Adtok(adtatok) a babának AD-vitamin cseppeket? (tudásbázis)
Nálunk is volt, még régebben, hogy kimaradt egy este. Azt mondta a védőnő, hogy olyankor nyugodtan lehet neki adni másnap kettőt. Vagy ha véletlenül kettő megy, akkor következő nap kihagyhatjuk.
Én a legutóbbi tanácsadáson rákérdeztem direkt, mert ugye lejár az év. Azt mondták, a szülinapja után elhagyhatjuk, októberben kezdjük újra. Mi is sokat vagyunk levegőn, napon, és nálunk is a gyerek a néger én meg a Hófehérke! ;)))
Kata is a Vigantolt kapja,mikor az elsô üveget adták,még a kórházban,napi 1 cseppet mondtak.Tél elején mondta a védônô,hogy télen kapjon napi 2 cseppet.
Próbáltam rendszeressé tenni,hogy fürdés után adom(dokink ajánlotta,hogy inkább este kapja),de sokszor olyan nyügi volt az öltözéstôl,hogy kifelejtettük.Volt,hogy csak minden másnap kapott 1-2 cseppet.Amúgy nem aggódok különösebben,mert szinte nincs nap,hogy Kata ne menne levegôre.Csodálkozik is mindenki,ha látják,hogy milyen szép barna.Fôleg hozzám viszonyítva,aki még a tengerparton sem bírok lebarnulni.:DDDDDDD
Szerencsére nem az én "Hófehérke" bôrömet örökölte.Na de ez már más téma!
2 csepp Vigantol? Ilyet még nem hallottam eddig. Érdekes.
A helyzet bonyolódik! :)
szia! nálunk a vajdaságban AD csöppeket adnak, és 5 csepp 1, téli babáknál 1,5 éves korig. magyarországon élő barátnőm csak D vitamint ad a fiának, napi 2 cseppet. én is AD vitamint adok a kisfiamnak, aki lassan 7 hónapos és eddig nem volt sem hasmenése sem pigmentelváltozása tőle. mi este a fürdés után adjuk neki, már szertartássá vált, ha fenn a pelus, jön a kiskanál és már tátja is a száját.
a te babádnak lett baja tőle? mert én még senkitől sem hallottam hogy rosszul reagált volna erre a babója. de kérdezz rá az orvosnál, ha nem akarod neki ezt adni, asszem van másik variáció is, nekünk ajánlotta a védőnő, de már nem emléxem a nevére..
Az sok napi egy csepp bőven elég minden csecsemőnek, mert a táplálékkal is viszünk be D-vitamint:-)A D-vitamint túl lehet adagolni, D-vitamin túladagolásnál általános mérgezési tünetek jelentkezhetnek: gyenge étvágy, hányinger, hányás, fokozott vizeletkiválasztás, gyengeség, idegesség, szomjúság, fejfájás, alkalmanként depresszió. Bőrviszketés is jelentkezhet, a vesék működése károsodhat, vesekő képződhet, a lágy szövetek elmeszesedhetnek.Igaz ez csak tartósan nagyobb adagnál jelentkezik.Egy éves kor után májustól-októberig kell szünetet tartani.
A D vitamin aktiválásához napfényre van szükség, ezért jó ha legalább napi 20 percet a szabadban töltünk.Aki sokat van fényhiányos, zárt helyen, okvetlen szedjen D-vitamint!
nekünk meg azt mondják minden nap 5-csepp!
télen,nyáron egyformán!
hát ezért érdekel a véleményetek,öszintén kicsit sokallom!de igy adom mert igy kell:(
Sziasztok, nálunk a gyerekorvos és a védőnő ezt mindig kérdezi és szerintem nem véletlenül...
1 éves korig minden nap kell. Aztán utána márciusig 2 napont a1 csepp. Májustól elhagyni őszig. Utána megint 2 naponta 1 csepp. Különben sem nagyon lehet a babákat napra vinni, de szerintem 1 év után azért nem kell nyáron adni, mert a napfény ugye elég a D-vitamin képzéséhez a kis szervezetüknek. Ahol meg nem szedeti a gy.orvos, hááát... A csontosodáshoz és az ezzel kapcsolatos fejlődési rendelleneségek ellen való.
Üdv Ipi
Ne izgulj, nekem is jó pár hónapomba telt, mire a reggeli rutinná vált és nem felejtettem el akár napokig is... :-D
Ja és Emmel strandolunk és se hasmenés, se folt...
köszi hogy ilyen gyorsan reagáltatok!;)
nálunk kötelezö az AD-cseppeket adni,de elég soktol hallottam hogy hasmenést idézett elö a babánál,vagy csunya pigment flekkeket okozott!és mindennek ellenére folytatni kell 1,5-korig!
álitolag ha a gyerek kapja a cseppet nem szabad napra vinni!
én adom minden nap de volt amikor kimaradt!
D vitamint adom. Azt hiszem, 1 éves korig kell. Vagy nem?
A vitamint nem adtam, nem mondta a gyerekorvos.
További ajánlott fórumok:
- Ti mit adtatok a csecsemő 3-4hónapos babának enni először?Hol olvashatok erről?
- Hogyan lehet normálisan 'feltenni' a kutyákra a bolha és kullancsriasztó cseppeket?
- Használta valaki a Sab simplex cseppeket, ha igen mi a tapasztalat, és hány napig próbáljam, hogy hat-e?
- Mákos ételt mennyi idős kortól adtatok a babának? (pl. mákostészta)
- Mikortól adtatok tejpépet a babának?
- NES cseppeket ismeri valaki?