Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ajándékba kutya - kié a felelősség? fórum

Ajándékba kutya - kié a felelősség? (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Ajándékba kutya - kié a felelősség?

1 2 3
67. xila5
2012. jan. 18. 20:18

Kié a felelősség? Nem mindegy most már? meghalt.

Ez én véleményem szerint mindenkié az adott történetben. Megoldás, a legelső kutyát sem kellett volna megvenni, ajándékba kapni, elfogadni.


Amikor én kutyát vettem magamnak, mint felnőtt ember, elmentem a képzésekre, amiket el tudtam érni megfizetni, vittem a kutyaiskolába a kiskutyát, mentünk vele együtt, mindenki.


Hogy veszi magának a bátorságot bárki, hogy ajándékba adjon egy kutyát oda, ahol tudja jól, hogy nem lehet, mert nem engedik a tartását, mert nem tudják vállalni csak időnkénti nevelésre????


Megáll az eszem. Mikor tanulnak már meg gondolkodni az emberek?

Ha ajándékozni akar állatot, ajándékozzon PLÜSS kutyát, ne élőt.


Aki viszont úgy dönt, hogy magához vesz egy állatot legyen az bármilyen, kutya kötelessége megismerni az állat szükségleteit, és mérlegelnie kell MIELŐTT befogadja, hogy tudja-e azt vállani, hosszú távon. Ha nem, akkor ne vegye magához mert csak az állatnak és a saját környezetének okoz felesleges bonyodalmakat, és fájdalmakat.


és akkor még nem beszéltem az adott egyed kiválasztásának módjáról lásd Cesar Millan sorozata.

2011. szept. 11. 18:48

Sziasztok!

8 hetes labrador-keverék kiskutyák gazdit keresnek.2 világos-beige szuka, egy fekete kan. Akit érdekel, privát üzenhet.

2009. dec. 15. 11:33

Sziasztok!

Ajándékba elvihető 1 szuka és egy kan tacskókeverék kiskutyus. 6 hetesek, fekete-cser színűek. Kérésre küldök képeket.Érd:muschu27@gmail.com Mátészalkán, de ha kell esetleg Nyíregyházára el tudjuk vinni őket.

2009. nov. 7. 16:00

Sziasztok!

Van egy 6 hónapos fehér Foxi Labrador keverék kiskutyánk amit el szeretnénk ajándékozni.Peti névre hallgat, játékos , igényli, hogy sokat foglalkozzanak vele. Sajnos nekünk nincs rá időnk mert keveset vagyunk itthon. Nem szobatiszta.

Érd:06307149177 (csak 14 óra után)

vagy erzsiii62@freemail.hu

2009. nov. 3. 18:16
Az a baj, hogy nagyon kevesen értenek igazán a kutyákhoz. Nem tudják, hogy két kutya összeszoktatása hosszú és nem könnyű feladat. Olyan eset is előfordul, hogy nem is szoknak össze, mert a régi nem fogadja el az új kiskutyát. A másik fontos dolog, hogy a kutyának erős kezű vezető kell, különben ő érzi magát a falka vezérének, és önálló döntéseket fog hozni, amit egy kutyának soha nem szabad megengedni.
2009. júl. 6. 08:28
mindegy,hogy kutya vagy cica? hát, azért nem mindegy szerintem. Tudom, javasolni neked a NOÉ Állatotthont Bpesten, rengeteg gazdira váró a kutyus és cica is van ott.
2009. júl. 4. 19:06
Valakink van ajándékba picic cicája vagy kutyusa? most épp németországba vagyok de júli 13-tól minden érdekel :) Remélem tudtok segíteni :)
60. H.Ancsi (válaszként erre: 59. - Sundance)
2009. jún. 1. 19:56
Annyira sajnállak, de tényleg:)
59. sundance (válaszként erre: 58. - H.Ancsi)
2009. máj. 31. 22:39
Én ma is dolgoztam. Haza hoztam egy csomó munkát... :(
58. H.Ancsi (válaszként erre: 57. - Sundance)
2009. máj. 31. 20:55
Mit csináltál, hogy fáradt vagy, ma tip. pihi idő volt?
57. sundance (válaszként erre: 56. - H.Ancsi)
2009. máj. 31. 20:32
Bennem maximum a fáradtság teng túl, de az indulat semmiképp! Nem is kötözködésnek szántam, bocs, ha így jött le. :))
56. H.Ancsi (válaszként erre: 55. - Sundance)
2009. máj. 31. 19:44
Na ezt most te értetted félre, ez nem neked szólt, te drága, amugy gyere kötözke fórumra, ha tulteng benned az indulat:::)))))
55. sundance (válaszként erre: 54. - H.Ancsi)
2009. máj. 31. 19:01
Kíváncsi voltam meddig bírod! (persze a többiek ezt most nem értik) :)
54. H.Ancsi (válaszként erre: 51. - Sundance)
2009. máj. 31. 18:48
Nagyi mint hallottuk, önálló, szellemi ereje teljes tudatában lévő emberke. A NEM szót pedig már valószínűleg ismeri.:)
53. H.Ancsi (válaszként erre: 50. - Ici-pici)
2009. máj. 31. 18:46
igaz
2009. máj. 31. 08:51
Azért az övéért csak annyi a felelőssége, hogy nem ajándékoztatta egyből el a nagyival, hiszen nem ő kérte! Szerintem az ő felelőssége konkrétan az, hogy nem figyelmeztette a többieket, nem állt a sarkára. A kutyus, amit kapott meg visszakézből kellett volna tovább adni. 2 hónaposan!?! Minek annyit várni? Minél kisebb a kutyus annál könnyebb gazdit találni és annál jobban odaszokik a családhoz. Az szerintem nem jó, ha az eb eltölt itt is- ott is pár hónapot, mielőtt végleges gazdijához kerülne.Azok alatt a hetek alatt amíg maguknál tartották volna, felszedett volna egy csomó, az új gazda számára nem kívánatos szokást!
51. sundance (válaszként erre: 46. - Lufikutya)
2009. máj. 30. 19:57
Nem voltál durva csak hárítasz! Nem sóztatok rá senkire semmit??? Akkor hogy kötött ki 3 kutya a nagyidnál? A testvéredé, a testvéred párjáé plusz a tiéd?
2009. máj. 30. 19:37

Szerintem az már rég rossz ha valaki kizárólag az izomerejével akarja visszatartani a kutyáját ;) Ott mindegy milyen kutyus, mert se így, se úgy nem lesz 24 órán át pórázon (jó esetben).


Gyerek mellé kutyát pedig tényleg az tartson aki már gyakorlott.

49. H.Ancsi (válaszként erre: 48. - Lufikutya)
2009. máj. 30. 19:28

Ellenvéleményem van! A retriever a legidálosabb kutyafajta gyerek mellé. A pici kutya 100-szor hamarabb megharapja mint egy goldi.


Mielőtt bárki kiakadna, természetesen ezen fajta között is nyilván akad elvétve, amelyikkel viselkedési gondok vannak, de erre a fajtára a feltétel nélküli emberszeretet a legfőbb jellemző.

48. Lufikutya (válaszként erre: 16. - Akymo)
2009. máj. 30. 19:11

Komolyan nem akarok tapintatlan lenni, de azért gondolj bele mekkora egy golden retriever....

Kicsit nehéz megállítani ha elindul a póráz végén.

Szóval bolognese ide vagy oda...én inkább nem vállaltam egy kisbaba mellé egy 40 kilós szukát...

47. Lufikutya (válaszként erre: 14. - Eva6731)
2009. máj. 30. 19:09

Na jó még egyszer elmondom, hogy nem sóztuk az "idős hölgy"-re a kutyákat. Már csak azért sem mert én enm szerepeltem mint döntés hozó.

Nem szeretném megúszni vagy ilyesmi de nehogymár nekem írják a számlámra h vki megvett egy kutyát és egy másik akaratos csupán 63 éves nő pedig felajánlotta h éljen vele a kutya.

Azért ez világos nem???

46. Lufikutya (válaszként erre: 7. - Sundance)
2009. máj. 30. 19:05

ne is haragudj de mi nem sóztunk rá senkire semmit. Én nem vettem egy kutyát se életembe és nem is adtam senkinek.

legközelebb olvasd el jobban a cikkemet mielőtt okoskodsz..

Bocsánat ha durva voltam...

45. Lufikutya (válaszként erre: 2. - 89b99f816e)
2009. máj. 30. 19:03
Nem volt agresszív a golden kutyus, sose harapott addig, de folyamatosan beleevett a kicsi a kajájába. Ezt nem szabad hagyni, egy jó jó gazdi tudta volna. de akinél tartottuk nem tudta. ez volt a baj kezdete
2009. máj. 30. 18:24

Sziasztok!

Ez a kaja-elvevős dolog érdekes. Írtam már, nekünk két kutyánk van, az egyik(időrendi sorrendben) fajtatiszta német juhász, a másik farkas-dog-masztiff-istentudja keverék - röviden: Színtiszta Buszmegállói Különös (SzBK). Szóval, amíg az 1. (neve: Ken) megállja, hogy a csokit, sütit, csontot, húsfalatot, bármit a mancsa közé tegyük, rászólva: nem szabad - addig őrzi, míg fel nem szabadítjuk az "átok" alól, még ha csurog is a nyála - addig a 2. (neve: Tappancs) önfejű, önjáró, nem törődik különösebben a parancsokkal, befal mindent, amit kifejezetten nem tiltunk. Nála az, hogy szagmintát vehet, szinte egyenlő a "megeheted" paranccsal, tehát nagyon erősen kell fogni, ha nem akarunk zűrt. De megtanultuk egymás szabályait, ő sokkal többet van kizárva a házból, konyhából, mint 1. kutya. De amikor jön, simogatjnuk, vakargatjuk, főleg a pofája dörzsölgetését szereti, tehát nincs kihagyva a "falkából". Minden kutya más. Ezért kell a gazdinak mindig mellette lenni, hogy kiismerje és a várható reakciókat időben elhárítsa, ha kell.

43. sundance (válaszként erre: 39. - Silvercat)
2009. máj. 29. 22:24
Köszönöm! Aranyos vagy! Most már nagyobb, de sokan megjegyzik az utcán, hogy milyen szép. :)
42. Ici-pici (válaszként erre: 41. - H.Ancsi)
2009. máj. 29. 21:59

:D Én elsődlegesen a bátyót, majd a nagyit és végül a cikk szerzőjét tartom a legjobban felelősnek a történtekért! Aztán jöhet a többi család tag ;) Nálunk ha valaki állatot hoz haza, azt egyértelműen egyezteti a többiekkel is, hiszen ha valami történik vele akkor ki viselné a gondját a kis lénynek? ;) Ha pedig valaki hibázik, akkor pedig figyelmeztetjük egymást és elmondjuk kétségeinket. A cikkben szereplő családnál sajnos senki nem rendelkezik elég felelősség érzettel :( Azért kíváncsi lennék, hogy ezek után miként mennek náluk a dolgok. Lehet a nagyi azóta már beszerezte a következő kis "prédát" is, hogy megvigasztalja a többieket az előző haláláért.

(bocsi a morbid humorért, de sajna az életben sokszor ez van:( )

41. H.Ancsi (válaszként erre: 40. - Ici-pici)
2009. máj. 29. 21:52
T eljesen igaz amiket irtál, szerintem akkor is a nagyi a fő felelős
2009. máj. 29. 21:41

Szerintem nem lehet egyértelműen kimondani, hogy gond van a kutyával, ha a kajáját nem engedi át. A fajta jegyek és a nevelés is nagyban hozzá tesz az élelemhez való hozzáálláshoz. Attól, hogy egy kutyától nem tudja idegen elvenni az ételt még nincs vele gond :) Én sok olyan kutyát ismerek, melyet még megsimogatni sem lehet! Sőt a fejét még a gazdája sem simizheti "össze-vissza". És még mielőtt véleményt formálnátok róluk közlöm, hogy sok kapott közülük kitüntetést, díjat. Van amelyik emberi életeket mentet, mivel egytől egyik munkakutyák, de megmondom, hogy a gazdájukon kívül senkinek nem jutna eszébe bármelyiknek is a táljához nyúlni, hát még a szemüket befogni ;)


A másik dolog: Én úgy hiszem azt sem lehet kimondani, hogy "élből" elfogad bármelyik kutya egy kölyköt maga mellé. Igenis szoktatni kell.


A harmadik pedig: Lehet lakásban kutyát tartani, de ahhoz tényleg jól meg kell választani a szereplőket. Mind a kutyus, mind az embert. Láttam én már kuvaszt is panelban :( Ha valaki azt mondja, hogy gyerek mellé szerinte nem való kutya elfogadom. Ha valaki azt mondja, hogy gyermek mellett nyugodtan lehet tartani kutyus azt is elfogadom. :) Egyiket sem bírálom. Ez a téma nagyon kényes. Rengeteg szempont játszik közre és nehéz így látatlanban megítélni, hogy az adott esetben, az adott kis kutyust felvállalhatta volna vagy sem.

39. silvercat (válaszként erre: 38. - Sundance)
2009. máj. 29. 21:25
Gyönyörű a kutyád!Lehet irigykedni?:)
38. sundance (válaszként erre: 37. - Pemete)
2009. máj. 29. 19:52

Ez így van. Az én kutyámnak se gond, ha valaki elveszi a kajáját. Néha szoktuk piszkálni, befogni a szemét, felemelni a fejét. Csak áll ott és érdeklődve néz. Olyan mintha azt mondaná: Hát ha kérsz belőle, ehetsz, de ha nem akkor hagggyááá máá békén! :))

Szerintem is baj van azzal a kutyával, amelyik agresszív a kajájára.

És azzal sem értek egyet, hogy a kölyköt élből nem fogadja el.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook