Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Újratervezés agyvérzés után fórum

Újratervezés agyvérzés után (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Újratervezés agyvérzés után

2017. febr. 3. 09:38
Katalin, jársz még erre? Kíváncsi vagyok, hogy vagy, mi van veled azóta, hogy megjelent a cikk. Ennek pár hónapja, remélem, jó dolgok történtek veled, és haladsz az úton, mait kitűztél célul! Minden jót!
2016. okt. 13. 09:23

Az első és legfontosabb, meg kell tanulnod lazítani.Ennek több módja van Pl: agykontroll

Anamé jóga. Második aggódást abba kell hagyni, mert atól nem lesz jobb az életed ha agódsz.Hagyjuk abba az aggódást, és kezdjünk el élni!


Folyamatosan aggódsz valamiért? Mert a legtöbb ember igen. Aggódnak a kapcsolataikért, a pénzügyeikért, a szüleikért, a gyerekeikért, a munkahelyükért és még hosszan sorolhatnám. És mindezt úgy, hogy észre sem veszik.


Te hogy vagy ezzel a kérdéssel? Nálad is előfordult, hogy a negatív gondolatok próbálnak leuralni és az őrületbe kergetni?


Ha előfordult nálad is ehhez hasonló jelenség, jó helyen vagy, mert az alábbiakban szeretnék veled megosztani egy-két olyan tippet, amely segíteni fog helyre rakni ezeket a gondolatokat, amelyek az aggódásunkért felelősek.


Tíz olyan tulajdonság, amely segít abba hagyni az aggódást


Az oktatásunk folyamán több kulcsfontosságú témában is ismereteket szerzünk, mint pl: matek, földrajz vagy történelem, de úgy hiszem szükség lenne olyan témákkal is foglalkozni, amelyek segítenének több és jobb emberré válni.


Ahhoz, hogy kiaknázhassuk a bennünk rejlő lehetőségeket, szükségünk van olyan értékekre és tulajdonságokra, amelyek gazdagíthatják a magunk és mások életét. Ezek a tulajdonságok, amelyek a belső fejlődésünk következményei és amelyek lehetővé teszik, hogy érzelmileg éretté váljunk, a következők:


• Egyensúly


• Hit


• Megbocsájtás


• Becsületesség és tisztesség


• Interperszonális készségek


• Szeretet


• Motiváció


• Kitartás


• Felelősségvállalás


• Önbizalom


Ennek a tíz attribútumnak a fejlesztése komoly jellem építő hatással bír, amely ugyanakkor ugródeszkaként is szolgál és egy igen dinamikus lépés tud lenni az aggódás-mentes élet felé.


EGYENSÚLY


igazabolszerelem.hu

igazabolszerelem.hu

A kiegyensúlyozottság elengedhetetlenül fontos a személyes hatékonyság, a nyugalom és a jó élet eléréséhez. Ha felismerjük azokat a területeket, ahol nincs egyensúly, javíthatunk. Ehhez viszont elengedhetetlen a jó erőnlét és vitalitás, a tiszta gondolkodás és pozitív lelki beállítottság, a tehetségünk felfedezése és kiaknázása egy értelmes karrieren belül, az anyagi szükségletek betöltése, a felelősség vállalása az életünk minden területén, a kikapcsolódásra szánt idő és a jó kapcsolatok építése.


HIT


Egy felső hatalomba és önmagunkba vetett hit segít átvészelni a nehéz időket. Ha bizalmunk van a természetfelettiben, egészen másképp fogadjuk és értékeljük az életet és az élet nyújtotta változásokat.


De ugyanakkor megtapasztalhatjuk azt a biztonságot, stabilitást és békességet is, amelyre oly nagy szükségünk van az életben.


MEGBOCSÁJTÁS


A megbocsájtás a könyörületes szívből fakad és azok tudják igazán gyakorolni, akik már megtapasztalták, hogy milyen az, amikor nekik is megbocsájtottak.


Ha megértjük azt a dolgot, hogy nem másoknak teszünk jót azzal, ha megbocsájtunk, hanem magunknak, máris könnyebben megy a megbocsájtás.


A meg nem bocsájtás egyik következménye a gyűlölködés és erőszak, de a megbocsájtó hozzáállás felszabadít és derűssé tesz.


BECSÜLETESSÉG ÉS TISZTESSÉG


A becsületesség méltóságot ad az embernek, de ugyanakkor növeli az önbizalmat is. Lehetünk őszinték olyan módon is, hogy bárki érzéseit megbántanánk.


A becsületesség igazából azt jelenti, hogy ugyanúgy tesszük a dolgunkat akkor is, ha senki sem figyel bennünket.


A tisztességes emberekre az jellemző, hogy semmi áron nem kockáztatják az értékeiket. Az ilyen ember értékesebbnek tartja a becsületét a pénznél, a kényelemnél vagy a gyors eredményeknél.


A tisztesség ugyanakkor bátorságot és erőt is igényel. Az ilyen ember csodálatra méltó példakép a többi ember számára.


INTERPERSZONÁLIS KÉSZSÉGEK


benzaiten.reblog.hu

benzaiten.reblog.hu

A jó kapcsolatok meg elevenítenek és felfrissítenek bennünket. De ugyanakkor a kapcsolatépítés csökkenti a magányosság érzetét is. A jó kapcsolatok egyik legfontosabb kulcsa meglátni és értékelni az emberekben levő jó tulajdonságokat.Az, hogy odafigyelünk és meghallgatjuk az embereket az egyik kifejezési módja annak, hogy mennyire értékeljük őket.


És ahogy nő az odafigyelési és kommunikációs készségünk, úgy fog nőni és fejlődni a sikeres kapcsolatépítési készségünk is.


Bár lehet, hogy nem értünk mindenkivel egyet, de választhatunk olyan szavakat, amelyek tekintettel vannak az egyén szempontjára.


Az emberekkel való hatékony kapcsolódás megtanulása egy fejleszthető készség.


SZERETET


Amikor a szeretet jól működik bennünk, más nagy adottságok is, mint az öröm, a belső béke és a bátorság automatikusan fejlődni fog. A szeretet bátor és megbocsájtó.


MOTIVÁCIÓ


Ha bármit el szeretnénk érni az életben, meg kell határoznunk célokat és konkrét lépéseket kell tennünk az elérésük érdekében. A motiváció egy mély és szilárd belső vággyal kezdődik.


Ahhoz, hogy teljes szívből neki tudjunk feszülni a céljaink elérésének, rendkívül motiváltak kell legyünk. És a céljaink felvázolása növelni tudja a motivációt bennünk azok elérésére. Az erős motiváció a cselekvéssel párosítva képes félre tenni a lehetőségeink útjában álló akadályokat.


KITARTÁS


robertcherryblog.blogspot.com

robertcherryblog.blogspot.com

A kitartás növeli a célok elérésének a képességét. A kitartás egy nagyon erőteljes jelenség. A belső növekedés és a személyiség fejlesztés elengedhetetlen tartozéka.


Mivel a rossz gondolkodásmód az egyik legnagyobb fogyatékosságunk és a legnagyobb csaták a fejünkbe zajlanak, a kitartásnak sokkal fontosabb szerepe van az életünkben, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.


FELELŐSSÉGVÁLLALÁS


A felelősségvállalás egyik vicces definíciója így hangzik: olyan teher, amely könnyedén áthelyezhető Isten, a sors, a szerencse vagy a szomszédok vállára.


Hát a felelősségvállalás épp hogy nem ez. Hanem azt jelenti, hogy döntéseket hozunk, lépéseket teszünk, magasra állítjuk a lécet, tanulunk a hibáinkból és mindig azt tesszük, amit mondunk.


Vállaljuk a következményeket, mindig megpróbáljuk jobban csinálni a dolgokat és másképp gondolkodunk.


ÖNBIZALOM


kitty high res1Az önbizalom egyszerűen fogalmazva azt jelenti, hogy hiszünk önmagunkban. És úgy növekszik, hogy használjuk a talentumainkat és az erősségeinket.


Az önbizalom növelés egy másik kiváló módja, ha szembe nézünk a félelmeinkkel és legyőzzük azokat.


De a mindennapi apró sikerek is segítenek az önbizalom növekedésében. És ahogy nő az önbizalmunk, úgy nő a képességünk is az álmaink eléréséhez, de az életörömünk is. Ha elhisszük, hogy kellően értékesek és hasznosak vagyunk, mindjárt érdemesebb lesz élni, mert megjön az életkedvünk.


A fent említett tíz tulajdonság vagy készség elsajátítása lehetővé teszi a számunkra, hogy hatékonyabb és beteljesedettebb életet éljünk. Úgy hiszem mindannyiunknak óriási lehetősége van ilyen tekintetben. Sokkal több van bennünk elrejtve, mint azt elsőre gondolnánk.


Hallottam egy ősi történetet egy kincsről, amely el volt ásva a földbe. Amikor egy kereskedő tudomást szerzett az elásott kincsről, mindenét eladta és a teljes vagyonát befektette abba az egyetlen darab földbe, mert biztos volt benne, hogy meg fog térülni a befektetése.


Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy az a kincs te magad vagy. Valakinek nagyon sokat érsz, de ezt te magad is el kell hinned. Hinned kell, hogy értékes vagy és hogy benned is óriási kincs rejtőzik. És amikor ezt elhiszed és elkezded kiaknázni a benned rejlő kincset, az életed áldás lesz nem csak magad, de mások számára is.


Időnként nyugtalannak lenni teljesen emberi dolog, de a túl sok aggódás már egészségtelen. Nem szükséges, hogy minden apró dologért aggódjunk, amellyel naponta találkozunk. Ugyanis sok olyan helyzet van, amiért nem tehetünk semmit.

Lehet viszont, hogy feljöttek benned olyan kérdések, hogy mi az amit tehetünk az aggódás ellen? Van-e egyáltalán valami konkrét, amit tehetek ellene?

2016. okt. 12. 08:25

Ismerős, amikor előre elkészített cetlire írtam fel, ami éjszaka eszembe jutott, hogy "el ne felejtsem" ezt-azt megcsinálni, elküldeni, ...

Nem lehet hirtelen leállni, az agy dolgozik tovább, és neked is kell, hogy esetenként még együtt légy azokkal, akikkel szerettél együtt lenni.

Beszélj velük, hogy amikor úgy érzed, bemégy hozzájuk pár órára, ha mást nem is, de egy-egy anyag dátum szerinti összerakása, bank-pénztár, stb. vagy éppen iktatás, hasonló, nem igazán megerőltető melót néha-néha. Érezned kell azt, hogy képes vagy ezt-azt elvégezni, érezned kell, hogy nem írtak le. Szükséged van arra, hogy bizonyos mértékig hasznosnak érezd magad.


Járj minél többet jógára, és a magánéleti gondok megoldására saját lelkedben találj választ. Meg fogod kapni az útmutatást.

2016. okt. 11. 18:28

Én még mindig nem értem, ahogy az előző fórumodból sem értettem....

Akkor volt előjele, csak nem voltál rendesen kezelve, ugye? A gyógyszer, amit a cikkben írsz, úgy tudom, hogy csak átmeneti/eseti tabletta. Ezzel kapcsolatban azt nem értem, hogy miért nem kaptál rendes gyógyszert? Miért nem olyat írtak fel, amit állandóan kell szedned? Gondolom ingadozott a vérnyomásod és akkor szedted, ha magas volt? Ha tudtad, hogy gond van a vérnyomásoddal, miért nem mérted? Hogy nem gondoltál a fejfájásnál a vérnyomásodra?

16 óra meló naponta? Hát az sok!

Ha van kedved, akkor légy szíves írd már le pontosan, hogy hogyan kezeltek és miért épp úgy? És persze azt is, hogy mióta.

Azért kérdezek ennyit, mert a családomban sokan kaptak agyvérzést és kicsit én is tartok tőle.

Én gyógyszert szedek már évek óta, mert ingadozott a vérnyomásom. Nem vagyok túlsúlyos, figyelek a kajámra, rendszeresen mozgok, nem igen stresszelek (szerintem), és persze én csak 8 órát dolgozok naponta....

Tényleg nem számít a gyógyszer szedése? Na meg az sem, hogy figyelünk magunkra? Annak ellenére előfordulhat, hogy a vérnyomásunk a gyógyszer szedése mellett normális vagy alacsony?


Én is kívánok neked teljes gyógyulást!

Vigyázz magadra!

2016. okt. 11. 18:13
sokszor gondolok rád. Hiányzol... adós is vagyok egy e-maillel :) Istennek valóban terve van veled. Imádkozni fogok érted és a gyógyulásodért!
2016. okt. 11. 18:11

Szia. Örülök, hogy ennyire jól vagy, ilyen jól és bizony, ilyen hamar felépültél.

A férjemnek tavaly júniusban volt agyvérzése, iszonyú magas (250) vérnyomás és a sok stressz, idegeskedés miatt.

Neki nagyobb szerencséje volt, nem kellett müteni, 2 hét kórház után otthon gyógyult.

Már több, mint egy éve ennek, de még mindig nem a régi, azt hiszem soha nem lesz már az, aki elötte volt. Ez jó is, meg nem is. Azt hiszem, illetve tudom, hogy egy ilyen betegség megváltoztatja az embert, testileg, szellemileg és lelkileg is.

Ö most gyógyszert szed a vérnyomására, sokat pihen, amikor épp nem dolgozik.

Mindenki más, mindenkinek más segít a felépülésben.

De, bár elcsépelt, tényleg az egészséges életmód, a stresszmentes napok, a sok pihenés segít.

Kívánom, hogy mihamarabb teljesen felépülj, éld az életet, örülj annak, hogy ekkora ajándékot kaptál, hogy egy ilyen borzalomból meggyógyultál.

2016. okt. 11. 17:16

Szia!

Bizony-bizony, lassítani kell. Addig nem gondoljuk, hogy baj lehet belőle, míg mások kárából tanulhatnánk. Gondolj arra, hogy belőled csak 1 van, ezért nagyon vigyázz magadra.

Vérnyomásod rendben van már?

Jó egészséget kívánok!

2016. okt. 11. 17:09

Keress sorstársakat, ők biztos tudnak neked érdemben is segíteni.

Sok erőt, gyors felépülést kívánok!

2016. okt. 11. 13:20
Erőt, kitartást kívánok a további életedhez! Gratulálok a felépüléshez!
2016. okt. 11. 13:08
50 évesen volt agyvérzésem. Most már sokkal jobban vagyok, bár a gyógyulás még messze van. És aktuális a kérdés: hogyan tovább? Mert először is, meg kell gyógyulni, aztán a magánéletet is rendbe kell hozni, meg egyáltalán, ki kell alakítani egy teljesen új életet.

Ugrás a teljes cikkre: Újratervezés agyvérzés után

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook