikóznak
494. de4b589afa (válaszként erre: 493. - B.ary)
2011. jan. 19. 14:09

Persze, hogy a "végeredmény" a lényeg, és az egészség. Csak én is nagyon vágyom a természetes szülés érzésére. Ha nincs egészségügyi akadálya, akkor mindenképp az szeretnék.

Az a heg vastagság a belső hegre vonatkozik?

493. b.ary (válaszként erre: 492. - De4b589afa)
2011. jan. 19. 14:08
nekem azt mondták 5 mm-nél vastagabb kell,hogy legyen.nekem sajna csak 4mm,pedig a 2 szülés között eltelt 6 év.csak hát eléggé kövér vagyok.úgyhogy az utolsó uh-nál derült csak ki biztosra a császár.elötte szóba sem került.agyon aggódtam magam,hogy mi lesz ha simán szülök,de a sors megoldotta.bánom egy kicsit,kiváncsi lettem volna,hogy az milyen.de végülis a végeredmény a lényeg.itt alszik mellettem már vagy 4 órája a kincsem!
492. de4b589afa (válaszként erre: 491. - B.ary)
2011. jan. 19. 13:57

Köszönöm szépen! Na a bőség zavara tovább él :-) Találtam róla is sok infót a neten, szinte csak jókat :-) Most már csak el kéne döntenem....:-)

És milyen vastagnak kell lennie a hegnek?

491. b.ary (válaszként erre: 487. - De4b589afa)
2011. jan. 19. 13:15
nekem már van kistesó,ő most született nov 29.-én,nem a Máté dokinál,hanem a Csatlós Évánál.ő volt az elsönél is az orvosom,csak sajnos nem tudott velem szülni akkor,mert neki is volt nőgyógyászati műtétje.és akkor Máténak adott át.nem bántam meg.és ő is császáros volt.most hogy vártam a másikat a Csatlós Éva azt mondta szülhetek simán is ha elég vastag az elözö műtéti hegem.és csak akkor császároz meg ha baj van.sajnos nem volt elég vastag a heg,eért lett program császárom.én még őt tudnám neked ajánlani.nagyon kedves és korrekt,és nagyon jó orvosnak tartom,sokan járnak hozzá!ha kell küldök telszámot szívesen!
490. anettkvk (válaszként erre: 480. - De4b589afa)
dr. Papp Csabánál tuti lehet!
489. anettkvk (válaszként erre: 480. - De4b589afa)
Nekem is bent volt az uram!
488. de4b589afa (válaszként erre: 486. - Magika6)
2011. jan. 19. 10:22

Neki is utána néztem, róla is sok jót olvastam. Most a bőség zavarában szenvedek :-)

Nekem nagyon fontos, hogy a szüléshez a lehető legtermészetesebben álljon hozzá a doki, és ne vágja rá, hogy császár után csak császárt vállal.

Jah, és ne kelljen mindent harapófogóval kihúzni belőle. Én nem vagyok egy "nagyszájú", szeretem, ha tájékoztatva vagyok anélkül, hogy ezért szó szerint küzdenem kelljen.

487. de4b589afa (válaszként erre: 485. - B.ary)
2011. jan. 19. 10:19
Örülök, hogy jót írsz róla, eddig is csak jókat olvastam. Engem az nem nagyon érdekel, hogy jóképű e, csak ne legyen "agresszív" arca, azt nem csípem :-) Tervezitek a kis testvért? Vállalja a következőt természetes úton?
486. magika6 (válaszként erre: 483. - De4b589afa)
2011. jan. 19. 08:01

Szia!

Én Csaba Ákosnál fogok szülni, a kolléganőm ajánlotta, már két babát szült nála. Ő genetikus is egyben és nekem nagyon szimpatikus.

Nekem úgy indult a terhesség elején, hogy programozott császárral fogok szülni (többszöri szemműtét illetve csípőficam), de mindkét orvos azt mondta nincs akadálya , hogy természetes úton szüljek, így a doktor bácsi azt mondta, akkor szülünk.

A kolléganőmnek az első császár volt(faros baba) a másodiknál addig úgy volt, hogy természetes úton szül, amíg ki nem derült, hogy megint faros, ezért lett a második is császáros.

485. b.ary (válaszként erre: 483. - De4b589afa)
2011. jan. 18. 22:05
én nála szültem az első fiamat 6 éve császárral.meg voltam vele elégedve.még a szülés után is amig bennt voltunk 5 napot állandóan jött.és elötte is mert egy héttel elötte be kellett feküdnöm.a szoba társaim irigykedtek is,hogy mindennap többször rámnézett és érdeklödött,hogy,hogy vagyok.az sem egy hátrány hogy még jóképű is,legalábbis nekem bejött!
484. Lemi09
2011. jan. 18. 22:01

Bejöhet apuka a császárnál, én is úgy tudom... csak legyen ott! Mert meg nem várják, az tuti! De ne is figyeljetek rám, csak a keserűség beszél belőlem... :))) nálunk nem vártak rá egy percet sem (pedig nem voltunk életveszélyben és fél órán belül odaért, nem kellett volna sokat várni rá), és a végén meg se mutatták a páromnak, mikor eltolták mellette.

De nekem nem volt itt orvosom, úgyhogy ilyen szempontból mindenki más jobb pozícióból indul. :))) Szóval ezen ne aggódj, picianya!

2011. jan. 18. 21:06

Köszi a válaszokat! Úgy értettem a dolgot, hogy 100%-ban odateszi magát a doki, de ha mégis császár a vége, hát az a vége. Csak ne vágja rá rögtön, hogy császárosnak csak császárt csinál. Dokit tudna valaki ajánlani. Néztem Máté Szabolcsot, elég szimpatikus. Van valakinek tapasztalata vele?

Még egyszer köszönöm!

482. magika6
2011. jan. 18. 16:52

Sziasztok!

Szerintem sem garantálnak semmit, főleg 1 császár után.Apuka bent lehet ezt már én is hallottam.

481. mia74
2011. jan. 18. 12:28
szia!januárba szültem császárral és bent volt a párom végig. 100%? nehezen tudják ígérni, én rendes szüléssel indultam és császár lett, én úgy tudom nem kívánságműsor, de szerintem felesleges kockázatot 1 orvos sem vállal.
2011. jan. 18. 10:58

Sziasztok! A SOTE I. klinikán császárnál bejöhet az apuka a műtőbe?

Első kislányomat sajnos császárral kellett világra segíteni. Második csemetét (kb. 2-3 év múlva) mindenképpen szeretném természetes úton, hacsak nincs egészségügyi ok, amiért nem lehet. Ismertek olyan dokit a klinikán, aki ezt 100% vállalja, és nem csak mondja?

479. anettkvk (válaszként erre: 478. - Magika6)
2011. jan. 12. 13:13

Van látogatás, bár én nem voltam.

[link]

478. magika6
2011. jan. 12. 12:04
Köszi az infókat :)Nem tudod véletlen szokott lenni szülőszoba látogatás?Olvastam több helyen, hogy lehet bevinni a szülőszobába ezt-azt...természetes úton szültél vagy császárral?
477. Ildi87
2011. jan. 11. 14:03

Dr. Patkós Péternél. Hát egy kórház! :) A szülőszobán tényleg mindenki iszonyat kedves és segítőkész volt. a gyerekágyas rész arra a pár napra meg elviselhető, a tisztaság egész elfogadható, bár mi összehaverkodtunk a takarítónővel, aki szintén nagyon ari volt, és úgy tényleg odafigyelt hogy minden tiszta legyen. a csecsemősök tényleg elég lazán veszik a dolgot, és nem szeretik ha zavarják őket, de minden műszakban van 1-2 aki olyan mint egy angyal, és bátran lehet rá számítani. a négy ágyas szobáknál a fürdő megoldás gáz egy kicsit hisz két szobára jut egy fürdő, de mindig eljutottunk wc-re meg fürdeni, csak "harcolni" kellett a bejutásért, de jókat röhögtünk ezen is. :)

Amúgy meg egy nagyon jól felszerelt kórház, profi szakemberekkel, nekem eszembe sem jutott hogy máshol szüljek. ide nem nyaralni megy az ember, azt a 3-4 napot meg simán ki lehet bírni.

476. magika6
2011. jan. 11. 13:55
Szia!Kinél fogsz szülni?Milyen tapasztalataid vannak a kórházzal?
475. Ildi87 (válaszként erre: 467. - Magika6)
2011. jan. 11. 11:36

Szia!

én az elsőt is ott szültem 2009 szeptemberében, és most is ott fogok, május 16-ra vagyok kiírva.

474. b.ary
2011. jan. 10. 12:19
császárral szültem hétfői napon délután 1 órakor,utána felvittek az intenziv örzöbe,délután 4 körül felhozták a fiamat,oda adták kicsit,de sajnos nem tudtam vele mit kezdeni,mert infúzión keresztül kaptam kábitót,meg fájdalom csillapitót.másnap levittek a csecsemő osztályra,ahol megkaptam a babát.még azon az éjszakán elvitték magukhoz aludni,hogy tudjak pihenni,de amúgy végig velem volt.és amig haza nem jöttünk együtt voltunk.pénteken jöttünk haza.a nővérek az ambulancián nagyon kedvesek voltak velem végig,az intenziv osztályon is és ott nagyon profik,a csecsemős nővérek közül van aki nem túl kedves,de néha megértem őket is.viszont a babával jól bánnak,azok a nővérek akik meg csak velünk foglalkoznak ők is barátságosak.bár van 1-2 kivétel sajnos ott is.fájdalom csillapitót kaptam még a szülés után egyből is és aztán minden nap jöttek és kérdezték kell-e még,és ha igen akkor adtak szó nélkül.én kaptam mindennap méhösszehúzó injekciót is a fenekembe,meg valami mást a karomba,de elviselhető volt.
❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook