Agyvérzés. (beszélgetés)
Sok minden okozhatja! Anya pl. cigizett, de nem az érszűkületes ere záródott el, hanem a másik oldalon. Meg beszéltem is az ott dolgozókkal, mondták ők is, nem valószínű, hogy önmagában a dohányzás okozta.
Majd írj, ha megtudsz valamit!
Miskolcon melyik kórházba vitték?
Nem tudom, ő ahogy megkapta az oltást ágyba került (nem tudom összefügg.e a kettő).
Reggel anya még ment fürdetni meg pelenkázni,és 10 körül telefonált papó h mamát vitték miskolcra.
Csak azt nem értem,hogy mitől jöhetett elő?
Már az öregséggel jönnek a betegségek?
MERT én azt olvastam,hogy a stressz(ő nem stresszelt) , alkohol vagy ddohányzás is előhozatja.De ő egyiket sem csinálta.
Nem tudom, ő ahogy megkapta az oltást ágyba került (nem tudom összefügg.e a kettő).
Reggel anya még ment fürdetni meg pelenkázni,és 10 körül telefonált papó h mamát vitték miskolcra.
Csak azt nem értem,hogy mitől jöhetett elő?
Már az öregséggel jönnek a betegségek?
MERT én azt olvastam,hogy a stressz(ő nem stresszelt) , alkohol vagy ddohányzás is előhozatja.De ő
Én is ezen gondolkozok,hogy nem-e az oltás miatt lett ilyen beteg?!!
Nem akarok rémhíreket kelteni.
Bár a baj bekövetkezett.Az ok már szerintem ilyen téren "lényegtelen".
Nem, hanem a bénult oldalát. (Anya baloldalt bénult le). Nem akarok hülyeséget írni, de azt hiszem, azért, mert ezzel is tudják stimulálni a bénult izmokat.
Az infúziót meg azért kapja, mert ha vérrög okozta, ezzel el tudják mozdítani onnan. Bocs, ha nem vagyok túl szakszerű!
Szia! Az én anyukám is stroke-oz kapott!
A lényeg: az első 24 óra a kritikus, akkor dől el sok minden, és még az számít, hogy az agyvérzés után milyen gyorsan kapott segítséget! (pl. infúziót a mentősöktől!)
A 15-ösre a válasz: igen, pl. anyukám!
Nem tudom,nem akarok butaságot irni.
És olyan van,hogy a tudata vissza jön,de a bénulás nem oldódik föl?
Nincs...sajnos,a megfelelő ápolás az most nagyon fontos, hidd el nincs csodaszer, sok függ , hogy ő mennyire erős, milyen a szervezete.
Az orvosok biztos megtesznek mindent, erre a betegség tipusra is van protokoll a gyógyszeres ellátással kapcsolatban.
Valószínű, hogy valami infúzióval töltik, talán nootropillal. Csak 72 óra elteltével tudják majd megállapítani a sérülés mértékét. Akkor derül ki hogy mi lesz a későbbiekben. De túl sok mindent tényleg nem tudnak tenni.
Lényegében egy vérrög valahol az agyban elzárt egy kis eret, ami akadályozta bizonyos rész vérellátását. Nyilván kap rá valamit, hogy feloldják ezt a rögöt, de a sérült részt már nem nagyon tudják visszahozni. És az is kérdéses az agy mely részén történt a baj.
Az orvosokra sajnos Agyarországban ennyire számíthatsz! Légy erős, és amíg tudod mutasd ki szereteted felé, azzal, hogy vele vagy.
Ha nincs is tudatánál, érzi, hogy valaki van mellette!
Hát de az orvosok úgy hagyják ahogy van.
Magától,hogy gyógyulna meg?! Nincs valami "csodagyógyszer" vagy akármi?
További ajánlott fórumok:
- Szívinfarktusom, vagy agyvérzésem lehetett?
- Úristen! Agyvérzésem volt!
- Bevágtam a fejem hátul a falba, egy hülye vetődésem miatt. Vajon lehet agyrázkódásom, vagy agyvérzésem? (Írtó nagyott koppant, kongott)
- Hogyan lehet egy agyvérzést idejekorán felismerni?
- Mi az agyvérzés tünete/tünetei?
- Újratervezés agyvérzés után