Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akik a SOTE I-en szültek! Vagy ott fognak! Beszélgessünk! fórum

Akik a SOTE I-en szültek! Vagy ott fognak! Beszélgessünk! (beszélgetés)

❮❮ ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... ❯❯
683. VACak82 (válaszként erre: 680. - Liller)
2011. aug. 11. 03:13

Igen pólyában vannak.

Ők is hosszú ujjú ingecskét adtak rá most augusztusban is, sztem azért az kell. Éjszaka pl nyitva voltak ablakok, nem volt túl meleg.

2011. aug. 11. 01:20
Szülésznőnek: én a Jánosi Ritát ajánlom, elképesztően empatikus, kedves, segítőkész, tényleg nem szoktam ilyeneket mondani, de egy földre szállt angyal, anyám helyett anyám volt, egyedül mentem volna be a császárra, de ő jött velem, fogta a kezem, aztán Nádját.
681. nadjasurrealist (válaszként erre: 680. - Liller)
2011. aug. 11. 01:18

Szia!

Szerintem mindkettőt, az időjárás kiszámíthatatlan és elég huzatosak a szobák, folyosó!!!

680. Liller
2011. aug. 10. 23:05

Sziasztok!

Ugye jól emlékszem hogy pólyában vannak a babák és lehet vinni body-t amit ráadnak, de adnak kis inget ha nem viszel? Most azon agyalok hogy ha szeptember elejére vagyok kiírva, rövid vagy hosszú ujjú bodykat csomagoljak a bébinek? Nem akarom hogy besüljön a pólyába szegénykém.

679. VACak82 (válaszként erre: 677. - VACak82)
2011. aug. 7. 22:22
dikmat=dokimat, de látom rájöttél magadtól is ;-)félkézzel irok, mert általában kezemben a gyerek vagy a fejőgép.
678. *Murmi* (válaszként erre: 677. - VACak82)
2011. aug. 7. 19:59
igen, az tényleg fontos h tudjanak együtt dolgozni. szerdán erre is mindenképp rá fogok kérdezni
677. VACak82 (válaszként erre: 676. - *Murmi*)
2011. aug. 7. 19:20
Én is a dikmat kérdeztem ő kit ajánl. (Meg persze találkoztunk vele és nekem is szimpi volt.) Szerintem fontos, hogy szeressenek együtt dolgozni.
676. *Murmi* (válaszként erre: 675. - VACak82)
2011. aug. 7. 18:37
Köszi az infót, hát elvileg eddig nem indokolja semmi sem h császáros legyek, de szerdán megyünk uh-ra akkor talán többet fogok tudni. Mivel vidékről járok én is, és senkit sem ismerek ott, ebből a szempontból én is úgy gondolom jó lenne fogadni. Én a Jánosi Ritát gondoltam, ő szokott lenni a dokim asszisztense magánrendelésen, nagyon kedves és szimpatikus is.
675. VACak82 (válaszként erre: 674. - *Murmi*)
2011. aug. 7. 16:28

Orosz Szilvi volt a szülésznőm és áldom az eget, hogy volt fogadott szülésznőm. Már a CTG-t is egyszerűbb volt vele intézni és a szülésnél meg pláne jó volt. Az ügyeletes szülésznő nem is hitte el nekem, hogy folyik a vízem... Nem volt vmi kedves, de ahogy megjött Szilvi rögtön intézett mindent és végre hittek nekem. És elmondta mikor mi lesz plusz lehetett kérdezni.

Nekem az is fontos volt, hogy nem akkor ismerkedtünk meg (és telefonon is őt hívtam mielőtt bementünk)

szülés után is naponta benézett hozzánk a gyerekágyra.

Persze ha császáros valaki akkor nem érdemes fogadni...

Ez csak az én véleményem, mindenki máshogy látja. Van aki szerencsés az ügyeletessel is.

674. *Murmi* (válaszként erre: 672. - VACak82)
2011. aug. 7. 15:16

Ez nagyon jó hír :) örülök :)

Szülésznőd ki volt, lehet tudni? érdemes fogadni?

Nagyon édes a kisbabád, gratulálok hozzá és sok boldogságot jó egészséget kívánok :)

673. VACak82 (válaszként erre: 670. - Anettkvk)
2011. aug. 5. 21:30
Igen minden a legjobban alakul. Már szépen hízik is a kisbabánk, most lesz 2 hetes vasárnap.
672. VACak82 (válaszként erre: 671. - *Murmi*)
2011. aug. 5. 21:29
:-) a szülőszobán szerzett tapasztalataim teljesen pozítivak voltak. A gyerekágyas rész meg ugyanaz mindenkinek, csak a császárosok egy nappal később kerülnek oda.
671. *Murmi* (válaszként erre: 669. - Svica)
2011. aug. 4. 09:08
Tényleg, most olvastam vissza :) és az ő tapasztalatai nem is olyan rosszak, megnyugtató :)
670. anettkvk (válaszként erre: 665. - VACak82)
2011. aug. 4. 09:06

Akkor tehát megvan a babád!!!!

Grqatu!!!

Minden oké Veletek??? :)

669. Svica (válaszként erre: 668. - *Murmi*)
2011. aug. 4. 09:04
Vacak nem császáros volt :)
668. *Murmi*
2011. aug. 4. 08:35

Sziasztok rég jártam erre, de olvasgattalak Titeket, hát ahogy nézem nem túl rózsásak a tapasztalatok :S

Van köztünk olyan is aki nem császáros volt vagy lesz? mert olyan tapasztalatot még nem emlékszem h írtatok volna.

Egyébként én mikor decemberben a nőgyógyászaton feküdtem, a vizit ugyanez volt, egyszer sem vizsgáltak meg, csak megkérdezték hogy vagyok, ez fura volt nekem is...

667. Svica (válaszként erre: 666. - Lemi09)
2011. aug. 4. 07:57
Hát ez megint nem túl biztató, reménykedek, hogy minden simán fog menni és minél hamarabb haza kerülünk majd. A kisebb szobákba csak a problémásokat teszik ugye?
666. Lemi09 (válaszként erre: 665. - VACak82)
2011. aug. 3. 21:52

Ezzel is egyetértek! Sőt, én császáros is voltam, meg a magas vérnyomásommal is bajlódtam a toxémia után, és így sem néztek felém. Haza nem engedtek - miattam nem mehettünk haza, a gyereket már 10 nap után küldték volna - de csinálni, nem csináltak semmit! Elkövettem azt a "hibát", hogy itt nem volt orvosom, másik kórházban akartam szülni... Le se tojtak. De mindegy. A gyereket viszonylag még jól ellátták... sőt, a koraszülött intenzíven kiváló ellátást kapott. A gyerekorvosokkal meg voltam elégedve. A szülészeket meg a szülés után nem is láttam. A varratot is egy orvostanhallgatóval vetették ki...

A vizitek voltak nálunk a legviccesebbek:

Berohant az orvos

"ugye, mindenki jól érzi magát? Akkor jó"

A választ se várta meg, és az egész nem tartott tovább, mint itt elolvasni.

665. VACak82
2011. aug. 1. 19:54

Egyébként nem minden csecsemős nővér rossz, nekem volt ilyen meg olyan tapasztalatom is. Összeségében inkább pozitív volt mindenki, csak egy csecsemős volt nagyon undi.

Nekem a gyerekágyon inkább az volt a furi, hogy olyan nagyon senki se nézett felénk. A császárosokra még csak-csak de aki simán szült azzal alig folglalkoztak. A babával igen de velem semmit. Bár lehet azért mert én egyszerű eset voltam, de azért egy kórházban többet törödnek majd velem mint a napi egy kérdés, hogy kérek-e fájdalomcsillapítót éjszakára (én döntsem el kell-e?)

664. VACak82 (válaszként erre: 662. - Anettkvk)
2011. aug. 1. 19:49

Csak popsikrém van, popsitörlő nincs. Pelust csak fürdetéskor adnak rá ők, a többi pelust nekünk kellett vinni. Köldökcsonk ápoláshoz adnak mindent.

Ruhát adtak rá minden nap, de sajátot is ráadják ha azt kéri az ember.

Vizet is kaptunk minden nap amit a babának lehet adni. Sterilizáláshoz van oldat minden szobában.

663. Svica (válaszként erre: 662. - Anettkvk)
2011. aug. 1. 14:30
Viszek majd egy nagy bőröndöt, az befér az ágy alá :))), mert azt hallottam nincs hely sem.
662. anettkvk (válaszként erre: 661. - Svica)
2011. aug. 1. 09:55

Lényegében mindent, a gyerekre adnak éppen réklit, ha nem viszel, meg talán napi 3 pelust, de én is vittem mindent... Az a tuti.

Ja, popsikrémet meg alkoholt tesznek a szobába... talán popsi törlőt is, de az nem tuti...

Mondom, vigyél mindent inkább, az a tuti.

661. Svica (válaszként erre: 660. - Anettkvk)
2011. júl. 28. 09:16
Köszi az infót, majd beszerzek valami csövet. Amúgy elég tudatlan vagyok ,mert az első kettőt külföldön szültem és ott még a papucsot is adták. Itt mindent nekünk kell vinni, vagy adnak valamit?
660. anettkvk (válaszként erre: 659. - Lemi09)
2011. júl. 28. 08:58
Szívemből szóltál!! :)
659. Lemi09 (válaszként erre: 658. - Svica)
2011. júl. 27. 23:04

Hát, a szokásos kórházi cucchoz én mindenkinek betetetnék a csomagjába 1 db legalább 30 - 40 cm-es vipolán (átlátszó műanyag) csövet.

Akinek császárja lesz, annak tuti. De elvileg bárkinek alakulhat úgy, úgyhogy azért. Hogy minek?

Csak bedugod az üvegbe, és huss, úgy kiihatod a vizedet, hogy tényleg fel se kell emelned a fejed. A műtét után. Mert nagyon - nagyon szomjas leszel (és nagyon fogsz fázni az elején)... vagy kisebb csövet a poharadba. Mert amíg nem szabad fejet emelni, addig inni lehetetlen másképp. Én sürgősségi császáros voltam, nekem a nővérek adtak egy darab csövet, mert megsajnáltak. Egy infúziós csövet vágtak szét nekem.

Amúgy az intenzíven szuper volt az ágy... Gombnyomásra emelkedett, süllyedt, és a támlája is állítható volt. És ott még az éjjeli szekrény is nagy volt. Minél lejjebb mentem (mindhárom emeleten feküdtem), annál sz*rabb volt az ágy, kisebb a szoba, és kisebb az éjjeli szekrény. Úgyhogy mindenki készüljön rá, hogy a gyerekágyon a cuccát már az ágya alatt, vagy a gyerek ágyában tartja... a gyereket meg úgyis maga mellett... :))

658. Svica (válaszként erre: 657. - Lemi09)
2011. júl. 27. 08:59
Azért így már szívesebben megyek majd, vannak jó ötleteitek, hogy miket érdemes vinni a kórházba?
657. Lemi09 (válaszként erre: 655. - Anettkvk)
2011. júl. 26. 22:36
A nővérek tényleg ott a legjobbak! (Az intenzívé és a császáros őrzőé közös gárda)
656. Lemi09 (válaszként erre: 653. - Anettkvk)
2011. júl. 26. 22:35

De jó neked! Nekem már csak az intenzíven volt hely! :DDD

Bár annyira "megszerettek", hogy ott mindjárt 4 napig őrizgettek. De mi is sokat röhögtünk... Mikor az egész éjszaka a műszakot fennhangon szidó, átkozódó idősasszony kikerült vééégre.

Nem voltam én oda való... nem tudtam fekve megmaradni... Szóval én, meg a retikülöm (katéterzsák) állandóan ott keveregtünk... :))) És véletlen ügy alakult, hogy röhögtettem a többieket.... majdnem megvertek érte. De nem volt vészes. Csak azt kell megtanulni, hogy köhögés és röhögés előtt szigorúan össze kell görnyedni. :)))))

655. anettkvk (válaszként erre: 654. - Svica)
2011. júl. 26. 09:10
Mi sokat viccelődtünk, nevettünk (már amennyire friss sebbel lehet :D), a nővérek csillagos ötösök voltak! Én imádtam! Már amennyire lehet egy császáros őrzőt... :)
654. Svica (válaszként erre: 653. - Anettkvk)
2011. júl. 26. 07:50
akkor ez már nem olyan rossz hír :)))))
❮❮ ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook