Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Sajnos nálunk nem lehet szabályozni a víz forróságát és a melegvíz ami jön a csapból szerintem nem elég forró.
Mit teszel a kabátokkal, dzsekikkel, kosztüm. öltöny, stb?
Az a baj, hogy nem mindent lehet úgy sem, kényes pólónak pl nem tett jót.
Engem is nagy kár ért emiatt, próbálom ezen is túltenni magam...csak a polostól szabaduljak. Ami túlélte az vasalva, zárható tasakokba várja,h a szekrénybe visszamenjen, de rengeteg ruhán kuka lett. Aztán az irtó mondta, hogy akkor próbáljam meg, hogy este a kádba kb. 60-65 fokos vízzel jól átzuhanyoztatom a ruhákat és éjszakára benne hagyom állni a vízben, de ügyleni arra,hogy nem lógjon ki a ruháknak csücske sem. Így tettem és aztán azokat csak 40 fokon mostam ki és utána azt is átvasaltam. Nekem könnyebb volt, a vízmelegítő hőfokszabályzós. Gyapjútakarót és mindhárom alkalommal befújattam az irtóval, így azt szerintem nem mosom ki. De lehet kidobom, bár az csak a szekrény tetején állt és csomagolva. Egyébként nekem az összes szekrénybe is befújtak, így valamelyik ruhaadag már 3-szor kapott permetet, mire mosásra került...1 hónapja mosok és vasalok, tasakolok, de még csak a 2 gyerek és az én ruháim vannak készen, a férjemét tegnap kezdtem el...sose lesz vége... :-(
AMit lehet vasalj ki gőzölve
Teadaolaj szagát ha valóban nem szeretik, akkor félek, hogy egy ideig távolmaradnak, és így nem sétálnak át a méregmezőn, lehet, hogy nem jó megoldás, de talán valaki tudja.
Melyik babnak a levele lehet ez?:
[link]
Talán ilyen bablevelet kellene szereznünk.
Én az öblítő helyett tettem a gépbe így a pizsama. És ágynemű is illatos tőle...
Ăn is alig alszok. Rettegek reggelre mennyi csĂpĂŠs lesz rajtam... Sajna nekem gozgepem nincs.
Teafa olajrol kinek mi a vĂŠlemĂŠnye?
Nekem az a gondom a 60 fokos mosással, hogy alig van olyan holmi, amit ilyen magas hőfokon mosni lehet, gyapjúpárnáim tönkrementek, pólók, blúzok és a legtöbb ruhanemű is 30-40 fokon mosható. Az első 60 fokos mosásom után alig maradt ruhanemű ami még használható.
Én használtam és veszek még ,nem mászott rám de az ágyra igen
Én is alig alszok. Rettegek reggelre mennyi csípés lesz rajtam... Sajna nekem gozgepem nincs.
Teafa olajrol kinek mi a véleménye?
Ma gőzgéppel nekiestem az ágynak a talpa alól 5 db rohadék esett ki,döglődtek,adtam a pofájukba.Én 1 hete alig alszom.
Eddig nem használtam szerencsére nem volt nagyon meleg..
A csapdát én is néztem a de nem találtam..
Irtás után mikor érdemes elkezdeni kimosni mindent? Nekünk pénteken lesz 1 hetes az irtás hétvégén akarok venni vakumos tárolót amit kimosok abba tenni. Sajna zsakolni nem tudok nincs helyem... Mit csináljak a paplanokkal párnákkal ami nem mosható?
Nem semmit nem tapasztalok, de ezt még korai lenne lenne kijelenteni, hogy nincs. :-) De bizakodok. A második irtás után sem találtam már sehol, aztán jött nekem az a 3 pici csípésnyom, amit mi más csíphetett volna? Erre alapozva kértem a 3. irtást.
Első irtás június 18-án volt nálunk, tehát ma 5 hete. De mivel jó ellenőrzőcsapdát nem találtam, így tettem fel kb. 3 hete a 2 oldalas ragasztót, semmi sem volt rajta, de élőt sem láttam sehol, persze a gyere kötött télisapkái között találtam egy kicsit egy fiókba, mikor épp azt készültem átmosni. nem tudom egyáltalán előjött-e volna onnan valamikor is, vagy meddig tanyáznak ezek mondjuk a szekrények mélyén, ezért is kell átmosni mindent textilneműt, ruhát magas hőfokon.
Nem tudom, nekünk a légkondit nem szabad egy 5 napig..
A csapdát,amit mi kapunk,azt itthon nem lehet kapni, úgy kellett könyörögnöm,h ne egyet adjon,hanem kettőt a 2 ágy alá,mert csak úgy vagyok nyugodt.
Szerintetek éjszakára be merjem kapcsolni a ventilátort? Kb 2. 5 - 3 méterre van az ágytól.
3 hete volt először irtás nálad? Mit tapasztalsz vannak még mindig?
TEGNAP ÉN EL IS MENTEM A GAZDABOLTBA, MEGKÉRDEZTEM,HOGY KAPOK-E MEGAMIXET...Na simán elhajtottak, szóval ha vkinek van vmi ismertsége és tud szerezni...akkor vennék tőle, biztos ami tuti, legyen itthon, úgyis felszerelkeztünk már permetezővel, maszkkal...
A csapdáról...én is szerettem volna venni monitoring csapdát ellenőrzésképpen, a mi irtónk szerint felesleges, mert ha nem megy bele, az nem azt jelenti, hogy nincs. na jó, mondom, felhívok egy másik irtót is, ő úgyis említette a honlapján a csapdákat. Felhívtam, ő is azt hasonlót mondott, szerinte is felesleges, mert nem ad megbízható ellenőrzést. Pedig én a Silvatronic elektromos csapdát is megvettem volna már 15 ezer körül van, de azt meg fogalmam sincs hol szerethettem volna be a Bábolna Biotól is kérdeztem, mindenki máshoz irányított...de a Rattlernek is van csapdája, ott talán venni is lehet, de priviben az egyik hozzászóló szerint nála nem fogott az se semmit, mégis találtak élőt a gyerek ágyában... Én 2 oldalas ragasztóval ragasztottam körbe a 3 szobát a fal mellett végig+az ágy körül, ágylábat is, de egyik sem fogott semmit, így 3 hét után most szombatra fel is szedtem, hogy az irtósrác ne akadjon fel rá legalább. :-)
rendben 10 nap elteltével ha van akkor hívom újra őket. Péntek óra csak tegnap láttam néhány kicsit de hullát. Remélem nem lesz elő...
Mi sem kaptunk csapdát. Engem is érdekelne hol lehet szerezni. Nekem csak egy szert ajánlott hogy ha kapok akkor 3 hét múlva ismételhető azzal..
Nálam múlt héten volt az első, de nem adtak csapdát és nem tudom valahol lehet-e venni.
Akkor boccsánat,elkerülte a figyelmem.
Nálunk úgy van,h írtás után 5 nappal ki kell tenni a csapdákat,és ha reggelre van benne,akkor kell a második írtás.
Babo,ti nem kaptatok poloska-csapdát az írtótól?
Már 19-én is írta, hogy volt kint irtó nála, szóval már az első túl van. Bár Babo, ha lejár a 10 nap és jönnek-mennek, akkor azért hívd fel az irtót és kérdezd meg tőle, hogy várjatok-e 3 hetet vagy inkább hamarabb menjen ki.
Hát ha keveset találsz,az kevésbé fertőzött..és minden egyes nap,amikor vársz az írtással, még jobban fertőzöttnek minősül. Tenyészd csak őket egy hónapig,és nagyon fertőzött leszel.
ÍRTASS!!
irtás nélkül tuti nem tűnnek el az tuti
találtam pár elhullott példányt.
Mi számít nagyon fertőzöttnrk és mi kevésbé?
További ajánlott fórumok: