Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok fórum

Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)

2173. moonlight13 (válaszként erre: 2172. - Fodoros)
2014. aug. 3. 16:21
Ezzel a búvóhelyeket ugyan csökkentitek, de a probléma alapvetően nem szűnik meg, ha az egész ház ilyen. :(
2172. Fodoros (válaszként erre: 2161. - Moonlight13)
2014. aug. 3. 15:49
Saját. :( Azt beszéljük épp hogy felszedjuk a parkettát, kifestünk mert tapéta van. Én itthon vagyok a lánnyal, minden nap tudok gőzölni, mosni vasalni, pakolni,fújni, es már nem is tudom ki mondta, a végén felperzselem. Na jó ez hülye vicc,de én sokkot kaptam tegnap este amikor megtaláltuk. Tudom nem fertőz, meg ilyenek, de idegileg nem bírom h folyton lesek, figyelek, érzem ami Nincs, és tudom h nem fogok aludni. Már most rettegek az ejszakától. Mi lesz ha nem fogy, hanem szaporodik?
2014. aug. 3. 15:45
egyébként a ragasztós csapda hatékonyságát könnyen lehet tesztelni: egy pohárral vagy dobozkával elfogott példányt belehelyez az ember, és ha ki tud evickélni belőle, akkor lehet új megoldás után keresgélni, ha meg nem, akkor így járt a kis rohadék! :P
2170. szélcsillag (válaszként erre: 2169. - Évajuli)
2014. aug. 3. 15:37
akkor jó ideig kibírják ebben a nagy melegben táplálkozás nélkül, mert a 3. irtás óta a picike újszülöttön kívül egyik sem próbálkozott berúgni a csárda ajtaját. ;) pedig előtte ez volt az a helyiség, ahol voltak nyomok az ágyneműtartóban, a képkeretek és a szegélylécek mögött bőven, és noha ezek a vegyszeres kezelések után megtisztultak, mégis valahonnan járkáltak az ágyára vért szívni rendszeresen, de most már nem; lehet, hogy kivárnak, amikor ott a kajaforrás a közelükben? na mindegy, hat-nyolc hétig biztosan marad ez a csapda, de lehet hogy tovább is, attól függően, hogy nálam mi lesz a helyzet addigra... ha beválik, beszámolok róla mindenképp, ha nem, akkor is. :)
2169. Évajuli (válaszként erre: 2167. - Szélcsillag)
2014. aug. 3. 15:28
Akkor szerintem belőle most nem is akartak falatozni.
2168. Évajuli (válaszként erre: 2166. - Szélcsillag)
2014. aug. 3. 15:27
Talán csak most lettél érzékenyebb a csípésre.
2167. szélcsillag (válaszként erre: 2165. - Évajuli)
2014. aug. 3. 15:24
nincsenek, egyetlen egy volt az első napon, az a kis újszülött, de azóta semmi, pedig nála volt régebben ürüléknyom is, nem kevés.
2166. szélcsillag (válaszként erre: 2162. - Évajuli)
2014. aug. 3. 15:22
igen, ez még érdekes dolog, hogy alig van irodalma annak, hogy ha valakin egyáltalán, semmilyen látható csípésnyom nincs - mi is ebbe a kategóriába estünk -, viszont annál meglepőbb most, hogy előjött egy ilyen érezhető csípés, utána pedig egy viszkető duzzanat (még most is viszket!), vajon mi okozhatta most az allergiás reakciót? a méregmező már nem aktív, bár még pont az én szobámban nem porszívóztuk fel, mert a látható kis fehér szemcsék pszichésen nyugatólag hatnak rám - némiképp -, szerintetek lehetséges, hogy a teafaolaj miatt érezhető és látható most a csípésem? vagy mitől lehet ez a változás most?
2165. Évajuli (válaszként erre: 2163. - Szélcsillag)
2014. aug. 3. 15:18
A csapdáján sincsenek beleragadt példányok?
2014. aug. 3. 15:14

azt még leírom, hogy konkrét, klasszikus nyomokat mi sem találunk sehol, méregtől vagy kiszáradástól elhullott tetemeket egyáltalán nem, fogalmam nincs, hol rejtőzhettek el az irtás elől, de számszerűen nálunk is megritkultak - ahogy másoknál is - viszont teljesen sajnos nem tűntek el.

láttam, próbálkoztak itt is sokan egyéni módszerekkel megtámogatni a szakszerű vegyszeres irtást, és abból, hogy egy ideje mind eltűntek a fórumról, arra merek következtetni, hogy talán náluk megszűnt mára a probléma... jó lenne pár pozitív tapasztalatról olvasni, ha valakinek van tudomása ilyenről, köszönettel olvasnánk szerintem mindannyian, és a hűtés-fűtéses biomegoldásról is szívesen vennék tapasztalotokat, ha van valakinek - akár pozitív, akár negatív - mind hasznos lenne.

2163. szélcsillag (válaszként erre: 2159. - Évajuli)
2014. aug. 3. 15:13

jó kérdés... azt mondják az emberi szervezet és psziché alkalmazkodóképessége szinte határtalan, és úgy tapasztalom, egy bizonyos felfokozott "belsőrezgős" állapot után lanyhul az éberség, kezd az ember ellazulni, megnyugodni kissé, és azután mindig jön a pofára esés, az újabb nyom, vagy rovar...

most láttam, hogy két hót írtam mindenütt, de valójában csak hat hét telt el az első irtásunk óta, de valahogy sokkal többnek tűnik, gondolom, ezért kavarodtam meg - szóval: hat hét, három irtás, sok-sok álmatlan éjszaka - így néz ki az egyenlegünk máig, és szavam nem lenne, ha látnék reményt rá, hogy túl lehet ezen lenni valahogyan, egyszercsak.

a fiam ragasztócsapdás megoldása egyelőre ígéretesnek tűnik, nála - ahogy írtam, bocs ha ismétlem magam, a nemalvás következménye, gondolom -, két és fél hete volt utoljára egy miniméretű, teljesen átlátszó, bőrszínű "újszülőtt" rovarka, de ez volt az utolsó, azóta sehol semmi.

a csapdája többrétegű, áthatolhatatlan, aminek a közepén alszik ő maga, mint élő csali; számomra riasztó, de ő nyugodt, hogy a védelmi rendszerén egyetlen példány sem juthat át, a taktikája a kiéheztetés, ahogyan nekem is az lett volna a teafaolajjal történő távoltartással.

csak nem voltam elég óvatos, az első másfél hét minden napján nagyon alaposan bekentem magam, mostanra már nem annyira, volt, hogy csak a teafás tusfürdőre korlátozódott az esti rutin, és ez sajnos így hatástalannak bizonyult, marad számomra is a ragasztócsapdás megoldás, úgy tűnik.

2162. Évajuli (válaszként erre: 2145. - Masni77)
2014. aug. 3. 15:13
Létezik, nem mindenkinél vannak csípések, de van aki pl viszket, és van akin nem mutatkozik a csípés, úgy tudom ez egy allergiás reakció.
2161. moonlight13 (válaszként erre: 2155. - Fodoros)
2014. aug. 3. 14:57
Ez a saját lakásotok, vagy bérelt lakás?
2160. Évajuli (válaszként erre: 2148. - Andibandi7)
2014. aug. 3. 14:50
Lehet, hogy csak 1-2, de annak mennyi utódja lesz 1-2 hét alatt. :-(
2159. Évajuli (válaszként erre: 2154. - Szélcsillag)
2014. aug. 3. 14:36
Hogy bírjuk? Kimondhatatlan, hetek óta belső rezgésben, nem tudom meddig bírja ezt egy szervezet.
2158. Évajuli (válaszként erre: 2151. - Szélcsillag)
2014. aug. 3. 14:30
Igen, ha beírod a keresőbe, hogy poloskajárvány, akkor találsz érdekes cikkeket, nagyvárosokban is van .
2157. Évajuli (válaszként erre: 2144. - Masni77)
2014. aug. 3. 14:26
Ha az első írtás 4 hete volt, akkor én írtatnék, mindenhol azt mondják, hogy egy általában kevés, a 3 hónapos garancia is csak 2 írtás után jár szinte mindenkinél.
2156. Évajuli (válaszként erre: 2143. - 722ad169b3)
2014. aug. 3. 14:23
Az a baj, hogy én pl nem láttam semmit az ágyamban, pedig az ágyneműtartót rendszeresen kimostam, de ott semmi nyoma nem volt, sem a lepedőn. Rémisztő, hogy ennyire elszaporodtak, és az még inkább, hogy ezentúl már ilyen rettegésben és keresgélésben kell élni és XXI. században élünk, nem az őskorban, hogy erre nem tudnak valami okosat kitalálni.
2155. Fodoros (válaszként erre: 2131. - Moonlight13)
2014. aug. 3. 14:12
Istenem milyen jó is lenne. De tele a ház buggyanttal, alkoholistaval, kekeckedővel. Itt semmi nem megy simán, folyton megy a vezette,nem hiszem hogy pont ezt dűlőre lehetne vinni. Mosok hajnal ota, felszedtük a parketta szegőlécet csak úgy blikkre, kifújtunk egy palack mérget. Hívtam az irtót, nem veszi fel, pedig hétvégére is hirdeti magát. Zsúfolt a lakás, nem tudom mit fog vele kezdeni. Ja még annyi, hogy csoda h most, mert már hallom egy ideje h a házunk tele van vele.
2154. szélcsillag (válaszként erre: 2143. - 722ad169b3)
2014. aug. 3. 13:18
köszi, ez az összegzés nagyon hasznos sokunknak szerintem, legalább tudjuk, hová ne menjünk, bár én már azóta teljesen más szemmel szemlélem a világot, éberen vizslatok mindent és mindenkit, nem poloskás-e, nehogy újabb egyedeket hozzunk haza; igaz, azóta mi is karanténban élünk praktikusan, nem fogadunk vendéget, és mi sem fogadunk el meghívást senkitől - kb. hülyének is néznek már sokan, simán nem hiszik el, hogy ilyesmi létezik, hogy két hó alatt se lehessen megszabadulni ezektők a betolakodóktól... nem mondanám, hogy kellemes így élni, és annak jelentősége, hogy emellett minden zsákokban van, már igazán eltörpül, szinte "hozzászoktunk" mára (áh, dehogyis!), de az egyik legkellemetlenebb dolog mégis az, hogy minden ragad-tapad a mérgektől, a fullasztó kánikulában nem lehet mezitláb járni, nem lehet klímát kapcsolni, és minden berendezési tárgy érintése után kezet kell mosni, és akkor még nem beszéltem a félelemtől, hogy mikor bújik elő egy, mikor mászik ránk.... tehát a lakásban korábban tapasztalt és elvárható komfortérzet szinte nullára csökkent mostanra; én nem tudom, mások hogyan bírják ezt... :(
2153. szélcsillag (válaszként erre: 2144. - Masni77)
2014. aug. 3. 13:08

személyes tapasztalatom szerint egy irtás semmire nem elég, maximum az éppen kifejlett egyedeket pusztítja el, vagy a méregmező aktív fázisa alatt kikelt, és éppen fejlődőfélben levő rovarokat, de a kifejlettek közben is rakják szorgalmasan a petéiket, így az utánpótlás garantált addigra is, amikorra már elveszti a hatékonyságát az érintőméreg (ami most nálunk éppen három hetes, de már pont semmit nem ér).

a mi esetünkben is ugyanezek voltak a szimptómák, amiket leírsz: csípés semmi, vérnyom semmi, vedlésnyom szintén semmi, aztán egyszer csak előbújik egy a semmiből.

az én szobámat pl. mindvégig tiszta, rovarmentesnek találtuk az elmúlt két hó alatt, csak a teljeskörű védelem miatt kellett leirtani (és szétbontani, és zsákolni, és mosni, mosni, mosni mindent...), és a rovarirtó se talált soha semmit, pedig körülnézett alaposan!

ezek után MOST, hogy a fiam szobája már tisztának mondható a 3. irtás utáni néhány nap óta, most nálam jelent meg egy - és még örülhetek, hogy ez végre CSÍPETT is, mert így észrevettem!!! na az meg a másik, hogy zaj volt és fények, de ez sem akadályozta meg abban, hogy előbújjon, és a teafaolaj sem abban, hogy belémcsípjen, mégpedig - a leírásokkal ellentétben - igenis érezhetően!!!

2014. aug. 3. 12:49

és hogy miért igyekszik titkolni mindenki? mert szeretné elkerülni, hogy ujjal mutogassanak rá, mert az emberek többsége - tisztelet a kivételnek - tudatlan és nem veszi a fáradságot arra, hogy utánaolvasson a témának, inkább homokba dugja a fejét is kivár, hátha megszűnik a probléma magától; arra pedig, aki szól, rákiabálják, hogy ő a hibás, miért nem takarított eleget, stb., stb... holott tudjuk jól, nem ezen, vagy nem csak ezen múlik.

az az irtó, aki nálunk járt, már a kapuban mondta, hogy noha ez a ltp "jóhírű", és nem számít fertőzöttnek semmilyen rovartípus terén, de speciel ebben a házban már pont járt irtani másfél évvel ezelőtt, a 7. emelet x-edik lakásában! szerintetek hallottunk róla...? nem szólt senkinek, persze érthető miért, hiszen konszolidált, kulturált emberek laknak ott (is), ismerjük őket, persze hogy szégyellték! ahogyan mi is, hiszen ki szeretné, hogy megbélyegezzék, ujjal mutogassanak rá?

ahogy itt mindenütt, ebben a házban is szinte már minden lakást régen felújíttattak teljes körűen - mi is, összesen három alkalommal, amióta itt lakunk, nincs is olyan szeglete a lakásnak, ami ne lett volna teljesen kicserélve, a csövek áttörési helyei is mind ki vannak cementezve, és/vagy szilikonozva, nincsenek "panelrések" sehol, mind évek óta tömítve van, és most a fórumok olvasását követően az elektromos aljzatokat is leszigeteltük -, szóval nem elhanyagolt a ház, a lakótelep legutoljára épített házsora a miénk, önkormányzati, ill. régebben "tanácsi" lakások sem voltak itt soha - és az azokat jellemzően lakó kisebbségiek se -, a megépítése óta ez volt mindig is Bp. legkeresettebb lakótelepe, de amint a mi példánk is mutatja, ez sem garancia semmire, ezért is fél mindenki beszélni szerintem a problémáról, mert senki nem akar "az első" lenni, akit majd minden bajok okozójának kikiáltanak...

ezért is kellene ennek a problémának nagyobb publicitást kapnia, hogy a tudatlanság és az abból eredő félelem, ill. szégyenérzet megszűnjön, különben gyorsan országos problémává nőheti ki magát a most még nagyobb városokra lokalizálódott gond, mielőtt még az "illetékesek" is észbe kapnának (és ez maximum azoknak lenne jó, akik ebből élnek)...

2151. szélcsillag (válaszként erre: 2127. - Évajuli)
2014. aug. 3. 12:21

szia, nekem is ez ütött szöget a fejembe, hogy néma csend van a témáról, egyik médium se foglalkozik vele, és az ember ettől abban a boldog tudatban éldegél, hogy ez a probléma legalább ötven éve teljesen megszűnt már; vagy ha létezik is, maximum vidéken, ahol a bolhákkal is együtt élnek a legnagyobb békességben, minket városiakat pedig lazán kinevetnek, hogy "kényes városi népség, hehehe"... ha ekkora a fertőzöttség főváros szerte, hogyhogy nem hallani róla, miért csak az irtóktól lehet információt szerezni, ha már benne van az ember nyakig, és hol van ilyenkor az ÁNTSZ, miért nem az ő asztaluk ez is?

hihetetlen, hogy ennyire elbagatellizálják ezt, gondolom, csak amiatt, mert nem terjeszt betegségeket a dög, pedig alapból az ember az ÁNTSZ-re gondol szerintem ha megjelennek nála, én is az ő oldalukon kutakodtam először, persze sikertelenül.

közben meg szépen, csendben elfertőződik a főváros, és gyanítom, hogy nem csak Bpest, hanem az összes nagyváros ugyanúgy érintve lehet.

2150. andibandi7 (válaszként erre: 2143. - 722ad169b3)
2014. aug. 3. 11:16
Kőbánya X.kerület Újhegyi ltp. Én ott lakom és sok helyen van itt.Szerintem kár ezen agyalni minden kerület valamelyik lakótelepén megtalálható!!!!!!Egész Budapest fertőzött!!!Akár a BKV-ról is hazaviheted!!!Bár én csak autóval járok mégis volt négy szar évem ami erről szólt!!!!
2149. andibandi7 (válaszként erre: 2133. - Évajuli)
2014. aug. 3. 11:10
Gyorsan kopogtam hármat!!!
2148. andibandi7 (válaszként erre: 2125. - Évajuli)
2014. aug. 3. 11:08
Akkor ne aggódj mert 1-2 lehet csak!!! :)
2147. moonlight13 (válaszként erre: 2145. - Masni77)
2014. aug. 3. 10:40
Szerintem az utóbbi.
2146. 722ad169b3 (válaszként erre: 2144. - Masni77)
2014. aug. 3. 10:39
Én irtatnék a helyedben mihamarabb, a második irtást 4 héten belül javasolják az irtók is. Nekem pl. ha 4 héten belül nem irtattam volna, akkor a garancia is elveszett volna.
2145. Masni77
2014. aug. 3. 10:27
Létezik h van poloska, de nem tapasztalunk csipeseket??? Vagy csak napok kerdese?...
2144. Masni77
2014. aug. 3. 10:26

Sziasztok, segitsetek, mit tegyünk... tegnap késő este ahogy lefeküdtem, mintha ereztem volna, hogy mászik a lábamon valami, odakaptam, villany fel, de persze nem láttunk semmit... viszont a takarókon találtunk par vernyomot. Csipest nem tapasztaltam mostanában, de 1000%-ig biztos vagyok benne, h az agynemun friss poloska nyomok vannak. Ejjel 2-ig próbáltunk a nyomukra bukkanni (mert persze a férjem nem akar hinni nekem, hogy ezek a nyomok azok, szerinte csak elkapartam a lábam, na persze...) de nem találtunk persze semmit (ahogyan a multkor az irtó sem - akkor is csak a vernyomok es a csipesek voltak bizonyitekul. De most nincs csípes... en azt gondolom, ujra irtatnunk kell, mi a véleményetek???

Az elso írta 4 hete volt.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook