ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
és a többi dolgot??
vagy mindenki hagyatkozzon a szomszédjára lesz, ami lesz alapon? :D
Azt jól tudom,hogy ha az apuka nem tud ott lenni,akkor másnak nem adják a kezébe a babát amíg engem varrnak? Ha kedden vagy szerdán szülök,akkor anyum vagy tesóm jönne drukkolni nekünk,mert a párom akkor sajnos nem tud ott lenni. De azt olvastam valahol,hogy császár esetén csak apa kezébe adják a babát, máséba nem. Azt viszont sajnálnám. :(
miután összevarrnak mi történik? hová kerülsz? Kivel lehetsz amíg feküdnöd kell?
Bocsi,hogy sokat kérdezek,de elvileg 6 napom van és nagyon izgulok. :D
A sok papírmunkától meg előre rettegek. Gőzöm sincs mit-hol-hogyan kell intézni :/
Első éjszakás császárosnak ajánlják, hogy add be a babát, én nem akartam, de nagyon fáradt voltam már éjjel fél1-kor és akkor vittem be. Amúgy ha bent van a baba hajnali fél5-5 körül már hozzák is ki őket. Ott kezdődik az élet :)
Fürdetést nem mutatják :(
Nekem volt szerencsém látni, mert lánykám ordított az éhségtől, de még nem került ránk a sor, így bevittem. Hát futószalag. 1 csecsemős mér, vetkőztett, 2 fürdet, és így tovább. 1 baba fürdetése kb. 3 perc és már hozzák is.
Sziasztok!
Én az első lábraállástól számítva elláttam a babát, nekem ez a mostani vágás meg sem kottyant (tavaly volt 2 is, na azok gázosak voltak). A saját fürdés macerásabb a kötés miatt, de azt cserélik ha kéred. Baba gondozását ha az 5. gyerek jön akkor is megmutatják ha akarod, ha nem :D
Apuka ablakon nézheti a műtétet, de csak a lényeget fogja látni az az a babát :) Enyém nem merte, csak a babaellátóba várta a kicsilányt :)
Míg engem stoppoltak apa pólyásbabázott (szülőszobán pólya van, meg kissapi). Osztályon átöltöztetik ottani ruciba és másnap este az első igazi fürcsinél adhatod a saját rucit. Vigyetek rucikat meg textilpelust mert kérik. Eldobható pelenkából én 28 db-osat vittem és majdnem elment mind a 4 nap alatt. Itthon már gazdaságosabban csomagolom a lányt :)
Szoptatást (több pozíciót is mutatnak, főleg ha kérdezel), a védőnő nagyon édes, mindenkinek segít de csak hétköznap van 8-12-ig kb.
JA!!! A születési anyakönyvi kivonatot sajnos már nem adják a kezünbe, kb. 1 héttel később lehet átvenni a VI. ker. Önk.-ban :( A TAJ és ADÓ kártyát postán küldik). Én intézem magamnak a TAJ-t, mert különben csak sokára kapok TGYÁS-t, és a családit is szeretném megigényelni mielőbb, de ezek mind kellenek hozzá.
Hazamenni a 3. napon lehet ha mindenki jól van. Mi a 4. napon jöttünk haza miattam, ill. a csöveim miatt :)
Ha még van kérdésetek írjatok :)
Katie: nem csak leírva nem vészes, hanem átélve sem volt az :) Én féltem a szúrástól, mert ilyenem még nem volt pedig egy pár műtét már van a hátam mögött.
Műtét: A hasadat nyomkodják, rángatják és a baba kiemelésénél a bordáidra is rátehénkednek, de mind mind elviselhető, főleg, hogy az altatós doki mindent mondott nekem :)
A pelenkázást és a köldökápolást megmutatják ha kéred. De a fürdetést nem hiszem. Azt ugye a kórházban ők csinálják úgy,hogy elviszik a babát.
De az nem nehéz. :) A neten van egy csomó fürdetős Videó amúgy amik nagyon jók!
Ezt nézd meg!
Művészi babafürdetés. :) (jó, nyilván nem így fürdetjük majd minden este a babát,de ez gyönyörű!)
Szia, üdv! :)
Én azt szeretném kérdezni, hogy aki első babás, annak megmutatják a pelenkázást, fürdetést, köldökcsontápolást, stb..?
Vagy lesz, ami lesz? :D
Az hogy egy kicsit beadod a babát mert pihenni, aludni szeretnél, és húzzák a szájukat, na ezen ki vagyok akadva! Ráadásul egy nagy műtét után?? Vicc!!
Az tuti,hogy a babák éjjel nappal az anyukával vannak. Csak rövid időre kérheted,hogy felügyeljenek rá (és ahogy kristof is írta, nem nagyon szeretik).
Ruhát adnak nekik,de állítólag örülnek ha viszel,mert kevés van nekik. Viszont ha elviszik fürdeni,akkor szólj,hogy nem kincsári ruhában van,mert különben sosem látod viszont a ruhácskáját! :))
Korábban itt azt beszéltük,hogy viszünk be 1-2 nem kedvenc darabot végszükség esetére. :)
Ez így leírva nem is tűnik annyira vészesnek! :)
A császáros sebedtől mennyire tudtad ellátni magad és a babát? Picit aggódom,hogy eleve első baba, plusz biztos lesznek fájdalmaim és nagyon fogok bénázni. :/
Mondjuk tegnap Bálint doki azt mondta nekirugaszkodhatok először természetes úton és akkor vág ha nem megy. Nagyon örültem is, de estére eszembe jutott,hogy nem is nála szülök szóval kb. mindegy,hogy ő mit ígér. :D
Fülöp doki kapásból azt mondta,hogy ha ő van bent,akkor nincs próbálkozás,mert ő egy ekkora gyerek esetén automatikusan vág.
Szóval a császár nálam olyan 80%.
Császár után mikor kapod meg a picit? Az apukának odaadják a kezébe? egyáltalán hol van az apuka a császár alatt? :)
Sziasztok!
Üdv. minden új pocakosnak :)
A szülésznők mind mind nagyon kedves és rendes, segítőkész. Igazság szerint én kettővel taliztam egy olyan nagyissal, de nagyon édi volt (magasabb, kicsit mackós alkatú, vörösesbarna rövid haj) tündéri volt (ez a vaklármánál volt), akinél "szültem" ő meg egy 30-as hosszú szőke hajú Molnár Rita Orsolya volt. Hát le a kalappal előtte. Igaz sok dolga nem volt velem császár lévén, de amit csinált ügyesen és kedvesen :) Közben jókat röhögtünk :) Főleg, hogy megbeszéltük, hogy ha tényleg lány a lány akkor Orsolya lesz, ez nagyon tetszett neki :)
Katie: császár menete :
Ha volt székleted az nap akkor nem vagy max. épp, hogy, a borotválást is ellenőrzik ha neki nem tetszik akkor húz rajta kettőt, de nem vágott meg és utána sem csípet stb. Csinált CTG-t, és referált az ügyeletes dokinak (egy kis fiatal dokinéni valami M. Eszter), vele is taliztam a a vaklármánál minden rendben vele is :)
Orsi közvetített mindent, hogy 9 órára voltunk kiírva a műtőbe, de egy kismama elakadt, így megelőzött :) Mi kicsit később kerültünk be. Jött az altatós orvos, aki először nem volt szimpi, mert jött a súlyommal blablabla (ezt már megszoktam, hisz mindenki ezt fújja :) ), ezt is jól megbeszéltük az Orsival :) Utolsó lépésként katéter, ettől kicsit féltem, mert 9 éve senki nem szólt, hogy jön csak bedugták, de most számítottam rá és Orsi mindent mondott is. Ja és infúziót is bekötött olyan helyre ahova másnak nem sikerült eddig :) Ügyi keze van a csajszinak :) Séta a műtőbe, papucsot lehúzzák, műtős fiú kiviszi a szülőszobába ahol levagy pakolva. KAptam egy 1x használatos sexi hálóinget csuda jól néztem ki benne, apa ki is nevetett :D
Műtős fiú segített a vállamat tartani, hogy ne mozogjak, púposan kellett lenni fejet lehajtva, és az altatóorvos nekikezdett. Először a körmét vájta belém, de mondta, hogy ez a körmöm, aztán szólt, hogy most jön a lidocain és már szúrta is a másikat. Segítettek felfektetni a műtőasztalra, mert a lábamban már a hangyák dolgoztak. Az altatóorvos ellenőrizte egy vizes vattával, hogy mit, merre, hogy érzékelek. Teljesen lezsibbadtam. Arc eltakar, pulzusmérő az ujjra, mandzseta a másik kézre és kezdődhet a szülés :)
Megjött minden doki bemosakodva. Az altatós a fejemnél és az asszisztense is és mindent meséltek, hogy mi van a függöny mögött. Mikor kivették a babát elvitték, de kb. 5 perc múlva már hozták is vissza pólyába tekerve a kicsike kislányomat Orsolya Esztert :) 10 óra 36 perckor 3080 gr és 53 cm-el született a második boldogságunk :) Hát kb. ennyi a császár a MÁV-ban. A dokim Dr. Varga Csaba imádni való doki, minden nap bent volt, vasárnap 2x volt bent de. más kismama, du.-án csak miattam, hogy a drain-csöveket kivegye. Rákérdeztem, hogy mi a helyzet odabent, hogy lehet e még 3. ha jön, ennek szabad utat engedett, de mondta, hogy min. 1,5 év azért teljen el :)
A szülészeten is tündéri minden nővér főleg a Bea (vékony fekete hajú, a Spánok doki asszisztense magánban). A csecsemősik is nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, bár sokat nem zaklattam őket. Egy banya volt bent 1 éjjel mikor mint friss császáros betoltam a lányomat, hogy 3 órát tudjak pihenni legalább és ez igazán nem tetszett neki. Máskor mikor nappal volt bent még csak nem is köszönt, de hát nem is hozzá mentem, hanem a másik kedves nővérhez :) Így rá nem is emlékszem inkább :)
Ezt a viselkedést csak azért nem értettem, mert a kb. 40 babából (nem tudom, hogy hány szoba van, de szobánként 3 ágy) és teltház volt mikor bent voltam, kb. 3-4 baba lehetett bent a bevásárlókocsikban és 1 volt kékfény alatt. Szóval sok dolga nem akadt, de hát ez volt, elfelejtem őt :D
A takarítás olyan szimpla kórházi, ágy alá túrva a szemetet, de a szemetest 2x üritík egy nap, és a fürdőt/wc-t is rendesen csinálják. Minden szobához (3 ágyhoz) van egy zuhany és wc egyben.
Ha még van kérdés akkor kérdezzetek :)
köszi, azt olvastam, hogy az alma nagyon jó.
én kivételesen választottam volna egyet, mert amikor bementem egyszer, akkor annyira aranyos volt az egyik, hogy én máris nála akartam szülni. :)
remélhetőleg a védőnővel tudok jövőhéten találkozni.
rákérdezek erre a homeos bogyóra, mert nekem pl. torokfájásra csak az vált be. de az nagyon. :)
1 hetem van, szóval már nem csinálnak. :)
Már az utolsón 3 látszott,hogy hatalmas a baba, gondolom az utolsó pár napban sem megy össze.
Legutóbb hétfőn voltam egyébként. (a kötelező 4 helyett így is 6 vagy 7 ultrahangom volt)