Főoldal » Cikkek » Hobbi & Otthon témák » Ajándékötletek nem csak karácsonyra cikk

Ajándékötletek nem csak karácsonyra


Adni jó, csak kérdéses, hogy az ajándékozott mennyire örül az ajándéknak. Általában igyekszem olyan ajándékokkal meglepni szeretteimet, aminek én is örülnék, meg persze bízom benne, hogy nekik is tetszik.

A gyerekek jelzik kívánságaikat, így őket könnyebb meglepni. A felnőtteknél már más a helyzet. El lehet menni közösen nézelődni és így megfigyelhetjük mi tetszik a meglependő személynek. De ha a közös nézelődés nem jön össze vagy még nagyobb meglepetést szeretnénk, akkor bizony gondolkodhatunk minek örülne a megajándékozandó személy.

Az alábbiakban néhány ajándékötlettel szolgálnék, saját tapasztalatok alapján.

Kozmetikumokat, ruhákat nem nagyon szeretek ajándékozni, mert az valóban személyes dolog, nehéz eltalálni ki mit szeret, illetve feltehetően ezeket mindenki beszerzi saját magának, így nem igazán meglepetés.

A műszaki cikkekkel hasonló a helyzet, jobban szeretem ezeket én is magamnak kiválasztani.

A wellness hétvégék jól hangzanak, de annyiféle hely és kezelés közt lehet válogatni, ráadásul elég drága is.

Maradnak a kisebb ajándékok, „apró figyelmességek”.

Könyvet, CD-t jó ajándékozni, én mindig igyekszem olyan könyvet adni, amit már olvastam, vagy olyan CD-t adni, amit már meghallgattam, és reménykedem benne, hogy az ajándékozottnak is tetszeni fog.

Legjobban saját készítésű, egyedi ajándékkal szeretek kedveskedni, ma már szerencsére nagyon sok hobbibolt van, rengeteg kelléket lehet kapni és az interneten, könyvekben nagyon sok tipp található a kellékek felhasználásához.

Kristálygyöngyökből vagy ásványi gyöngyökből gyönyörű nyakláncokat, karkötőket lehet készíteni, vagy órát belekombinálva ékszerórákat is, de készíthetők kulcstartók, amulettek, mobildíszek is.

Gobelinképeket gyerekkoromban készítettem, persze az egyszerűbbet, egész mutatós képek, párnahuzatok készíthetők ezzel a technikával.

A zselégyertyák kezelése nem ördöngösség, hangulatos, illatos gyertyákat lehet készíteni pár egyszerű kellék segítségével (kagylók, üvegpohár, illóolajok, színes kavicsok, stb.).

Néhány befőttes üveg, kagylók, színes dekorkavicsok, dekorhomok, szárított termések felhasználásával lakásdíszek is készíthetők: a kellékeket ízlésesen el kell helyezni egy szép üvegben.

Dobozokat is lehet díszíteni egyedileg, apró mozaikkockákkal, kagylókkal, dekorelemekkel.

Macit is lehet készíteni, kaphatók kész csomagok, melyek az anyagokat és a szabásmintát is tartalmazzák.


Sorolhatnám még a lehetőségeket, de csak arra tértem ki a fentiekben, amivel személyes tapasztalataim vannak, és biztosan állíthatom, hogy nem igényel nagy kézügyességet.


Persze nem mindig van időm/lehetőségem mindenkinek ajándékot készíteni, így gyakran járok ajándékboltokba is, ahol egyedi dobozkákat, szobrocskákat, érdekes bizsukat lehet egész jó áron beszerezni. Valamelyik karácsonykor, pl. kis karácsonyi fémdobozkákba tettem apró meglepetéseket: angyalfigurákat, angyalokkal díszített apró gyertyát, kis csengettyűt, fürdőgolyót és nagyon örültek neki a megajándékozottak.


Nagy tearajongó vagyok, így szoktam teákat is ajándékozni, természetesen olyan teafüveket, melyeket már én is megkóstoltam.


Oldalakon keresztül lehetne még folytatni az elfogadható árú, kedves meglepetések listáját, nekem most ennyi jutott eszembe, remélem a fenti csokorban sokan találnak hasznos ajándéktippeket.
Írta: j357, 2008. december 22. 11:03
Fórumozz a témáról: Ajándékötletek nem csak karácsonyra fórum (eddig 6 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook