Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Ajvár (szerb paprika-padlizsánmártás) recept

Ajvár (szerb paprika-padlizsánmártás) recept

Elkészítési idő 90 perc

Az Ajvár (szerb paprika-padlizsánmártás) hozzávalói:
2 kg vastag húsú paradicsompaprika
1 kg padlizsán
4 dl olaj
1 fej fokhagyma

cukor és ecet ízlés szerint


Az Ajvár (szerb paprika-padlizsánmártás) elkészítési módja:
A padlizsánt addig sütöm a forró sütõben, amíg a héja megfeketedik, majd fakéssel vagy mûanyag késsel meghámozom. A zöldpaprikát ugyancsak annyira megsütöm, hogy a héjukat könnyen lehúzhassam. Kicsumázom, majd hámozott padlizsánnal együtt favillával összetöröm. 3,5 dl olajjal addig fõzöm, amíg teljesen pépessé válik, közben ízlés szerint sózom, cukrozom, és beleöntöm apránként az ecetet. Ezután hozzáadom a megtisztított és zúzott fokhagymát, majd még egyszer fölforralom. Jól kiforrázott és lecsöpögtetett kicsi üvegekbe töltöm, rácsurgatok egy kiskanálnyit a maradék olajból és légmentesen lekötöm.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az ajvár (szerb paprika-padlizsánmártás) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook