Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) fórum

ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)

❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
4173. katie_rose (válaszként erre: 4172. - Erika_23)
2015. júl. 6. 16:31

Hiaba toltotted be, ha a baba nem akar kibujni meg :))

Nem mindig kozepidoben fogannak. Az meg jo hor, hogy a ctg szerint vannak enyhe fajasaid. Igy remelhetoleg szepen beindul magatol es nem lesz szukseg inditasra!:)

4172. Erika_23
2015. júl. 6. 16:07
Hát igen csak azt nem értem.. hogy szeptemberbe volt az utolsó vérzésem és mára vagyok kiirva.. baba méretei alapján vmeik pár milliméterrel eltér és így a kórház szerint nem vagyok 40.hetes :D plusz a ctg-m azt mutatja h vannak fájásaim már de enyhék.. most akkor döntse el az ember hogy most mi van.. 10-re kaptam időpontott ctg-re.. ott is be kell lent jelentkeznem majd vagy elég csak várakoznom majd??
4171. katie_rose (válaszként erre: 4169. - Erika_23)
2015. júl. 6. 15:46

Nekem sem neztek magzatvizet, valoszinuleg amiatt, amit mgesa is ir.

Maceras tenyleg a bejaras...de nekem inditottak es csaszar is lett a vege.

Szerda este jon a front, hatha hatassal lesz a picire:)

Bar, lehet hogy azt meg sem varja!:)

4170. mgesa
2015. júl. 6. 15:30

Magzatviz vizsgálat csak akkor van, ha már nyitva a mehszaj, addig nem lehet elvégezni.

Tudom, hogy macerás minden nap bejárni, de ez van, ha a baba még maradni akar és nincs gond, akkor ez a legjobb, sokkal rosszabb, ha elkezdenek maceralni, amíg nincs ott az ideje, annak sokszor császár a vége.

Ctg-re próbálj korán menni, én elsőnek mentem, ihyuh-val együtt fel óra alatt végeztem általában, később kezdenek sokan lenni délelőtt.

Kitartást!

4169. Erika_23
2015. júl. 6. 13:30
Na voltam a máv-ba.. hát elégé ideg tépő volt az egész.! Szeptemberbe 29.-én jött meg utoljára mert vezetem mindig is egy kis könyvbe.. az az mára vagyok kiirva a nőgyógyászom szerint is.. a baba méretei is paszolnal a 40. héthez.. de a Máv kórház szerint meg nem vagyok 40 hetes.! CTG-m alapján vannak más fájásaim csak még enyhék.. szóval 9-től ott ültem egészen mostanáig (Y) a magzatviz vizsgálatott el se végezték el se küldtek oda.!! helyette minden nap ctg és akkor annyit mondtak h meglátják után mi lesz.!!! közbe a hasam már szét szakad.!!!
4168. Erika_23
2015. júl. 5. 19:43
Hat akkor en nem ertem miert mondta ezt nekem az ugyeletes szuleszno :/ de akkor jo tudni ezekrol.. Hnap megyek mavba majd kiderul minden :)
4167. tschilla (válaszként erre: 4166. - Erika_23)
2015. júl. 5. 18:09
Én 40+6-nál szültem pár hete, senki nem ajánlotta fel, hogy feküdjek be. Mondjuk én nem éltem volna vele, de csomó terminus túllépéses kismamával futottam össze a ctg-n, akik szintén otthonról érkeztek, szerintem ritka, hogy kínálgatják a kórházi ágyakat így extrában.
4166. Erika_23
2015. júl. 5. 13:53
Mert en voltam elozo heten bent a mavba a szuleszeten mert megneztek mert azt hittem van vmi gond es ugyeletes szulesznovel beszeltem es kerdeztem hogy a kiirt napomig nem szuletik meg akkor utana mi a helyzet es mondta hogy akk a kiirt napomon ctg es akk felajanljak h befekszik a kismama vagy sem hogy hogy kenyelmesebb.. Hat remelem igy van mert en befekudnek mert most olyan het lenne itthon nalunk hogy se ejjel se nappal nem tudna senki bejonni velem a korhazba ha megindulna.. :/
4165. mgesa (válaszként erre: 4160. - Erika_23)
2015. júl. 5. 10:12

Nekem a betöltött a saját dokim csinálta a magzatviz vizsgálatot, őt kellett keresnem, nem kellett bejelentkezni, másnál nem tudom, hogy van.

Betöltött 40. hét után naponta volt ctg, ketnaponta UH és vizsgálat. Egy hetet várnak, utána indítják. Befekvesről nem esett szo, biztos, hogy nem protokoll, gondolom, csak ha valami gond van.

4164. Erika_23
2015. júl. 5. 09:10
Hat szerencsere a baratnom elkiser mert o a Mav-ba mar 3-szor szult.. Mert en a Mavba igazabol nem igen tudom mi merre van csak az ultrahangot meg a genetikai ultrahangot es ennyi :)) de csak lesz valahogy max lesz egy setam a nogyogyaszomhoz reggel pluszba :/ csakar a setat nem igen birom.. :/ de koszonom a valaszokat :)
4163. katie_rose (válaszként erre: 4162. - Erika_23)
2015. júl. 5. 08:34
Mondjuk amnulancian elvileg pont az a lenyeg, hogy beutalo nelkul is fogadjanak. Menj oda es csak nem kuldenek el!:)
4162. Erika_23 (válaszként erre: 4161. - Katie_rose)
2015. júl. 5. 07:33
Hat nekem leghatra semmit nem irt be.. :/ ahova irt a vedono meg a nogyogyaszom ugye datumilag meg ahol vannak a pecsetek.. Oda irta legalulra annyit, amennyit ki tudok olvasni, hogy: BPD: 95 meg 07.06 ASK es az ASK alahuzva.. Es ennyit.!
2015. júl. 5. 07:21

A kiskonyved hatuljaba sem irt semmit? Nezd meg (ahova mindig irni szokott)! Nekem oda irta a dokim, hogy betoltott 40.heten uh es napi ctg javasolt.

Ezt mitattam be a betegfelvetelen es ugyan tobbet kellett varnom, de fogadtak . Magzatviz vizsgalat nekem nem volt, mert teljesen zart volt a megszajam. Aznap ugyeletes volt a doki , meg is inditotta a szulest.

Szerintem neked az uh-val "szemben" levo ambulanciara kell menned.

Tulhordas szerintem a Mavban egy hetnel nem lehet tobb altalaban, vagy ha engedi a dokid, akkor mar tutira befektetnek.

4160. Erika_23
2015. júl. 4. 21:48

Sziasztok.! Fontos kérdésem lenne remélem valaki hétfőig válaszol is.! Az lenne a kérdésem, hogy most voltam pénteken a nőgyógyászomnál a visegrádiba nem igen foglalkozik velem és mindig mástól kell mindent megtudnom. Azt kell tudni, hogy hétfőre vagyok kiirva a babával :) Na most azt mondta nekem, hogy hétfőn jelentkezzek a MÁV-ba magzatvíz vizsgálatra reggel.. na most a kérdésem, hogy kell oda beutaló vagy sem?! mert ha kell akkor én egyáltalán nem kaptam mert annyit mondott jelentkezek és mondjam el hogy mára vagyok kiirva a babával stb.. ennyit mondott és kész, hogy hova kell pontosan mennem vagy bármi azt nem tudom.. míg öltöztem valami beutalóról is beszélt de olyan gyorsan beszél és lezárja hamar a dolgot, hogy tényleg mindig mástól kell megtudnom mindent.! A másik kérdésem tényleg úgy van a MÁV-ba hogy ugye amikor a kiirt napod van a babával akkor ugye napi vizsgálatod van valamelyik vizsgálat 2 naponta van, és tényleg úgy van, hogy felajánlják, hogy befeküdhetsz és akkor megfigyelnek. Ezt egy szülésznő mondta elvileg de erről is mindent hallottam, hogy csak nem tudom hanyadik ultrahang után mondják azt feküdj be. A harmadik kérdésem az, hogy a MÁV-ba meddig várnak hogy magától beinduljon a szülés.? és hány nap után mondják azt, hogy beindítják?!

Előre köszönöm a válaszokat remélem jó infókat kapok :)

4159. katie_rose (válaszként erre: 4158. - Racka25)
2015. júl. 2. 15:39
Elso babaval oda jartam, de akkor jogosult voltam alapjaraton is most meg csak az orvosom altal. Igy nem tudom, hogy fogadnanak e.
4158. racka25 (válaszként erre: 4157. - Katie_rose)
2015. júl. 2. 07:07

A cukorterheléseseket előre veszik. Na meg remélhetőleg addigra már lesz ember :)

Amugy nekem varakozas közben azt ajanlottak, h cukorterhelesre menjek a Honvédbe, mert ott sorszámot lehet húzni es a cukorterhelesesek totál elsőbbséget élveznek.

4157. katie_rose (válaszként erre: 4155. - Racka25)
2015. júl. 1. 22:58

Neeeee! A vervetel is gaz?:/

Jovo penteken kell mennem megint cukorterhelesre. Ha mar az elso szurasra is orakat kell varni, akkor szep menet lesz ...

4156. csvmarcsi (válaszként erre: 4155. - Racka25)
2015. júl. 1. 18:23
Meglátjuk, beszámolok majd. Pénteken megyek. 8-12ig van, nem kell időpontot kérni.
4155. racka25 (válaszként erre: 4154. - Csvmarcsi)
2015. júl. 1. 16:04

Nem lehet, h a nyári szabadságolások miatt?

Hétfőn 3 órát vártam a vérvételre, mert kemény egy ember volt a ctg-re és a laborra együtt.

Lehet jobban jársz a Rókussal, mert a 2. uhra csak. 21. hét végére kaptam időpontot.

4154. csvmarcsi (válaszként erre: 4153. - Racka25)
2015. júl. 1. 12:44

Köszi. Én a Szegedi útra járok és most Rókusba küldtek 12 hetes uh-ra.

ÁEK-ban valami "probléma" van, ami miatt nem küldhetnek oda. Fogalmam sincs milyen probléma lehet.

4153. racka25 (válaszként erre: 4139. - Csvmarcsi)
2015. jún. 30. 20:51
A Visegrádi utcai szakrendelőbe, uh az ÁEKben volt a Podmaniczkyn.
4152. nilena
2015. jún. 30. 14:02
Nem tudjátok véletlenül, hogy júliusban melyik két szerdán lesz a kórházlátogatás? Tudom, hogy alapból 2-3. szerda, de most ugye julius 1. is szerdára esik...
4151. Vikibaba33 (válaszként erre: 4137. - Titamita)
2015. jún. 25. 21:14

Szia!

Én nem próbáltam, de a kecskerutafű teát nagyon dicsérik. 2-3 nap alatt látványos az eredmény. Herbáriában kapható kb. 180-200 Ft egy csomaggal.

Addig minél több szopi és fejjél akkor is, ha nem jön belőle semmi. Szaporító fejést csinálj, mellenként 7-7, 5-5, 3-3, 1-1 percig fejjél felváltva, ha kell éjjel is.

A bimbóvédőt szerintem hanyagold, hacsak nem annyira befelé forduló a bimbód, hogy másképp nem megy a szopi.

2015. jún. 25. 18:43
Sziasztok! Ha táppénzen vagyok, akkor akár melyik doki tud adni igazolást? Mert még a magándokim adott javaslatot, viszont hozzá már nem szeretnék visszamenni.
4149. katie_rose (válaszként erre: 4148. - Mgesa)
2015. jún. 25. 09:50

Tudom, hogy elore megirt.:) pont ezt irtam en is, hogy csak azt irjak at benne, ami mas. Vagy a te esetedben neha meg azt sem. En bizom benne h ettol fuggetlenul van a dokinak egy protokollja , ami alapjan modszeresen vegignezi mindazt, amit kell. :)

Rakerdeztem Spanik dokinal, hogy miert ezt a lehetetlen mellkas meretet nezik genetikan. Azt mondta ez eleg elavult dolog es szerinte sem tul jo, de ez a szokas. A mellkast a mav-os dokik szerint konnyebb merni. Viszont Spanik doki szerint ugye sokkal pontatlanabb, mert a baba vegez bent "legzomozgast" es ettol fuggoen lehet nagyobb vagy kisebb a mellkas.

4148. mgesa (válaszként erre: 4147. - Katie_rose)
2015. jún. 25. 09:09
Hát, a genetikain egy sztenderd, előre megirt szöveg van, amibe 5-6 helyen telefonál (méretek, stb), mindenki ugyanezt kapja. Nekem ott a lepenyt tuti nem nézték meg, mert még azt is elfelejtettek behelyettesiteni, hogy hol tapad, bennemaradt az előre megírt szöveg, pedig nekem elől tapadt.
4147. katie_rose (válaszként erre: 4145. - Nilena)
2015. jún. 25. 09:00

A fb csoportban irtak, hogy ha be kell oltozni az apanak, akkor ok adnak ruhat (csaszarnal), egyebkent csak cipovedo van.

A leoenyte meg sztem raneznek minden uh-nal de csak akkor tesznek rola emlitest, ha barmi elteres van. Pl genetikan is rajta van egy tok hosszu szoveg , amiben csak azt irjak at ami elter vagy mas. Ettol fuggetlenul megnezik:)

Pl nekunk egy szoval sem mondta, hogy minden rendben van az arcaval de a szovegben benne van, hogy az "arc epnek imponal". Gondolom csak akkor szolt volna ha elterest lat.

4146. tschilla (válaszként erre: 4145. - Nilena)
2015. jún. 24. 15:59
akinek van magánorvosa, annak sokkal több dolgot néznek!
4145. nilena (válaszként erre: 4144. - Vojudit)
2015. jún. 24. 15:58

Köszi a választ! :)

A méhszájat meg a lepényt csak azért furcsálltam, mert a többi kismama ismerőnske állandóan vizsgálják, nekem meg összvissz egyszer nézték még az elején... de akkor nem is kell többször :)

Az apacsomagban elvileg steril köpeny, cipővédő meg még nem tudom, mi van, a legtöbb kórházban kérik, hogy vigyenek a szülők, itt még nem hallottam róla.

4144. vojudit (válaszként erre: 4142. - Nilena)
2015. jún. 24. 15:52

32. héten még nem néznek méhszájat.

36. héttől nézik azt is és a lepényt is.

A ctg a magzati szívhangot mutatja a mozgásával összefüggésben. Amikor mozgolódik, akkor gyorsabban ver a szíve, ha minden rendben van. Ha mozgásra lassul a szívverés az azt jelzi, hogy már nem érzi jól magát odabent.

36. héten mindenképpen néznek egy UH-t, de ha még akkor is faros, akkor tuti, hogy utána is. 36. héttől minden héten kell menni dokihoz, nekem minden alkalommal volt UH is, de ezt orvosa válogatja.

Apa-csomag?! Az mi? Nem kell vinni semmit, egy cipővédőt adnak neki a szülőszobán, már, ha van. AMikor én szültem nem volt.

❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook