Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Abált húsos szalonna recept

Abált húsos szalonna recept

Elkészítési idő 100 perc

Az Abált húsos szalonna hozzávalói:
50-60 dkg nyers bőrös hasaalja húsos szalonna,
3 gerezd fokhagyma,
2 db babérlevél
Ízlés szerint: patikasó, színes egész bors, őrölt pirospaprika


Abált húsos szalonna 1.Abált húsos szalonna 2.Abált húsos szalonna 3.


Az Abált húsos szalonna elkészítési módja:
Feltesszük a szalonnát egy lábasban főni annyi vízzel, ami már jól ellepi.
Teszünk a főzővízbe 3 gerezd feldarabolt fokhagymát, sót, színes borsot és a babérleveleket.
Lassú tűzön fedő alatt főzzük legalább másfél óráig. Ha már a bőre és a hús is jól megpuhult,
kivesszük a vízből, és lecsepegtetjük. Egy tányérra tesszük, rákenjük a megpuhult fokhagymadarabokat.
Borsozzuk, és az őrölt pirospaprikával is behintjük. Ha kihűlt, hűtőben tároljuk. Kiváló reggeli
lesz belőle zöldpaprikával és paradicsommal.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 10. 19:54
Az abált húsos szalonna elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook