Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Csemege uborka recept

Csemege uborka recept

Elkészítési idő 60 perc

A Csemege uborka hozzávalói:
Egészen apró
hibátlan uborka
a levéhez l-enként 1 csapott evõkanál só
1,5 evõkanál kristálycukor
4-4 egész fekete bors és szegfûbors
2 szegfûszeg
1-1 szál kapor és tárkony
kis darabka torma
1-1 késhegynyi õrölt gyömbér és köménymag
ecet ízlés szerint
1 csapott mokkáskanál benzoesavas nátrium


A Csemege uborka elkészítési módja:
Ízlés szerinti ecetes vizet keverek, valamivel többet, mint amennyi az uborkát ellepi. Beleszórom a fûszereket és a tartósítószert, majd felforralom. Közben az uborkát gondosan megmosom, lecsöpögtetem és kiforrázott üvegekbe rakom. (A zöldfûszerekbõl is beleteszek az üvegbe.) A forró levet ráöntöm, majd lazán lekötöm. Langyos helyen (napon vagy meleg konyhában) érlelem egy héten át. Leapadt levét pótolom, végül szorosan lekötve teszem el végleges helyére.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A csemege uborka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook