Adsz-e gyermekednek valamilyen multivitamin készítményt, a téli betegségek elkerülése érdekében? Ha igen, milyet? (tudásbázis)
És az is képtelenség amit sokan bevesznek hogy C vitamint pld citrommal kell bevinni mert lökésszerű kúránál 1000mg alatti bevitel szükséges minimum és azt citromevéssel pótolni enyhény szóval őrültség.
Az az érzésem hogy a vegyipar csodáihoz azért semmit se értesz. Hiszen akkor tudnád hogy vannak olyanok akik a legtisztább élelmiszerekre is allergizálnak.És az nem igaz hogy a vegyipar csupa mérgekkel eteti a lakosságot. Ez már elérte sokaknál a hisztéria szintjét.
Igen, tudom, sajnos.
Ha gyerekem lesz, megmondom :)
Igazából, ezek a bogyók sem a legjobbak. Sokan jönnek hozzánk akik szedik-szedik és csallánkiütést kapnak tőle, mert a színezék, ragasztóanyag kiüti őket ( felnőtteket is ). Én ez miatt nem adnék ilyet a gyerekemnek.
Zöldséget, gyümölcsöt meg azért mert azzal isten tudja mit csinálnak... Nehéz ügy. Nem tudom.
Azért vannak természetesek is.És mivel pótolnád?A zöldség,gyümölcsökben már nincs meg az a vitamin mennyiség mint régen!
Ha lenne gyerekem, sem adnék. Tele van a vegyipar minden csodájával...
Trnsfer Factor készitményét adom neki
Én propoliszos mézet adok a lányomnak.
A kicsi:Forever Kids
A nagy:Béres Aktival Kid
Forever Kids Multivitamin és C-vitamin, meg persze sok gyümit mellé. Szerencsére eddig nem volt beteg (pedig bölcsibe jár), ha esetleg náthás is, 3-4 nap alatt legyűri a vírusokat.
Cebion 2X multi, vagy Polyvitaplex szirup.
Két dolgot szeretnék Nektek mondani. A gyümölcsök vitamintaratalma napjainkban, meg sem közelíti a 10 évvel ezelőttit! lásd, Magyar Táplálkozástudományi Társaság vizsgálati eredményei. Viszont nagyon sok le nem bomlott vegyszer van, főleg a külföldi(déli) gyümölcsökben. Ezért kell tavasszal, és ősszel feltölteni nemcsak a gyerekeink, de a saját szervezetünket is. Szerencsére már nálunk is lehet találni olyan vitaminkészítményeket, amiktermészetes formában, jóízüek, és ügy vannak összeállítva, hogy teljes mértékig felszívódnak. Ilyenek pl. a svájci Nahrin készítmények, amiket a Bázeli Vitamin Intézet, a világ legjobb vitaminjának ítélt, tavaj is.
beteg időszakban nem szabad multivitamint adni a gyerekeknek.
ilyenkor csak tiszta C-vitamint nagy dózisban! pl. Cebion cseppeket
Az én lányom már 16 éves.Kiskorában Béres Actival Juniort kapott,most meg cetebe-t és heti egyszer megelőzésként Oscillococcinum-ot.Kicsik is kaphatják, finom, édes, én magam is evvel védekezem.Persze érdemes megkérdezni gyermekorvost v gyógyszerészt, sokan szkeptikusak a homeopátiás szerekkel kapcsolatban.Nekünk ez minden mellékhatás nélkül bevált.A broncho-vaxom azoknak ajánlott, akik gyakran betegek, minden elővigyázatosság ellenére.Receptköteles és szintén érdemes orvos tanácsát kérni
Már miért lyukadna ki?Egy narancsnak nincs egy őrült mennyiségnyi leve,másrészt gondolom enni is kap mellé,nem az üres pocakot marja a sav.
Napi egy narancs facsart leve a gyereknek? Te teljesen bolond vagy? Szegény gyerek hasa kifog lyukadni a savtól :D
Cebion C-vitamin cseppet és Cebion multivitamint.
A nagyoknak marslakócskát vettem,a kicsinek Eurovit szirupot,mert csak az ilyet eszi meg(most akciós).
5 éves fiamnak MULTI-TABS IMMUNO KID-et adok.
Nekünk a Marslakócskák vált be legjobban!
2, és 4 éves lányainknak FLP pomesteen. hatásról beszámolni nem tudok, egy hete kezdtük.
Bence 9 hónapos. Nem kap semmilyen vitamint és késöbb sem fogok neki adni. A vitaminok ugyanolyan mesterségessen előállított készítmények mint a gyógyszerek.A gyümölcs sokkal jobb megoldás.Az természetes.
A kicsi Cebiont kap a nagyobb marslakócskát(kék)
Ha raksz bele egy pici cukrot úgy lehet,hogy majd megisszák.
Amúgy én a gyümölcs híve vagyok,mindennep kap a kisfiam valamilyet.Mondjuk most náthás így kapja a Cebion cseppeket is most.
Nem tudom, lehet, hogy adottság is de 1,5 évesen még csak egyszer folyt a nózija 2 napig, a lázat és egyéb bajokat még csak hírből sem ismeri. (KOPP-KOPP-KOPP lekopogtam, mert szerencsésnek mondhatom magam) A gyümire meg nagyon lassan szó szerint naponta kiskanalas mennyiségekkel szoktattam hozzá. Nem is a csokit választja, ha ott az alma v egyéb gyümi az asztalon. Ja nem vagyok fanatikus a babaetetésben, azt eszi, mint mi, és nem erőszak a gyümi sem, de hatásos. Kap csokit is, bármikor, ha kér.
marslakó multivitamin, ha a gyerekem nyelve foltos, már megy is és bekap egyet magától (5 éves), másnapra elmúlik a folt és soha nem beteg. Napi 1 gyümi persze az megvan.
Eurovit gyerekeknek, cebion csepp.
jó neked hogy a te gyermeked meg issza a narancslevet, az enyimék nem, túl savanyú neki
Napi 1 narancs leve facsarva cebion helyett, mert nem csípem a patikai dolgokat, csak ha muszály + egyéb napi 1 gyümi Pl alma, szőlő, banán stb...
A gyümölcs csodákra képes, jobb mint a mesterséges vitaminok!!!!!!!!
További ajánlott fórumok: