Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Aki csak 4-5 kg-ot szeretne fogyni, itt a helye! fórum

Aki csak 4-5 kg-ot szeretne fogyni, itt a helye! (beszélgetés)

❮❮ ... 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... ❯❯
350. falcngate (válaszként erre: 349. - Castellina)
2010. szept. 24. 11:15

Az izomzat fehérjén kívül vízből és glikogénből áll (cukor). Megfelelő szénhidrátbevitel nélkül nincs hidratáltság, vagyis az erő kifejtéséhez szükséges glikogén.

Ha gyenge vagy a mozgáshoz (ha jól emlékszem, ezt írtad), az pedig azt jelenti, h valamiből keveset eszel. Kb. mit és mennyit eszel egy nap?:S

349. Castellina (válaszként erre: 345. - Falcngate)
2010. szept. 24. 11:07

a szénhidrát az energiát szolgáltatja, az izmok felépítéséhez fehérje kell.

Szerintem bőven többet fogyasztok 65 gramm szénhidrátnál....

348. Castellina (válaszként erre: 344. - Panna!!)
2010. szept. 24. 11:05

igen szedek, edzés után multivitamint, főleg persze az antioxidánsok miatt, mert az edzéstől felszabadulnak a szabadgyökök..

Bár lehet, hogy vashiányom van, mert éppen a héten jött meg.

347. Panna!! (válaszként erre: 345. - Falcngate)
2010. szept. 24. 11:01
az nem kevés szénhidrát???csak mert valahol azt olvastam hoyg mozgás stb mellé simán ehetek kb 130 g-nyi szénhidrátot egy nap ami kb az 1300 kalóriámban benne van...és ez így tök tartható...
346. falcngate (válaszként erre: 345. - Falcngate)
2010. szept. 24. 10:35

Még annyi, h minden étkezésre kell fehérje és szénhidrát is, kivéve az utolsó étkezést, akkor elég csak a fehérje zöldséggel.

Semmit ne vonj meg a szervezetettől, amire szüksége van, mert akkor mindig raktározásba kezd, ami hízást jelent.

345. falcngate (válaszként erre: 338. - Castellina)
2010. szept. 24. 10:34

Szió,

ha elfogadsz egy tanácsot, ne vondd meg a szénhidrátot magadtól! Én ezt annó nagyon elrontottam. Szénhidrátra szüksége van az izmoknak, h erősebbek legyenek. Minél izmosabb vagy, annál hatékonyabban égetsz zsírt.

Na meg a gyors anyagcseréhez elengedhetetlen a szénhidrát és a gyors anyagcsere a fogyás kulcsa!

SZerintem legalább 1g/testsúlykg-nyi szénhidrát kell naponta, időnkénti 1 napra történő drasztikus megemeléssel.

Szénhidrátmegvonással csak egy bizonyos ideig tudsz fogyni, utána stagnálni fog a dolog. Megköti a vizet és ilyenkor azt a fölös vizet adod le főként, nem annyira zsírt.

344. Panna!! (válaszként erre: 343. - Castellina)
2010. szept. 24. 10:20
Hát ez érdekes, mert én amellett voltam fáradt hogy reggel max puffasztott rizsszeletet ettem, ebédre már csak salátát vacsira meg csak fehérje... de amit írsz az furi, mert pl krumplit sosem eszem(kivéve tegnap mivel szilvásgombit csináltam:D), rizs is speciális low carb rizs és a tészta is, de sokszor csak natúr salátát eszem....lehet vitaminhiány is ám...szedsz táplálékkiegészítőt? nekem vashiányom volt amitől levert voltam és fáradt, illetve ilyen őszi fáradtság is tört rám pár napja...de ezt leküzdöttem egy semmit tevős, alvós nappal:D
343. Castellina (válaszként erre: 339. - Panna!!)
2010. szept. 24. 10:14

szinte minden reggel iszom zöld teát, ezt nem kell beiktatnom.

Reggelire eszem a szénhidrátot, ez többnyire teljeskörűségű vagy rozskifli- kenyér, ezzel rendben vagyok

ebédre inkább a rizs, a krumpli, de az is főtten, illetve zöldség köret

vacsorára csak fehérjét eszem

na, ez mellett az étrend mellett vagyok fáradt..

342. Panna!! (válaszként erre: 336. - 3175d979ab)
2010. szept. 24. 10:12

Szia!

Szerintem ne legyél türelmetlen:)hiszen a kilók sem hiszem hogy pár hét alatt jöttek fel, tehát idő kell amíg le is mennek:) De le fog menni:)

A mérleget tényleg tedd el:) csináld ugyanúgy a mozgást, és figyelj az étkezésre....nagyon sok múlik rajta ...a diéta eredményessége 70%ban függ az étkezéstől 30%ban a mozgástól, tehát nagyon fontos hogy mikor mit és mennyit eszünk...ezt tudom mert tapasztaltam....Norbi updateztem és zömében 1-es kódú kajákat ettem, ezzel fogytam is, de az utolsó 4-5kilóm nem akart lemenni...most elkezdtem az update mellé kalóriát számolni és rájöttem hogy mi volt a baj, okés hogy 1-es kódú a kaja és ehetem bármikor de mégsem volt mindegy hogy mennyit, mert túl sok volt a bevitt kalória ahhoz, hoyg fogyjak is:)

Az hogy mikorra tudod elérni a célod sztem nehéz pontosan meghatározni....sok sok mindentől függ...anyagcsere, diéta típusa (tehát hogy milyen intenzív- én pl nem a hiper gyors fogyást választom, mert nem egészséges és úgyis csak jojoznék mellette) ....elméletileg a heti 1kiló fogyás az tök jó...ez nekem úgy tűnik hogy az utolsó kilóknál lassul:) főleg ha az ember nem mozgott és elkezd edzeni ....lehet nálad is ez van, hoyg izom fejlődik a testedre...ami nehezebb mint a zsír elméletileg....tehát lehet hogy a mérleg alig mutat fogyást közben meg több centi lement rólad:) érdemes mérni magad....nem minden nap, mert felesleges, hanem hetente, 2 hetente, havonta....

Ezek csak az én tapasztalataim:) persze sok sok miden van még, ha eszembe jutnak majd leírom ha gondolod:)

Meg érdemes olvasgatni a naplókat itt:) nem csak azért mert ötleteket szerez az ember belőle, tanácsokat kap...de jó ösztönző is:)

Kitartást és sok sikert! Illetve ügyes vagy hogy már ilyen sokat tettél azért hogy elérd a célod:)

341. Cilumiluci (válaszként erre: 340. - Cilumiluci)
2010. szept. 24. 10:12
Bocsi,ezt nem ide szántam:)
2010. szept. 24. 10:11

[link]

Sinead o Connor - nothing compares

339. Panna!! (válaszként erre: 338. - Castellina)
2010. szept. 24. 09:59

Nálam bizony ez elő jött:) reggel kell enni a szénhidrátot:)nem azt mondom hogy fél kiló kenyér meg ilyenek, de mióta újra eszem egy szelet kenyeret reggel, vagy müzlit azóta nincs ilyen problémám:) most már ebédre is eszem alacsony szénhidrát tartalmú dolgokat, vacsinál viszont érdemes csak fehérjét enni....

Illetve majd biztos kapsz ezzel kapcsolatban itt jó tanácsot, de a zöld tea sokat segít:)

Hosszú távon ha megvonod a szénhidrátot a szervezettől az nem egészséges...sok diétánál írják is hoyg csak rövid ideig szabad csinálni...a másik, hogy az embernek pont emiatt kevesebb energiája marad tornázni, fáradtságtól én éhesebb is vagyok pl...szóval amellett hogy a legjobban én is attól fogyok ha nem eszem szénhidrátot túl sokáig nem lehet bírni....én nem is bírom:D

2010. szept. 24. 09:07

5 napja fogyózom. Most már a táplálkozással is csatlakoztam a helyzethez. Anyám mindig megtorpedózza, tegnap pl palacsintát sütött, de sikeresen ellenálltam.:)

a másfél kiló stagnált. induláskor 69,2 voltam, mára 67,7re csökkent a súlyom. és.. 1cm lement a csípőmről és 1-1 cm a combomról..ennek örülök, mert cél volt

ma jógázni fogok, beiktattam, mert nagyon le vannak merevedve a tagjaim.

egy bajom van: hulla fáradt vagyok, szerintem a szénhidrát megvonás tünetei

tapasztalt valaki ilyesmit a visszafogott szénhidrát fogyasztás után?

Ezt hogyan lehet kikerülni?

337. ritus09
2010. szept. 24. 04:48
Hello! Mi ez a punnyadás?!
2010. szept. 23. 17:52

Sziasztok! :)

Szeretnék csatlakozni! És várom a tanácsaitokat :) Igyekszem nem túl terjengősre fogni a hozzászólást, de elég sok dolog kavarog a fejemben.

Másfél éve vesztettem 8-10 kilót kb. 10 hónap alatt. Nem tudatos diétával, inkább stressz következtében. Azóta 65-67 kg között mozgok a 170 centimhez, ha kicsit odafigyelek az étkezésre, a 65-öt tudom tartani, de 67 felé akkor sem megy, ha mindent megeszek amit épp a szemem kíván. Őszintén szólva már magam sem tudom eldönteni, hogy mennyi az annyi, nyilván az ismerőseim még a korábbi külsőmhöz viszonyítanak és azt hallgatom, hogy „ne fogyjak többet”, itt meg látom, hogy van akinek még a 60 kg is sok :) Akkor kaptam a fejemhez, hogy tényleg illene odafigyelni magamra, amikor a közel 100 kg-os barátom halkan megjegyezte, hogy az utóbbi időben annyit eszek, mint ő. :D

A BMI index szerint 63 kg az ideális súlyom, az álomsúly 60 kg. De eredetileg főleg az volt a kitűzött cél, hogy formásabb legyek és jobban érezzem magam a bőrömben. Szoval most inkább az életmódváltással próbálkozom 10 napja, de utálom magam, hogy mennyire türelmetlen és telhetetlen vagyok. :)

Sosem voltam egy nagy sportember, 7 éve viszont egyáltalán nem mozgok rendszeresen, így elég nagy dolog rávenni magam és beépíteni az életvitelembe, de sikerült elkezdenem és eddig tartani is a dolgot. Heti kétszer súlyzós edzésre járok (előtte+utána) 15 perc bicikli, heti két-háromszor pedig zsírégető vagy alakformáló tornára.

Igyekszem odafigyelni az étkezésre is, kevesebb adagok, több zöldségféle, vacsi este 6 előtt stb.

A kenyér, tészta, cukros levek elhagyása nem okoz különösebb gondot, korábban is puffasztott búzával és édesítővel helyettesítettem őket.

A folyadékbevitel már nehezebb, mert korábban volt, h fél liter vizet sem ittam egy nap, és nehéz megbarátkozni azzal, hogy most meg folyton wc-re járok. A napi ötszöri étkezés még a probléma, kövezzetek meg, de korábban az is előfordult, hogy egyszer ettem egy kiadósat egy nap. Nehéz kicsiket enni úgy, hogy az ne menjen át nassolásba és ne érezzem azt, h egész nap zabálok. A napi háromszori egészséges étkezést sikerült eddig kicsikarni magamból.

Nehéz higgadtan csinálni, mert a korábbiakhoz képest így is rengeteg energiát fordítok a dologra. És persze azt sem szeretném, hogy túlzottan a fókuszba teszem ezt az alakulás dolgot, mert félek, hogy akkor hamar megunom az egészet.

A sport eleinte sikerélmény volt, győzelem önmagam felett, de mostanra türelmetlen vagyok, mert még nem érzek kiugró fejlődést. A környezetemben lévőkkel azért nehéz megosztani, meg vagy elhivatott sportemberek, akiknek a világ legtermészetesebb dolga a mozgás, vagy még a busz után sem hajlandóak futni, tehát nem érdekli őket a téma.

Nem beszélve arról, hogy a fórum végigolvasása során rá kellett döbbennem, hogy én is mérlegfüggő lettem, ami 64,9 kg-ról több, mint egy hete nem hajlandó elmozdulni :D

Az én kis terveimben úgy szerepelt ez az egész, hogy október második hetére elérem a 62 kg-ot, ami majd löketet és önbizalmat ad a további kitartáshoz.

Hülye kérdések, tudom, de mégis írjatok már valami viszonyítási alapot, hogy ilyen életvitel mellett mégis mennyit fogyhatok, mert úgy tűnik, hogy nagyon elszámoltam magam :)

Esetleg, hogy mire figyeljek még oda, azon kívül, hogy a mérleget elsuvasztom a polc mélyére.

A folyadékbevitellel kapcsolatban is lennének kérdéseim. Van különbség a szénsavas és a szénsav mentes víz bevitele között?

A víz felcserélhető-e zöld teával vagy a zöld teát csak étkezések után igyam? Mennyire fontos, hogy közvetlenül étkezés után főzzem le a zöld teát? Az édesítő mennyit csökkent a hatásán?

Előre is köszönöm a válaszokat és az építő kritikákat, sok sikert és kitartást nektek!

2010. szept. 23. 12:18
Juj nekem egyik tornahoz sincs turelmem sem lehetosegem, mert anyosomekkal lakunk egyutt es a nappaliban ahol lenne hely, mindig ok tartozkodnak... Pedig tenyleg jo, csak valahogy egyedul sosem tudtam ravenni magam regebben sem, nem tudom miert. Otthon Magyarorszagon van step padom, azon szeretek ugralni, es az is kifaraszt rendesen, csak nem mozgat meg minden izmot ugy mint a torna. De vadlira, combra es fenekre nagyon jo. Es jo kis zsiregeto is. :)
334. hungarita (válaszként erre: 332. - Panna!!)
2010. szept. 23. 12:12

Ne remelem sikerrel jarsz es betudod szerezni a zold teat :) Ez egy csodaszer :D:D en miota iszom ehetek szinte barmit es megis fogyok de komolyan... Na jo, befejeztem! :D

Jujjj 3szor kelsz fel ejszaka? Az nagyon rossz... en mikor ceklateat ittam, akkor ebredtem fel 2szer szinte minden este. De a viztol nem szoktam es a zold teatol se :D. Probalj este 10 utan mar nem inni.. bar nem tudom mikor szoktal lefekuldni, en ejfel korul, mostanaban kicsit kesobb mert nem vagyok almos a kedvenc teacskam miatt :))) nem irom le megegyszer a nevet! :D

333. tyityu (válaszként erre: 332. - Panna!!)
2010. szept. 23. 12:03

Szia!

Nemrég még én is rékáztam, de nekem nem jött be. Éreztem, hogy nem mozgat meg rendesen. Kb 3 hétig csináltam rendesen, aztán megszereztem biró icát. Másnap alig bírtam lábra állni. Kicsit meglepett a dolog, mert ha réka hatásos lett volna,akkor nem kellett volna így reagálnia az izmainak biró icára. kb 3 hete csinálom icát, és nekem nagyon bejön. Megizzaszt rendesen, de legalább érzem, hogy hatásos. Emellett csinálom a hastáncot és a jógát, nem hagyom, hogy eltunyuljak :)

332. Panna!!
2010. szept. 23. 11:57

Sziazstok!:)

Nekem Rubint Réka tornái váltak be, illetve ami most tetszik az Czanik Balázs, de abból is a Capoeira 3. ...illetve edzőterembe is járok, ott futni szoktam és a gépeken súlyzózni....

és valóban az étkezés hihetetlenül fontos...azt mondják diétában az étkezés mozgás aránya 70%-30%...tehát nagyon nagyon fontos a hamira figyelni, és amióta én is többször eszem keveset nekem is más lett az anyagcserém:) tehát a fogyás is könnyebben megy, bár jelenleg stagnálok, mert volt pár nap kilengésem, és sztem most térítem észhez a kedves szervezetem:) ma megyek zöld tea beszerző körútra:) egyébként mindig is kevés folyadékot ittam, most erre is figyelek, van hogy meg van a napi 2 liter....ez nagy szó annál aki néha csak fél liter ivott és annak is egy része kv volt:D:D csak így az a baj, hogy éjszaka minimum 3szor ébredek fel :D

2010. szept. 23. 11:07
Én Hoodiát szedtem(előtte minimectilt, egy barátnőm íratta fel a dokival, mielőtt kivonták a forgalomból, a hoodiára pedig a hoxán találtam rá). Nekem nagyon bevált:) MOst vagyok 30 éves, van egy 13 hónapos lányom, akivel kb. 9 kilót híztam csak. De mindig is volt rajtam pár kiló felesleg: kis poci, felesleg a csípőn, fenéken. Tornázni tök lusta vagyok, pedig nagyon nem ártana, mert hiába vagyok vékonyabb, mint 18 évesen ( na jó, nem sokkal, csak 1-1,5 kilóval:), a feszesítés nem ártana. Néhány alkalommal komolyan el kellett gondolkodnom azon, hogy mikor ettem utoljára, annyira nem voltam éhes. Ilyenkor nem is vettem be a bogyót, mert enni azért kell néha:) Szóval sztem hoodia+mozgás(lenne az igazi, legalábbis számomra)
330. falcngate (válaszként erre: 325. - Ritus09)
2010. szept. 23. 10:08
Olyan jók ezek a felfedezések, én is szeretem.:)
329. falcngate (válaszként erre: 326. - Hungarita)
2010. szept. 23. 10:08
Mivel én csak hetente egyszer mérlegelek, így ezt tudom írni: 14. nap= 2 kg minusz.
328. falcngate (válaszként erre: 327. - Hungarita)
2010. szept. 23. 10:07
Egyértelműen a guggolás formálja a legjobban amúgy, csak ahhoz edzőterem kell. 10-20 kilós súllyal már 1 hónap alatt nagyon szép eredményeket lehet elérni.:)
327. hungarita (válaszként erre: 325. - Ritus09)
2010. szept. 23. 09:08
Popsira nagyon sok jo gyakorlat, mozgas van. De nagyon nagy kitartas kell hozza, mert szerintem ezt a testreszt lehet a legnehezebben formalni, illetve a belsocombot...Szoval ne is vard, hogy 1-2 het alatt "lekicsinyited" ahhez hosszu honapokra lesz szukseg rendszeres mozgassal..
2010. szept. 23. 09:04
Nalam ma van a 22. nap = 3 kg minusz... :) Jelenleg 54,5 kg vagyok, hu de jo leirni :)))Ki hol tart?
325. ritus09
2010. szept. 23. 05:06

Most figyeltem meg ,hogy látni a bordáimat és a kulcscsontom:)De jó 100éve nem láttam!

Formálódik a karom is látni a bicebszem.Csak a hátsom nem akar elhagyni,pedig nem gyászolnám!Most több popsi formáló gyakorlatot végzek hátha egy kicsit lentebb menne

324. hungarita (válaszként erre: 320. - Falcngate)
2010. szept. 22. 19:08
Igy van :D
323. hungarita (válaszként erre: 321. - Tyityu)
2010. szept. 22. 19:07
En ugyanezt csinalom mindig... sot olyan is volt mar, hogy direkt kicsi gatyat vettem, igy ahhoz hogy hordani tudjam belekellett fogynom :)))
322. falcngate (válaszként erre: 321. - Tyityu)
2010. szept. 22. 16:28
Ez tökjó motiváció!:D
321. tyityu
2010. szept. 22. 16:15

Koszi a sok tanacsot!

Tudom, hogy nem elsosorban a merleget kell nezni, de jo lenne ha minel hamarabb visszanyernem a sulyom. Foleg, hogy itt az osz, es csak egy farmer jon ram. szandekosan nem veszek uj nadragokat a regieket akarom hordani. Egyenlore cipokanallal sem tudnam magamra eroltetni oket :)

❮❮ ... 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.